معرفی موبایل ها
مرجع گوشی موبایل 
ÞÇáÈ æÈáǐ
äæíÓäϐÇä
áíä˜ ÏæÓÊÇä

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان معرفی موبایل ها و آدرس goushi.loxblog.com لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





daryaft

طراحی و ساخت

طراحی سامسونگ گلکسی نوت 4 کاملا از نوت 3 الهام گرفته شده، به طوری که می‌توان این فبلت را نسل تکامل یافته‌ی نوت 3 دانست. برترین فبلت سال 2014 سامسونگ، 176 گرم وزن دارد و نسبت به نسل پیشین خود 8 گرم سنگین‌تر شده. بدین ترتیب سبک‌ترین گوشی خانواده‌ی نوت سامسونگ تاکنون را باید نوت 3 دانست که 168 گرم وزن دارد.
با وجود آن که اندازه‌ی نمایشگر نوت 4 نسبت به نوت 3 تغییری پیدا نکرده و در همان 5.7 درجا زده است، اما سامسونگ، از عرض کمتر و طول بیشتری برای نوت 4 استفاده نموده تا کمک شایانی در خوش دست بودن آن کرده باشد. نوت 4 دارای 153.5 میلی‌متر طول و 78.8 میلی‌متر عرض می‌باشد. ابعادی که سبب شدند تا ما این گوشی را باریک‌ترین و طویل‌ترین فبلت سامسونگ تا به حال بدانیم. اما سامسونگ اندکی ضخامت این فبلت خود را نسبت به نسل قبلش بیشتر کرده و به 8.5 میلی‌متر رسانده تا جا برای کاهش ضخامت برای مدل‌های بعدی سری نوت وجود داشته باشد!




جنس قاب پشتی سامسونگ گلکسی نوت 4 دقیقا مشابه نوت 3، از نوع پلاستیک طرح چرم بوده. این نوع قاب تاثیر بسزایی در وزن کم این محصول داشته است. اما قاب پشتی نوت 3 با نوت 4 کمی در ظاهر با هم تفاوت دارند. آن دوخت نه چندان جالبی که پیش از این بر روی قاب پشتی نوت 3 وجود داشت، دیگر در نوت 4 دیده نمی‌شود که این امر بر زیبایی برترین فبلت سال 2014 سامسونگ تاثیر گذاشته است.





با وجود آن که استفاده‌ی قاب پلاستیکی در نوت 4 مزیت‌هایی برای آن در پی داشته، اما با این حال استفاده از قاب فلزی در این گوشی می‌توانست مزیت‌های دیگری برای آن به همراه داشته باشد. برفرض مثال استفاده از قاب فلزی در نوت 4، طراحی این فبلت را یکدست‌تر و یکپارچه‌تر می‌کرد. بدون شک، یکی از انتخاب‌های اصلی افرادی که به دنبال فبلتی با جنس بدنه‌ی مرغوب و فلزی می‌گردند، آیفون 6 پلاس است و از این رو خود به خود نام فبلت نوت 4 سامسونگ از گردونه‌ی انتخاب‌های این افراد خارج می‌شود.

در بالای نمایشگر این گوشی سنسورهای مجاورت و نور و خروجی صدای مکالمه دیده می‌شود و در گوشه‌ی سمت راست، دوربین دوم باکیفیت 3.7 مگاپیکسل به چشم می‌خورد.


مانند اکثر پرچم‌داران سامسونگ،‌ پایین صفحه نمایش نوت 4، ‌محل قرارگیری دو کلید لمسی خازنی بک و لیست برنامه‌های در حال اجرا می‌باشد و بین این دو کلید،‌ دکمه‌ی فیزیکی هوم قرار گرفته که با لایه آلومینیومی مزین گشته است. همچنین همانند گلکسی S5، حسگر اثر انگشت این گوشی با دکمه‌ی هوم ادغام شده.


اما اوج هنر سامسونگ در طراحی و جنس بدنه نوت 4 را باید در لبه‌های آن دانست. جایی که شرکت کره‌ای سامسونگ برای اولین بار در گوشی‌های سری نوت خود از لبه‌های تماما فلزی (آلومینیومی) استفاده نموده تا ظاهری لوکس و بی‌نظیر به آن داده باشد، درست مانند آن چه در گلکسی آلفا شاهد بودیم. اما انحنای لبه‌های نوت 4 برخلاف بسیاری از گوشی‌های دور فلزی دیگر بوده و دارای مقداری برجستگی است. شاید سامسونگ با این کار خواسته طراحی این گوشی را از حالت یکنواخت بیرون آورده و جلوه ای متفاوت به آن بدهد.
اما با وجود تغییر جنس لبه‌های این فبلت، محل قرارگیری و دکمه‌های فیزیکی روی لبه‌ها هیچ تغییری نکرده‌اند. دکمه‌ی پاور یا قفل صفحه نمایش در لبه‌ی سمت راست این گوشی نشسته که به راحتی و با انگشت شست می‌توان به آن دسترسی داشت. در طرف مقابل نیز کلید به هم چسبیده تغییر صدا وجود دارد که به نظر می‌رسد اگر اندکی پایین‌تر قرار داشت،‌ برای کاربران بهتر بود. جالب است بدانید که سامسونگ کلیدهای ذکر شده را از جنس آلومینیوم ساخته.

در لبه‌ی بالایی این محصول جک استاندارد 3.5 میلی‌متری، میکروفون و فرستنده مادون قرمز قرار گرفته.


در لبه‌ی پایینی نیز پورت microUSB 2.0 و چند سوراخ میکروفون در اطراف آن دیده می‌شود و در گوشه‌ی سمت راست نیز قلم S Pen وجود دارد. به واقع استفاده از درگاه microUSB 2.0 برای نوت 4، ‌کاملا یک عقب‌گرد به حساب می‌آید؛ چرا که سامسونگ پیش از این در نوت 3 از درگاه سریع‌تر microUSB 3.0 استفاده کرده بود.



صفحه نمایش

بسیاری از کاربران تلفن‌های هوشمند بر این باورند که اندازه‌ی فبلت‌ها به قدری بزرگ شده‌ که استفاده از آن‌ها با یک دست تقریبا به یک کار بسیار سخت و شاید غیر ممکن تبدیل گردیده. از این رو سامسونگ با توجه به نیاز و راحتی کاربران، سایز صفحه نمایش این محصول را نسبت به نوت 3 تغییری نداده و همان 5.7 اینچ را برای صفحه نمایش نوت 4 برگزیده. همچنین این نمایشگر از رزولوشن خیره‌کننده Quad HD بهره می‌برد. در حقیقت این برای اولین باری نیست که ما رزولوشن Quad HD را در بین پرچم‌داران مختلف می‌بینیم. پیش از این شرکت رقیب یعنی ال‌جی از این میزان وضوح تصویر در نمایشگر پرچم‌دار 2014 خود یعنی G3 استفاده کرده بود. همچنین پنل Super AMOLED استفاده شده در نوت 4، بیست درصد رنگ‌های بیشتری را نشان می‌دهد.


دوربین

دوربین این گوشی مجهز به یک سنسور 16 مگاپیکسلی است که نسبت به مدل گذشته، تا 60 درصد نور بیشتری را دریافت می‌کند. همچنین این دوربین مجهز به لرزشگیر اپتیکال تصویر (OIS) است. دوربین دوم آن هم به 3.7 مگاپیکسل رسیده که کیفیت بسیار خوبی را به همراه دارد. به نظر می‌رسد این روزها همه سلفی‌ها را جدی‌تر می‌گیرند و دلیل این ادعا می‌تواند قابلیت‌های ویژه‌ای باشد که شرکت‌های مختلف برای دوربین جلو تعبیه می‌کنند. سامسونگ نیز برای دوربین جلوی این فبلت کم نگذاشته. کاربران قادر خواهند بود تا عکس‌هایی 120 درجه‌ای با دوربین این گوشی بیندازند. اما اهمیت دوربین در این موارد خلاصه نمی‌شود. همین‌قدر بدانید که سامسونگ این بار در کنار استفاده از دوربینی قدرتمندتر، آینده‌نگر بوده و با توجه بیشتر به ضبط صدا، با استفاده از سه میکروفون که قادرند در 8 جهت مختلف به ضبط صدا بپردازند، نوید صدایی بهتر را دارد.

سخت‌افزار

همانند سایر پرچم‌داران کمپانی سامسونگ، نوت 4 هم در دو مدل با چیپست Exynos ساخت خود کمپانی سامسونگ و چیپست Snapdragon ساخت کمپانی Qualcomm معرفی و وارد بازار شده است. طبق روال، مدل مجهز به چیپست Exynos وارد بازار ایران شده. این مدل از چیپست Exynos 5433 استفاده می‌کند. این چیپست دو پردازنده‌ی چهار هسته‌ای را کنترل می‌کند که یکی برای محاسبات سنگین و دیگری برای محاسبات سبک طراحی شده است. پردازنده‌ی نخست Cortex-A57 است که قادر خواهد بود با حداکثر سرعت 1.9 گیگاهرتز دستورات این گوشی را مورد پردازش قرار دهد. اما پردازنده‌ی دوم یعنی Cortex-A53 است که می‌تواند با بیشینه سرعت 1.3 گیگاهرتز به پردازش دستورات گوشی بپردازد. همچنین وظیفه‌ی پردازش کارهای گرافیکی نسخه‌ی با چیپ Exynos نوت 4 نیز بر عهده‌ی Mali-T760 است که از عملکرد قابل قبولی برخوردار است.
اما سامسونگ هیچ ارتقایی در حجم حافظه‌ی RAM پرچم‌دار امسال فبلت های خود نسبت به سال گذشته نداده است و از همان 3 گیگابایت استفاده کرده است که از این بابت می‌توان نوت 4 را هم پای رقیبانی چون سونی اکسپریا Z3 و ال‌جی G3 دانست.
برخلاف نوت 3 که در سه حافظه‌ی داخلی 16، 32 و 64 ارائه و معرفی شده بود، نوت 4 در یک مدل آن هم با حافظه‌ی داخلی 32 گیگابایت عرضه گشته که بخشی از این حافظه توسط برنامه‌های از پیش نصب شده‌ی سامسونگ اشغال شده است؛ لذا سامسونگ برای بیشتر کردن حافظه‌ی این پرچم‌دار، یک درگاه microSD در نظر گرفته تا به وسیله‌ی آن بتوانید تا 128 گیگابایت دیگر، حافظه‌ی آن را افزایش دهید. در نهایت بایست قابلیت‌هایی چون سنسور مادون قرمز، بلوتوث نسخه‌ی ۴.۱، وای-فای دو بانده، شبکه‌ی پرسرعتLTE  و فناوری NFC را به نوت 4 اضافه نمود.


باتری

همان‌طور که می‌دانید این روزها تولیدکنندگان تلفن‌های همراه تلاش زیادی می‌کنند تا شارژدهی گوشی‌های خود را بهینه کنند. حتی کمپانی‌هایی که سالی یک گوشی تولید می‌کنند نیز به این امر باور دارند. محصول پیشرفته سامسونگ، خود دلیل این ادعا است؛ باتری نوت 4 قابلیت شارژ شدن سریع را دارد و می‌تواند تنها در مدت زمان 30 دقیقه، 50 درصد شارژ شود. همچنین حالت Ultra Power Saving Mode که پیش از این در S5 حضور داشت، در نوت 4 هم آورده شده. نوت 4 مجهز به یک باتری 3220 میلی آمپر ساعتی از نوع لیتیوم یونی است که توسط کاربر قابل تعویض می‌باشد.



سیستم‌عامل و نرم‌افزار

باز هم اندروید. سامسونگ این بار هم حاضر نشد تا در برترین فبلت سال 2014 خود از سیستم‌عامل تایزن استفاده کند. این بدان معناست که کاربران برای تماشای نسخه‌ی موبایلی تایزن، کماکان باید منتظر بماند. به هر حال نسخه‌ی 4.4.4 از سیستم‌عامل اندروید بر روی گلکسی نوت 4 به اجرا درمی‌آید. همچنین جدیدترین رابط کاربری سامسونگ یعنی تاچ ویز (TouchWiz) به عنوان پوسته‌ای برای این سیستم‌عامل طراحی شده که ظاهر این گوشی را بسیار شبیه به گلکسی S5 کرده است. در کل سامسونگ همانند S5، امکانات زیادی برای نوت 4 در نظر گرفته تا کاربران از کار با این گوشی نهایت لذت را ببرند.

حال نوبت به قلم S Pen می‌رسد. این قلم حس نوشتن بیشتری را نسبت به قلم نوت 3 به کاربر القا می‌کند و کاملا دگرگون شده است. همچنین سامسونگ قابلیت‌های این قلم را در نوت 4 بیشتر کرده تا کارایی بهتری را برای کاربران داشته باشد. سامسونگ قلم نوت 4 را در یک کلام ساده و نوآورانه دانسته. همچنین قابلیت انتخاب هوشمند (Smart Select) در این مدل گوشی‌ نوت به شکل بهینه‌تری آورده شده است.
حسگر ضربان قلب نیز همانند گلکسی S5 در این گوشی گنجانده شده که از دقت بیشتری نسبت به S5 برخوردار است. حسگر اثر انگشت در گلکسی نوت 4 با کلید فیزیکی Home ادغام شده‌؛ درست همانند کاری که در پنجمین پرچم‌دار سری S این شرکت دیده بودیم. در ابتدا لازم می‌دانیم طریقه‌ی کار با این حسگر را برایتان توضیح بدهیم. برخلاف عملکرد حسگر موجود در آیفون 5S، 6 و 6 پلاس که تنها می‌بایست یکی از انگشتان خود را بر روی آن نگه‌دارید تا قفل صفحه نمایش برایتان باز شود، در گلکسی نوت 4 می‌بایست این سنسور را سوایپ کنید به طوری که انگشتتان را از بالا به پایین بر روی این سنسور بکشید. بسیار واضح است که عمل نگه داشتن انگشت بر روی سنسور برای آنلاک کردن قفل صفحه نمایش کاری به مراتب آسان‌تر و راحت‌تر از سوایپ کردن خواهد بود.
در تست گرفته شده از حسگر اثر انگشت این گوشی، 10 بار به طور پی در پی صفحه‌ی نمایش را قفل کردیم و به وسیله‌ی این سنسور، قفل صفحه را آنلاک کردیم. در هر 10 مرتبه، گوشی به راحتی و با سرعت مناسب قفل صفحه را برایمان باز کرد و به هیچ خطایی مبنی بر عدم شناسایی اثر انگشت در طول این 10 مرتبه برنخوردیم.
همچنین می‌توانید حداکثر تا 3 اثر انگشت برای این سنسور تعریف کنید و برای خرید PayPal از طریق این سنسور اقدام نمایید. برای انجام خرید از طریق این حسگر تنها می‌توانید از 26 بازار مختلف در کشورهایی نظیر انگلستان، آمریکا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا و ... استفاده نمایید که نامی از ایران در این لیست دیده نمی‌شود.
یکی دیگر از ویژگی‌های جالب سنسور اثر انگشت این گوشی، حالت Private Mode است. در این حالت می‌توانید تمام محتوای گوشی خود را شخصی‌سازی نمایید و به وسیله‌ی حسگر اثر انگشت و حالت‌های مختلف نظیر Pattern به این موارد دسترسی پیدا کنید. این بدین معناست که به راحتی می‌توانید گوشی گلکسی نوت 4 خود را با دوستان، آشنایان و یا حتی کودکان، بدون ذره‌ای نگرانی به اشتراک بگذارید. در نهایت باید بگوییم که در چند دفعه‌ای که ما با این سنسور کارکردیم و آن را آزمودیم، به مشکل خاصی با آن برنخوردیم.


یکی دیگر از سنسورهای قابل توجه در گلکسی نوت 4، سنسور ضربان قلب است که آن را از بسیاری فبلت های موجود در بازار متمایز کرده. اما سوال اصلی اینجاست که چقدر این وجه تمایز در این فبلت، برای کاربران مفید و کاربردی خواهد بود؟
این سنسور درست در قاب پشتی گوشی و در سمت راست فلاش دوربین واقع شده است. برای کار با این سنسور باید در ابتدا به برنامه‌ی S Health بروید و مشخصات فیزیکی خود را اعم از نام، جنسیت، تاریخ تولد، قد، وزن و میزان فعالیت خود را در طول هفته مشخص نمایید. بعد از این می‌توانید از برنامه‌ی S Health و سنسور ضربان قلب آن استفاده کنید. حال همه چیز برای استفاده از این سنسور آماده است و تنها باید گزینه‌ی Heart Rate را بزنید و سر انگشت خود را بر روی این سنسور (در قاب پشتی) به مدت چند ثانیه نگه دارید و سنسور به طور خودکار شروع به کار می‌کند. طبق دستور گوشی در طول این تست باید آرام بوده و با کسی مشغول به صحبت نباشید. باید گفت که عملکرد حسگر ضربان قلب موجود در این گوشی خوب و کاملا جواب گو می‌باشد و در طول کار با آن به مشکلی برنخوردیم. در واقع سنسور ضربان قلب موجود در گلکسی نوت 4 در مورد تمرینات بدنی و وضعیت فیزیکی کمک شایانی به شما خواهد نمود. اما ممکن است شما هم به این موضوع فکر کرده باشید که چقدر وجود این سنسور برای یک کاربر لازم و ضروری می‌باشد یا اینکه در طول یک هفته و یا یک ماه چند مرتبه به این سنسور احتیاج پیدا خواهید کرد و یا دانستن ضربان قلب برای یک کاربر عادی چه اهمیتی دارد. همه‌ی این سوالات نهایتا به این نتیجه منتج می‌شود که در عین کارکرد خوب و روان این سنسور، باید آن را وسیله ای برای جلب نظر و نگاه مشتری دانست و نباید آن را ابزاری کاربردی و لازم در اسمارت فون ها قلمداد کرد.



سخن آخر

همچنان به نظر می‌رسد که سری گلکسی نوت سامسونگ برترین گوشی هوشمند دارای قلم در جهان می‌باشد. همچنین بدون هیچ شک و شبهه‌ای می‌توان گفت که گلکسی نوت 4 سامسونگ برترین فبلت این شرکت تا به حال بوده. بنابراین می‌توان این گونه نتیجه‌گیری کرد که گلکسی نوت 4 سامسونگ برترین فبلت همراه با قلم دنیا در سال 2014 است و این قضیه آن را به انتخاب اول کاربران در این بخش تبدیل می‌کند. اگر هم بگوییم که سامسونگ گلکسی نوت 4 برترین فبلت اندرویدی تا به حال بوده، چندان ادعای بی‌جا و بی‌اساسی نکرده ایم. اما به هیچ عنوان نمی‌توان با همان اطمینانی که جملات بالا را در مورد برتری نوت 4 در بین فبلت‌های اندرویدی ذکر کردیم، در مورد برتری این فبلت در بین تمام فبلت‌های حال حاضر بازار بیان کرد. چرا که با پیوستن ش
[ جمعه 14 آذر 1393 ] [ 11:22 ] [ مهران ]

سامسونگ گرند 2 نسبت به مدل قبلی خود کمی بلندتر شده و سامسونگ قامت آن را به 5.25 اینچ رسانده است. اما اتفاق مثبتی که در این گوشی افتاده است، ضخامت آن می‌باشد. با بزرگ‌تر شدن صفحه‌ی نمایش این گوشی و قدرتمندتر شدن آن نسبت به نسل قبلی خود یعنی گرند، ضخامت آن کاهش یافته است و از 9.6 میلی متر به 8.9 میلی متر رسیده است. نکته‌ی قابل توجه دیگر در طراحی گرند مربوط به جنس بدنه‌ی آن می‌باشد. جنس بدنه‌ی به کار برده شده در این گوشی کاملا شبیه به Note3 بوده و از چرم مصنوعی به همراه دوختی از نخ، استفاده شده است. با وجود بزرگ‌تر شدن اندازه‌ی گرند 2 نسبت به گرند، وزن آن تنها یک گرم سنگین‌تر شده است. این به معنای اوج هنر شرکت سامسونگ است که توانسته با وجود تمام این بهبودها، وزن این گوشی را نسبت به نسل قبل خود، تقریبا ثابت نگه دارد. دیگر تفاوت به وجود آمده در این گوشی نسبت به گرند، مربوط به حاشیه‌ی بالا و پایین صفحه نمایش می‌باشد. سامسونگ در گرند 2، حاشیه های صفحه را به حداقل رسانده تا چهره‌ی زیباتری به این فبلت ببخشد. نوع و چیدمان کلیدهای پایین صفحه نمایش نسبت به گرند تغییری نکرده است و همان ترکیب دو کلید لمسی خازنی و یک کلید فیزیکی در این گوشی حفظ شده است. در واقع سامسونگ اصرار زیادی در استفاده از این کلیدها در گوشی‌های خود دارد و می‌پندارد که این خود، نشانی از گوشی‌های شرکت سامسونگ می‌باشد.


محل قرار گیری دکمه‌ها و پورت‌های گرند 2 نسبت به جد بزرگ این خاندان تغییری نکرده است. در لبه‌ی سمت راست گوشی تنها کلید پاور/قفل صفحه نمایش به چشم می‌خورد. در طرف مقابل هم طبق معمول، کلید تغییر صدا دیده می‌شود.



لبه‌ی پایین این گوشی میزبان پورت microUSB و میکرون می‌باشد. مانند بسیاری از گوشی‌های دیگر، جک 3.5 میلی متری در لبه‌ی بالایی این گوشی قرار گرفته است.



 در نهایت در قاب پشتی گوشی و در قسمت بالایی آن، اسپیکر، لنز دوربین و فلاش می‌باشد و لوگوی سامسونگ در مرکز این قاب می‌درخشد.


 

صفحه نمایش

همان طور که می‌دانید صفحه نمایش سری‌های گرند سامسونگ به بزرگی سری مگا نیستند، اما باید گفت که این سری جزو دسته‌ی فبلت ها به حساب می‌آیند. اندازه‌ی صفحه نمایش گرند 2 نسبت به گرند 0.25 اینچ یعنی چیزی در حدود 0.6 سانتی متر افزایش پیدا کرده است. وضوح تصویر گرند 2 نیز نسبت به گرند پیشرفت داشته و از کیفیت WVGA به 720p رسیده و تراکم پیکسلی آن با توجه به افزایش 0.25 اینچی در صفحه نمایش آن نسبت به سری قبلی خود، حدود 100ppi افزایش داشته است. بنابراین گرند 2 هم در زمینه‌ی اندازه و هم رزولوشن صفحه نمایش، نسبت به گرند ارتقا داشته است. اما انعکاس نور از صفحه نمایش این گوشی بسیار زیاد بوده و به سختی قادر خواهید بود تا متن‌ها را زیر نور آفتاب با این گوشی ببینید. عکس‌های به نمایش در آمده بسیار واضح و شارپ بوده و کیفیت مناسبی دارند. زاویه‌ی دید این محصول با وجود پنل TFT خوب بوده و کاربر را در حین کار ناامید نخواهد کرد. به طور کلی رنگ‌های به نمایش در آمده از صفحه نمایش این گوشی بسیار رضایت بخش می‌باشند. حال اگر بخواهیم یک نتیجه گیری کلی از صفحه نمایش و طراحی این گوشی داشته باشیم، باید بگوییم که گرند 2 نسبت به نسل قبلی خود در اکثر قسمت‌ها پیشرفت داشته و سامسونگ نهایت تلاش خود را برای بهتر جلوه داده شدن این گوشی، به کار برده است.



دوربین

حال نگاهی اجمالی به دوربین 8 مگاپیکسلی این گوشی می‌اندازیم. دوربین گرند 2 نسبت به گرند تغییر زیادی نکرده است و فقط در زمینه‌ی پردازش عکس‌ها، اندکی بهبود یافته است. رزولوشن تصاویر ثبت شده 2448×3264 پیکسل می‌باشد و تصاویر گرفته شده با دوربین این گوشی کیفیت بالایی دارند. رنگ‌های تولید شده بسیار زنده و طبیعی بوده و نویز تصاویر نیز کم است. به علاوه این گوشی می‌تواند با کیفیت Full HD 1080p فیلم‌برداری کند. همانند عکس‌های گرفته شده، کیفیت فیلم‌برداری این گوشی نیز بسیار خوب و رضایت بخش است. در ضمن، یک دوربین 1.9 مگاپیکسلی نیز برای انجام مکالمات تصویری وجود دارد که برای این منظور بسیار مناسب و با کیفیت است. از امکانات دیگر این دوربین می‌توان به عکاسی پانوراما، قابلیت تشخیص چهره و لبخند، لرزش گیر دست و ثبت موقعیت مکانی و زمانی اشاره نمود.


سخت افزار و نرم افزار

چیپ میان رده‌ی Snapdragon 400 به عنوان مغز متفکر برای این گوشی در نظر گرفته شده است. بر روی این چیپ ست یک پردازنده‌ی 4 هسته ای Cortex A7 قرار گرفته که قادر است با سرعت 1.2 گیگاهرتز دستورات را پردازش کند. همچنین چیپ گرافیکی Adreno 305 و 1.5 گیگابایت حافظه‌ی رم برای این گوشی در نظر گرفته شده است. در واقع ما این پردازنده را پیش از این در گوشی‌های میان رده‌ی زیادی دیده بودیم که عملکرد سریع و مناسبی داشتند. پس در هنگام کار با این گوشی با کندی مواجه نخواهید شد؛ چرا که این پردازنده پیش از این امتحان خود را به ما و خیلی از کاربران در گوشی‌هایی چون Moto G پس داده است. اما متاسفانه سامسونگ در این گوشی جدید، از به روز ترین نسخه‌ی سیستم عامل اندروید یعنی KitKat استفاده نکرده و ورژن قدیمی‌تر آن یعنی اندروید JellyBean را استفاده نموده است. اما انتظار می‌رود که شرکت سامسونگ به زودی هر چه تمام‌تر، جدیدترین آپدیت سیستم عامل اندروید را برای گرند 2 ارائه نماید. سامسونگ برای گرند 2، هشت گیگابایت حافظه‌ی داخلی در نظر گرفته که از این مقدار، حدود 5 گیگابایت در اختیار کاربر قرار خواهد گرفت که این مقدار حافظه مسلما اندکی کم به نظر رسد. به هر حال گرند 2 مانند تمام گوشی‌های دیگر هوشمند سامسونگ، مجهز به یک شیار کارت حافظه‌ی جانبی microSD است که به وسیله‌ی آن می‌توانید تا 64 گیگابایت حافظه‌ی این گوشی را ارتقا دهید.



باتری

اما بیشترین و مهم‌ترین بهبودی که گرند 2 نسبت به مدل قبل خود داشته، مربوط به باتری آن می‌باشد. با بزرگ‌تر شدن صفحه نمایش، رزولوشن بالاتر و قدرتمندتر شدن پردازنده‌ی گرند 2 نسبت به گرند، سامسونگ از یک باتری 2600 میلی آمپر ساعتی از نوع لیتیم یونی برای این گوشی به کار برده است. با وجود این بهبودها، باتری گرند 2، 500 میلی آمپر ساعت نسبت به گرند اولیه افزایش پیدا کرده است که این ارتقا تنها در هنگام استفاده از گوشی مشهود خواهد بود. این باتری می‌تواند 370 ساعت یعنی حدود 15 روز در شرایطی که هر دو سیم کارت فعال باشند، در حالت استند بای شارژدهی نماید. مضاف بر این، کاربران می‌تواند تا حدود 17 ساعت به مکالمه‌ی ممتد با این گوشی بپردازند. در مجموع ما عملکرد باتری گرند 2 را تحسین برانگیز می‌دانیم.




حرف آخر

در نهایت باید گفت که سامسونگ در طراحی و تولید گرند 2 نهایت سعی و تلاش خود را کرده و کار خود را به خوبی انجام داده است. سامسونگ با بهبودهایی که در نسل جدید گرند خود ایجاد نموده، مسلما خیلی‌ها را برای خرید این گوشی وسوسه می‌نماید. در مجموع ما این محصول را برای افرادی که به دنبال گوشی‌ای با صفحه نمایش بزرگ، امکاناتی مناسب و جنس بدنه‌ی مرغوب در کنار قیمت مناسب می‌گردند، توصیه می‌نماییم.

[ پنج شنبه 13 آذر 1393 ] [ 22:29 ] [ مهران ]

زمانی که سامسونگ اولین گلکسی نوت را معرفی کرد، هیچ گوشی بزرگ و یا به اصطلاح فبلت دیگری در بازار وجود نداشت و به همین دلیل، گلکسی نوت کاملا بی‌رقیب بود. حتی در سال بعد و پس از معرفی گلکسی نوت 2 نیز، رقبای چشمگیری در بازار وجود نداشت، اما امسال دیگر رقابت به سادگی دو سال گذشته نخواهد بود. گلکسی نوت 3 زمانی وارد بازار شد که فبلت های غول‌پیکر و قدرتمندی مانند سونی Xperia Z Ultra، ال‌جی Optimus G Pro، هواوی Ascend Mate و حتی Galaxy Mega 6.3 خود کمپانی سامسونگ، بر بازار گوشی‌های عظیم‌الجثه، حکمرانی می‌کردند. باید دید که آیا سامسونگ، امسال نیز می‌تواند ماهیت گلکسی نوت 3 را به عنوان برترین فبلت بازار حفظ نماید یا خیر. سوالی که در این نقد و بررسی به آن پاسخ خواهیم داد.

طراحی و ساخت

گلکسی نوت 3 اولین محصول جدید سامسونگ است که از طراحی ثابت و نسبتا تکراری گوشی‌های سامسونگ استفاده نمی‌کند. بر خلاف گوشی‌های Galaxy S3، Galaxy S4 و Galaxy Note 2 که بدنه‌ای عریض با لبه‌های کاملا گرد داشتند، لبه‌های نوت 3 انحنای کمتری داشته و سامسونگ بار دیگر به طراحی Galaxy S2 بازگشته است. کاهش انحنای لبه‌ها و همچنین باریک نمودن قاب دور صفحه نمایش، باعث گشته تا سامسونگ بتواند با حفظ ابعاد Galaxy Note 2، صفحه نمایش بزرگ‌تری را بر روی Galaxy Note 3 قرار دهد.



به علاوه ضخامت این گوشی 1.1 میلی‌متر و وزن آن 15 گرم نسبت به مدل قبلی کاهش یافته و نوت 3 تنها 8.3 میلی‌متر ضخامت و 168 گرم وزن دارد. با این حال، کار کردن با یک دست با نوت 3 همانند سایر فبلت ها، کار محالیست و نباید انتظار داشته باشید که بتوانید این گوشی را در جیب شلوار خود جای دهید!

اما بزرگ‌ترین تغییر ایجاد شده در طراحی و ساخت این گوشی مربوط به قسمت پشتی و یا به عبارت دقیق‌تر، مربوط به قاب پشت صفحه نمایش می‌باشد.

سامسونگ بالاخره قاب براق و پلاستیکی مرسوم بر روی گوشی‌های رده‌بالا را منسوخ کرده و ایده‌ی جدیدی برای گلکسی نوت 3 در نظر گرفته است. قاب پشت این گوشی از پلاستیک مات و با کیفیتی ساخته شده که بافتی همانند چرم مصنوعی دارد و دور تا دور آن نیز الگویی دوخت مانند قرار گرفته است. این قاب نه تنها کیفیت و ظاهر بهتری نسبت به قاب سایر گوشی‌های رده بالای سامسونگ دارد، بلکه اصطکاک مناسبی با کف دست ایجاد کرده و لیز نمی‌خورد که این امر باعث می‌شود تا با حس امنیت بیشتری، گوشی را در دست بگیرید.



اکثر قسمت‌های جلویی گوشی توسط صفحه نمایش عریض آن اشغال شده که در زیر آن کلید سخت‌افزاری Home در میان دو کلید خازنی و در بالای آن دوربین دوم در کنار حسگرهای مجاورت و سنجش نور، LED مربوط به هشدارها و بلندگوی مخصوص مکالمه، قرار گرفته‌اند. کیفیت این بلندگو رضایت‌بخش بوده و برای انجام مکالمات روزمره کاملا مناسب است.



سامسونگ در طراحی نوت 3 از الگوریتم استاندارد اکثر گوشی‌های هوشمند در چیدمان پورت‌ها و کلیدها استفاده کرده است. دور گوشی یک روکش نقره‌ای رنگ قرار دارد که مهمان کلیدهای پاور و کم و زیاد کردن صدا، خروجی 3.5 میلی‌متری صوتی، حسگر مادون‌قرمز، درگاه microUSB، شکاف قلم و بلندگوی مونوی دستگاه است.



این تک بلندگوی مونو کیفیت صوتی متوسطی داشته و برخلاف بلندگوهای استریوی Boom Sound گوشی‌های رده بالای HTC، شما را شگفت‌زده نخواهد کرد.  
نکته‌ی ناراحت‌کننده در مورد کیفیت ساخت نوت 3، به کلید سخت‌افزاری Home آن باز می‌گردد. پیش‌تر، کاربران این گوشی در انجمن‌ها و وب‌سایت‌های مختلف، خبر از محکم نبودن این کلید در جای خود مطرح کرده بودند و هنگامی که به بررسی این گوشی پرداختیم، ما نیز به این مشکل برخوردیم. این موضوع هنگامی که با ناخن دست، به لبه‌های کلید Home فشار وارد می‌کردیم، کاملا مشهود بود و این کلید، چند میلی‌متر در جای خود بازی می‌کرد.



 این مورد، از نظر ما یک ایراد اساسی محسوب گشته و باعث می‌شود تا در بخش کیفیت ساخت، Sony Xperia Z Ultra و یا LG Optimus G Pro را برتر از گلکسی نوت 3 بدانیم.

هنگامی که این قاب را جدا می‌کنید، با یک باتری عظیم‌الجثه 3200 میلی‌آمپرساعتی مواجه خواهید شد که نه تنها عملکرد بسیار خوبی دارد، بلکه خوشبختانه توسط کاربر قابل تعویض نیز می‌باشد. اگر جزو کاربرانی هستید که کارهای روزمره شما به گوش کردن به موسیقی، مرورگری اینترنت، ایجاد تماس و ارسال پیغام‌های متنی محدود می‌شود، می‌توانید با یک بار شارژ، تا دو روز کامل روی گلکسی نوت 3 حساب کنید، اما اگر جزو کسانی هستید که اجرای بازی‌های سه بعدی، جزو مصارف روزمره‌ی شماست، مجبور خواهید بود تا هر روز حداقل یک بار گوشی خود را شارژ نمایید. در بالا این باتری شیارهای سیم‌کارت و کارت حافظه microSD قرار دارند که به کمک مورد دوم، می‌توان حافظه داخلی گوشی را تا 64 گیگابایت دیگر افزایش داد.

صفحه نمایش

اما همان طور که گفتیم، سامسونگ توانسته با حفظ ابعاد نوت 2، صفحه نمایش بزرگ‌تری را بر روی نوت 3 قرار دهد. این گوشی از یک صفحه نمایش عریض 5.7 اینچی با پنل Super AMOLED استفاده می‌کند که دقت آن 1080×1920 پیکسل است. این دقت، تراکم پیکسلی 386PPI را ارائه می‌کند که بیش‌ترین تراکم پیکسلی در بین فبلت ها تا به این تاریخ می‌باشد.


 همانند اکثر پنل های Super AMOLED، رنگ‌های این صفحه نمایش بسیار اشباع شده و غلیظ بوده، زوایای دید عالی می‌باشند و روشنایی صفحه در صورتی که نخواهید در زیر تابش مستقیم نور آفتاب با گوشی خود کار کنید، کافیست.



در مجموع همانند Galaxy S4، نوت 3 نیز یکی از بهترین صفحات نمایش در بین گوشی‌های هوشمند ساخته شده تا به این تاریخ را داراست و در این مورد، نوت 3 را برتر از فبلت های رده بالای دیگر نظیر Sony Xperia Z Ultra و یا LG Optimus G Pro می‌دانیم.

عملکرد سخت افزاری

از لحاظ سخت افزاری، گلکسی نوت 3 یک غول به تمام معناست! این گوشی در دو مدل N9000 و N9005 عرضه شده است که تفاوت اصلی این دو مدل به چیپ آن‌ها باز می‌گردد. مدل‌های N9000 از جدیدترین مدل چیپ ساخت کمپانی سامسونگ یعنی Exynos 5 Octa 5420 استفاده می‌کنند که دارای دو پردازنده چهار هسته ای، یکی کم مصرف و برای انجام وظایف سبک و دیگری زمانی فعال می‌شود که بار محاسباتی سنگینی بر روی گوشی قرار گیرد. مدل N9005 نیز که بیشتر برای بازار اروپا و آمریکا تولید گشته و به سختی در ایران یافت می‌شود. این مدل از چیپ Snapdragon 800 ساخت کمپانی Qualcomm استفاده می‌کند که یک پردازنده چهارهسته ای Krait 400 با فرکانس 2.3 گیگاهرتز را کنترل می‌کند. عملکرد هر دو مدل کم و بیش یکسان است و جزو قوی‌ترین گوشی‌های جهان محسوب می‌گردند. هیچ بازی سه بعدی و هیچ برنامه ای تا به این تاریخ ساخته نشده که بر روی این گوشی به روانی اجرا نشود و سوای اینکه کدام مدل را بخرید، تمامی دستورات به روان‌ترین شکل ممکن انجام خواهند شد. اما جدای از نوع چیپ، تمامی مدل‌ها دارای 3 گیگابایت حافظه رم می‌باشند که این اطمینان را به شما می‌دهد تا بتوانید هر تعداد برنامه که تمایل داشتید به صورت همزمان اجرا نمایید.

نرم افزار

اگر پیش‌تر هم از گوشی‌های رده بالای سامسونگ مانند Galaxy Note 2 و یا Galaxy S4، استفاده کرده باشید، هنگامی که برای اولین بار گلکسی نوت 3 را روشن می‌کنید، با محیطی کاملا آشنا مواجه خواهید شد. دلیل آن هم، رابط کاربری Nature UX این گوشی است که بر روی نسخه 4.3 از سیستم عامل اندروید نصب گردیده است.
ظاهر فانتری و کارتونی مانند این رابط کاربری ممکن است مورد پسند هر سلیقه ای قرار نگیرد ولی سامسونگ بر خلاف کمپانی‌هایی نظیر HTC و یا Sony، بیش از ظاهر رابط کاربری، به امکانات و قابلیت‌های آن اهمیت می‌دهد.


اکثر قابلیت‌های نرم افزاری این گوشی، در Galaxy S4 هم وجود داشته‌اند که پیش‌تر و در نقد و بررسی Galaxy S4 آن‌ها را توضیح داده بودیم و از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به امکانات Air Gesture، Air View و Smart Stay اشاره کرد. با فعال کردن Air Gesture می‌توانید با حرکت دست خود در مقابل سنسور مجاورت گوشی، بین عکس‌ها در گالری گوشی حرکت کرده و یا در برنامه موزیک پلیر، به موسیقی بعدی و یا قبلی بروید. Air View به شما کمک می‌کند تا با نگه داشتن انگشت و یا قلم گوشی در فاصله یک سانتی متری صفحه نمایش، یک پیش نمایش از تصاویر، ویدیوها و یا حتی رویدادهای ذخیره شده در تقویم گوشی را مشاهده نمایید. Smart Stay نیز به کمک دوربین دوم گوشی و با ردیابی حرکت چشمان شما، صفحات مرورگر وب را بالا و پایین می‌برد.
اما از این امکانات تکراری که بگذریم، سامسونگ تعدادی قابلیت جدید و بسیار جالب به گلکسی نوت 3 اضافه کرده است.
برای شروع، منوی مالتی تسکینگ که با نگه داشتن کلید خازنی Back به صورت نواری در سمت چپ ظاهر می‌گردد، تغییراتی داشته است. برای مثال برنامه های این لیست افزایش یافته است و در ضمن می‌توان هر دو قسمت بالایی و پایینی را به یک برنامه اختصاص داد و برای مثال مرورگر اینترنت Chrome را همزمان اجرا کنید.
پس از این، به Air Commands یعنی بزرگ‌ترین و انقلابی‌ترین تغییر ایجاد شده در گلکسی نوت 3 می‌رسیم. هنگامی که قلم را از شیار خارج کرده و یا آن را در فاصله یک سانتی متری صفحه نگاه داشته و کلید روی آن را بفشارید، منوی Air Commands باز می‌شود که دارای 5 بخش می‌باشد.

بخش اول Pen Window نام دارد. Pen Window در حقیقت همان Small Apps است که سونی بر روی گوشی‌های خود قرار داده. هنگامی که این گزینه را انتخاب می‌کنید، دستگاه از شما می‌خواهد تا با قلم، بخشی از صفحه را که می‌خواهید برنامه مورد نظر در آنجا اجرا شود را انتخاب نمایید. پس از انتخاب بخش مورد نظر، لیستی از برنامه‌هایی که می‌توانید به صورت کوچک شده اجرا نمایید، به شما نشان داده می‌شوند. در حال حاضر این لیست بسیار محدود بوده و تنها هشت برنامه در آن وجود دارند که انتظار می‌رود با به روز رسانی های نرم افزاری، تعداد این برنامه‌ها افزایش یابد. لازم به ذکر است که می‌توانید در صورت نیاز چند بار این عمل را انجام داده و چندین برنامه کوچک شده بر روی صفحه گوشی خود داشته باشید.
بخش دوم S Finder نام دارد که در حقیقت همان جستجوی پیشرفته‌ی گوشی می‌باشد.
Screen Write که سومین بخش است، یک Screenshot از صفحه مورد نظر گرفته و سپس شما می‌توانید هر آنچه که بخواهید بر روی آن بنویسید.
بخش چهارم Scrap Book نام دارد. Scrap Book تا حدودی مانند ساخت روزنامه دیواری است. به کمک این قابلیت شما می‌توانید از صفحه مورد نظر، عکس، ویدیو و یا محتوای مورد نظر را انتخاب کرده و ذخیره کنید. بدین صورت شما می‌توانید یک روزنامه دیواری با محتوای مختلف تهیه نمایید.
آخرین بخش هم Action Memo نام دارد که برای مواقعی مناسب است که نیاز دارید به سرعت نوت برداری کنید و یک یادداشت کوچک در اختیار شما قرار می‌دهد.
قابلیت جالب دیگر اضافه شده به این گوشی، برنامه My Magazine است که با حرکت انگشت دست از پایین صفحه نمایش به بالا، فعال می‌شود. My Magazine در حقیقت همان BlinkFeed کمپانی HTC است و با آن می‌توانید از آخرین اخبار سایت‌های مختلف و یا شبکه های اجتماعی خود مطلع شوید.
علاوه بر این‌ها، نوت 3 دریایی از امکانات و قابلیت‌های نرم افزاریست که ممکن است چند روز به طول انجامد تا بتوانید همه آن‌ها را امتحان نمایید.
لازم به ذکر است که گلکسی نوت 3، همانند تمامی محصولاتی اندرویدی که از نسخه 4.0 و یا جدیدتر این سیستم عامل استفاده می‌کنند، به طور کامل از زبان فارسی پشتیبانی می‌کنند. به علاوه کیبوردی که سامسونگ به صورت استاندارد بر روی این گوشی قرار داده، از زبان فارسی نیز پشتیبانی می‌کند.
همچون سایر فبلت ها، صفحه نمایش عریض و سخت افزار قدرتمند گلکسی نوت 3، تجربه ای که از مرورگری اینترنت که این گوشی ارائه می‌کند، بی نقص و فوق‌العاده لذت بخش است. حرکت بین صفحات اینترنتی بسیار روان بوده، فرمان‌های چند لمسی به سرعت عمل می‌کنند و همه چیز به بهترین نحو ممکن انجام می‌شود.
نکته دیگر در مورد نرم افزار این گوشی، پخش کننده ویدیویی آن است. این پخش کننده به صورت استاندارد از اکثر فرمت های ویدیویی مانند Xvid و MP4 پشتیبانی می‌کند ولی اگر به اجرای ویدیوهای DivX دارید، مجبور خواهید بود تا به نرم افزار بهتری بر روی گوشی خود نصب کنید. جدای از فرمت، گلکسی نوت 3  با داشتن صفحه‌ی Super AMOLED عریض و با کیفیت، یک محصول بی نظیر برای تماشای ویدیو است.

دوربین

گلکسی نوت 3 از یک دوربین با حسگر 13 مگاپیکسلی با فوکوس خودکار بهره می‌برد. این گوشی، با کیفیت‌ترین دوربین را در بین گوشی‌های سامسونگ تا به این تاریخ را به همراه دارد و کیفیت عکس‌های آن به راحتی می‌تواند با بهترین‌های بازار نظیر iPhone 5s و LG G2 رقابت کند. رنگ‌ها طبیعی، جزئیات زیاد و نویز تصاویر کم است. به علاوه، کمینه نسبت کانونی f/2.2 این دوربین در کنار فلاش LED پرقدرت، باعث می‌شود تا در شب و در شرایط نوری ضعیف نیز بتوان عکس‌های مناسب و رضایت بخشی ثبت نمود. کیفیت فیلم‌برداری نیز، همانند عکس‌برداری آن فوق العادست و فیلم‌های گرفته شده بسیار شارپ و طبیعی می‌باشند.

 


اما یک نکته در مورد سیستم فیلم‌برداری دو مدل N9000 و N9005 وجود دارد. مدل‌های N9005 که از چیپ Snapdragon 800 استفاده می‌کنند، علاوه بر کیفیت Full HD، می‌توانند با کیفیت 4K نیز فیلم‌برداری کند. به نظر ما این یک مزیت برای مدل‌های N9005 محسوب نمی‌گردد و دو دلیل برای این ادعا داریم. دلیل اول، کم بودن تلویزیون‌ها و صفحاتیست که دارای دقت 4K بوده و دلیل دوم، حجم بسیار بالای فیلم‌های 4K گرفته شده است که به اشتراک گذاشتن آن‌ها را تقریبا محال می‌کند.


نرم افزار دوربین، دقیقا همانیست که بر روی گوشی گلکسی S4 نیز وجود داشت که پیش‌تر تمامی امکانات آن را در نقد و بررسی آن گوشی بررسی کرده بودیم. از مهم‌ترین قابلیت‌های نرم افزاری دوربین نوت 3 می‌توان Sound and Shot جهت قرار دادن صدا بر روی تصاویر گرفته شده، Drama Shot برای ترکیب چند عکس و تهیه یک عکس با چند تصویر از سوژه مورد نظر و Animated Photo برای ثابت نگه داشتن کل تصویر و حرکت دادن سوژه مورد نظر، اشاره کرد.

 

 

جمع بندی

گلکسی نوت 3 یک گوشی بی‌نقص نیست و این یک واقعیت است اما مزایای این گوشی به قدری زیاد است که می‌توان از تمامی نقاط ضعف آن به راحتی چشم‌پوشی کرد. صفحه نمایش عالی با تراکم پیکسلی بسیار بالا، پردازنده قدرتمند، دوربین بسیار خوب، شارژدهی زیاد باتری، امکانات نرم‌افزار فراوان و از همه مهم‌تر، یک قلم فوق‌العاده کاربری که در هیچ گوشی دیگر مشابه آن وجود ندارد، باعث شده‌اند تا سامسونگ گلکسی نوت 3 در نبرد با فبلت ها پیروز بیرون آمده و تخت پادشاهی گوشی‌های عظیم‌الجثه را از آن خود کند. در جواب سوالی که در ابتدای این نقد و بررسی مطرح کردیم، باید بگوییم که پاسخ مثبت است. گلکسی نوت 3 بهترین گوشی عظیم‌الجثه و یا به اصطلاح فبلت ساخته شده تا به امروز است.

[ پنج شنبه 13 آذر 1393 ] [ 18:27 ] [ مهران ]

طراحی و ساخت


به جرات می‌توان گیراترین بخش سونی اکسپریا Z3 را طراحی آن دانست. شاید بتوان گفت که طراحی اکسپریا Z3 نسبت به نسل پیشین خود تغییر زیادی نداشته، اما همین اندک تفاوت‌های ریز، سبب زیبایی این محصول شده است. نخست آن که لبه های این گوشی نسبت به Z2 گردتر شده. این انحنا نه تنها باعث زیبایی این محصول شده، بلکه در خوش دست بودن آن هم کمک شایانی نموده است.
نکته‌ی بعدی که در مورد خوش دست بودن این دستگاه وجود دارد، مربوط به وزن این گوشی می‌باشد. اکسپریا Z3 نسبت به پرچم‌دار شش ماهه‌ی گذشته خود 11 گرم سبک‌تر شده و وزن آن به 152 گرم رسیده. المان دیگر که در ارگونومیک بالای این گوشی 5.2 اینچی تأثیرگذار بوده،‌ ضخامت کم آن می‌باشد. ضخامت اکسپریا Z3 به 7.3 میلی متر رسیده که نسبت به Z2 کاهش 0.9 میلی متری داشته. نکته‌ی قابل تاملی که در زمینه‌ی ضخامت گوشی اکسپریا Z3 در مقایسه با سایر پرچم‌داران سری Z سونی (Z، Z1، Z2،‌ Z3) وجود دارد، آن است که این محصول را باید باریک ترین محصول سونی در این بین بدانیم. همچنین این گوشی را باید بعد از اکسپریا Z، سبک ترین گوشی بین پرچم‌داران شرکت سونی بدانیم. ناگفته نماند که نباید از فبلت اکسپریا Z Ultra به عنوان باریک ترین عضو خانواده‌ی Z سونی نیز غافل شد. در مجموع سونی تمام تلاش خود را نموده تا اکسپریا Z3 را تبدیل به خوش دست ترین پرچم‌داران سونی و یا حتی خوش دست ترین گوشی‌ 5.2 اینچی بازار کند.
با یک اغماض خوب می‌توان گفت که طول این گوشی نسبت به Z2 تغییر نکرده و تقریبا این دو گوشی هم طول می‌باشند. اکسپریا Z3 تنها 0.8 میلی متر نسبت به نسل قبلی خود کوتاه تر شده و به 14.6 سانتی متر رسیده.

 
با دکمه‌ی پاور گوشی‌های سونی که آشنا هستید. همان دکمه‌ی فلزی و برجسته ای که در تمام گوشی‌های سری Z سونی وجود دارد که می‌توان از آن به عنوان زگیل گوشی‌های سونی نام برد! در مجموع می‌توان این دکمه را نشان گوشی‌های سونی دانست. اما تفاوت کوچکی که بین دکمه‌ی پاور Z3 با Z2 وجود دارد، در حلقه‌ی دور این دکمه می‌باشد. اگر به خاطر داشته باشید، دور دکمه‌ی پاور Z2 حلقه‌ی کوچکی وجود داشت که این حلقه از Z3 برداشته شده. باید گفت که سونی بهترین جای ممکن برای این کلید را در نظر گرفته و هنگامی که گوشی را در یک دست بگیرید، هیچ‌گونه مشکلی برای استفاده از این کلید کاربردی نخواهید داشت. چینش و اندازه‌ی کلیدهای موجود بر لبه‌ی Z3 نسبت به Z2 تغییری نکرده و به ترتیب کلیدهای پاور، کم و زیاد کردن صدا و شاتر بر روی لبه‌ی سمت راست قرار گرفته‌اند. اما با دو سیم کارته شدن Z3، محل قرار گیری سیم کارت و شیار microSD این گوشی نسبت به Z2 تغییر پیدا کرده. لبه‌ی سمت راست این گوشی بر خلاف Z2 که تنها میزبان شیار microSD بود، شیارهای سیم کارت نانو بر روی آن قرار گرفته و لبه‌ی چپ آن محل قرارگیری پورت microUSB و شیار microSD می‌باشد.
مرکز لبه‌ی چپ این گوشی محل اتصال مغناطیسی گوشی به داک می‌باشد که کاربران می‌توانند به طور بی سیم گوشی خود را شارژ نمایند. همچنین در انتهای لبه‌ی سمت چپ این گوشی دو سوراخ کوچک مربوط به محل قرارگیری بند، تعبیه شده‌ است.

در لبه‌ی بالایی گوشی جک استاندار 3.5 میلی متری و میکروفون اصلی گوشی قرار دارد. گفتنی است که این جک 3.5 میلی متری همانند Z2 ضد آّب بوده و هیچ درپوشی برای آن در نظر گرفته نشده.
چراغ اطلاع رسانی یا همان نوتیفیکیشن در گوشه‌ی سمت چپ حاشیه‌ی بالای نمایشگر قرار گرفته شده که در شرایط مختلف، به رنگ‌های گوناگونی در می‌آید. اما ما یک باگ کوچک (به سختی) در مورد این چراغ پیدا کردیم. شرایطی را در نظر بگیرید که چراغ نوتیفیکیشن این گوشی در حال چشمک زدن است و درپوش microSD این گوشی باز باشد. باید گفت که به راحتی می‌توانید نور افشانی این چراغ را از این درگاه ببینید. به هر حال قبول داریم که این عیبی سخت‌گیرانه است و مطمئنا به ندرت با این موضوع روبرو خواهید شد.

یکی از تفاوت‌های بزرگی که در طراحی Z2 نسبت به Z1 دیده می‌شد، مکان قرار گیری بلندگوهای آن بود. اگر به خاطر داشته باشید، اکسپریا Z1 تنها از یک بلندگو آن هم در لبه‌ی پایینی بهره می‌برد. اما سونی برای نخستین بار از دو بلندگو (در بالا و پایین نمایشگر) در گوشی‌های سری Z خود یعنی در اکسپریا Z2 استفاده نمود که این حرکت را می‌توان بسیار شبیه به گوشی‌های شرکت اچ تی سی دانست. اما سونی بار دیگر از دو اسپیکر استریو در بالا و پایین نمایشگر Z3 استفاده نمود که از کیفیت بسیار خوبی برخوردار بوده و ما به شما این قول را می‌دهیم که در زمان گوش دادن به موسیقی از این گوشی، نهایت لذت را خواهید برد. اما اگر بخواهیم از لحاظ زیبایی شناسی صحبت کنیم، باید اسپیکرهای استریوی گوشی‌های اچ تی سی را برتر از بلندگوهای Z3 بدانیم.

نقطه ضعف اصلی قاب پشتی Z3 را باید در جذب بالای اثر انگشت برشمرد. قابی که در عین زیبایی، لک و اثر انگشت زیادی بر روی آن به جای می‌ماند؛ لذا به نظر می‌رسد بهترین راه برای جلوگیری از جذب اثر انگشت بر روی این قاب، استفاده از کاور می‌باشد.

امروزه در بین کمتر پرچم‌داری می‌توان نشان NFC را بر روی قاب پشتی دید. اما سونی بر روی این نشان، تاکید ویژه ای داشته و این علامت را بر روی قاب پشتی تمام گوشی‌هایی که از این قابلیت بهره می‌برند، حک می‌نماید.


IP68گواهینامه ی IP68 را باید بالاترین و بیشترین میزان مقاومت در برابر آب و گرد و غبار بین تمام گوشی‌های هوشمند و غیر هوشمند دانست که سونی در اکسپریا Z3 به کار برده است. به هر حال با معرفی شش ماهه‌ی پرچم‌داران سونی، انتظاری جز این از آخرین پرچم‌دار سال 2014 سونی نمی‌رفت. همان طور که می‌دانید اکسپریا Z3 می‌تواند حداکثر تا عمق 1.5 متر و به مدت 30 دقیقه در آب شیرین از خود مقاومت نشان دهد. همچنین این گوشی کامل‌ترین مقاومت در برابر گرد و غبار را در بین همه‌ی گوشی‌های جهان از خود نشان می‌دهد. با این اوصاف میزان مقاومت اکسپریا Z3 در برابر آب، نسبت به نسل قبلی خود هیچ تغییری پیدا نکرده و تنها مقاومت آن در برابر گرد و غبار نسبت به Z2 بیشتر و کامل‌تر شده.
تا قبل از این گمان می‌کردیم که بی چون و چرا باید شرکت سونی را در زمینه‌ی گوشی‌های مقاوم در برابر آب پیشتاز دانست و حریف چندان جدی‌ای برای این سازنده متصور نمی‌شدیم. اما بدون هیچ تعصب و جانب داری باید سامسونگ را حریفی جدی و سر سخت برای این شرکت ژاپنی به حساب آورد و آن را باید در برخی زمینه ها برتر از این شرکت ژاپنی دانست. سونی بعد از آن که در اکسپریا Z1 درپوش جک 3.5 میای متری را حذف نمود و به عبارتی آن را ضد آب کرد، دیگر درپوشی از پرچم‌داران ضد آب خود را حذف نکرد. اما این بار شرکت کره ای سامسونگ بود که در این زمینه کمی از خود خلاقیت نشان داد و برای پورت microUSB گوشی گلکسی S5 mini (که محصولی ضد آب بود)، هیچ درپوش و کاوری در نظر نگرفت. خبر بد در مورد Z3 آن که همچنان پورت microUSB این گوشی ضد آب نبوده و باید تمام درپوش‌های این گوشی اعم از درگاه microUSB را کامل بپوشانید تا این گوشی جان سالم از آب بیرون آورد.



اما بدون هیچ شک و شبه ای باید پرچم‌داران سونی را در زمینه مقاومت در برابر آب و گرد و غبار برتر از پرچم‌دار و یا نسخه‌ی مینی پرچم‌دار ضد آب سامسونگ دانست. اگر به یاد داشته باشید؛ در نقد گلکسی S5 گفتیم که این گوشی عملکرد چندان جالبی در زمینه‌ی ضد آب بودن نداشت و با مشکلاتی روبرو می‌شد. اما پرچم‌دار نیمه ی دوم سال 2014 شرکت سونی (Z3) نیز همانند سایر پرچم‌داران گذشته‌ی این شرکت، مقاومت خوبی در برابر آب از خود نشان داده و کاربر را اذیت نمی‌کند.  




اما ممکن است که بعضی از کاربران برای امتحان و یا استفاده از قابلیت ضد آب این گوشی هم که شده،‌ در زیر آب با اکسپریا Z3 عکاسی کنند و یا به فیلم برداری با آن بپردازند. در تجربه‌ی شخصی که با این گوشی داشتیم، باید بگوییم که سونی اکسپریا Z3 در زمینه‌ی عکاسی در زیر آب (طبق شرایطی که سازنده ذکر کرده) تقریبا بی مشکل است. اما مطمئنا در حین فیلم‌برداری با این گوشی در زیر آب به مشکل برخواهید خورد و ویدئویی که در حال ضبط آن هستید، دائما متوقف خواهد شد.
اما توصیه اکیدی که ما به دارندگان این گوشی داریم آن است که پیش از فرو بردن گوشی در زیر آب، اطمینان حاصل نمایید که تمام درپوش‌های این گوشی به خوبی بسته شده باشد.


صفحه نمایش

سونی اکسپریا Z3 مجهز به یک نمایشگر 5.2 اینچی از نوع IPS است که رزولوشن 1080 در 1920 پیکسل و تراکم پیکسلی 424 پیکسل بر هر اینچ را ارائه می‌دهد. شاید در ظاهر این گونه به نظر رسد که وضوح تصویر گوشی‌های سری Z سونی از همان ابتدا تا اکسپریا Z3 بر روی Full HD درجا زده‌اند و یا تراکم پیکسلی این سری در حال کم و کم‌تر شدن می‌باشد، اما سونی به صورت خزه گونه ای در حال ارتقا و بالا بردن سطح کیفی نمایشگرهای گوشی‌های سری Z خود می‌باشد.
یکی از ارتقاهای ملموسی که نمایشگر Z3 نسبت به Z2 داشته، رنگ سفید صفحه نمایش می‌باشد. رنگ سفید به نمایش در آمده در این گوشی نسبت به نسل قبلی خود سفید تر و روشن‌تر بوده و به اصلاح خود نمایندگان سونی، رنگ سفید آن کول تر می‌باشد. گفتنی است که این برتری Z3 تنها نسبت به پرچم‌دار قبلی خود نیست، بلکه رنگ سفید این گوشی نسبت به S5 سامسونگ هم سفیدتر است.



 

مزیت دیگر نمایشگر این گوشی در مقایسه با Z2، در میزان روشنایی آن می‌باشد. نمایشگر این گوشی نسبت به نسل قبل خود 30 درصد روشن‌تر شده. جالب است بدانید که نمایشگر گلکسی S5 با آن هم دبدبه و کبکبه از نمایشگر اکسپریا Z3 روشنایی کمتری دارد!
زمانی که نمایشگر این گوشی را خاموش کنید و از روبرو به گوشی بنگرید، متوجه یکدستی و هم رنگی حاشیه های نمایشگر با صفحه نمایش این گوشی خواهید شد. گویی که تمام قاب جلویی گوشی، نمایشگر است! در کل باید اقرار نماییم که این ویژگی در زیبایی این پرچم‌دار تأثیر به سزایی داشته.



نمایشگر سونی اکسپریا Z3 از حساسیت بسیار بالایی برخوردار بوده و به کوچک‌ترین لمس شما پاسخ خواهد داد. آنقدر تاچ این گوشی خوب و عالی عمل می‌کند که ما جمله ای بهتر از «تاچش رو هوا هم کار می کنه» برای نمایشگر این گوشی پیدا نکردیم!
همان طور که می‌دانید قاب پشت و نمایشگر اکسپریا Z3 هم جنس بوده و از شیشه تشکیل شده‌اند. بدین صورت می‌توان گفت که مزایا و معایب هر دو قاب یکسان می‌باشد. همان طور که گفتیم قاب پشتی این گوشی جاذب بسیار خوبی برای اثر انگشت می‌باشد و به راحتی لکه های چربی بر روی این قاب می‌نشیند. نتیجتا می‌توان این شرایط را برای نمایشگر این گوشی بسط داد و گفت که نمایشگر این گوشی هم استعداد بسیار زیادی در جذب اثر انگشت دارد.
سونی اکسپریا Z3 مجهز به سنسور نور محیط یا همان Light Sensor است که کاربران این گوشی می‌توانند به صورت دستی و یا خودکار نور نمایشگر این گوشی را تنظیم نمایند.
هنوز که هنوزه کیفیت بد نمایشگرهای گوشی‌های سری Z سونی از ذهنمان پاک نشده. نمایشگرهایی که از نوع TFT بودند و دارای بدترین زاویه‌ی دید ممکن در بین سایر پنل های صفحه نمایش بودند. اما به نظر می‌رسد که سونی برای همیشه با پنل بی کیفیت TFT خداحافظی کرده و عزم خود را جذب نموده تا حتی در گوشی‌های پایین رده و میان رده‌ی خود از نمایشگرهای IPS استفاده کند. سر آغاز جهش و ترقی نمایشگر گوشی‌های سونی را باید در سونی اکسپریا Z1 Compact دانست. گوشی که برخلاف نسل های قبلی خود که دارای پنل TFT بودند، از صفحه نمایش IPS بهره می‌برد و زاویه‌ی دیدی به مراتب بهتر از Z و Z1 به همراه داشت.
سونی اکسپریا Z3 نیز مجهز به نمایشگر IPS بوده و از زاویه دید فوق‌العاده و بی نقص برخوردار بوده. انعکاس نور از نمایشگر این گوشی کم و قابل قبول ارزیابی می‌شود. همچنین این نمایشگر خوانایی خوبی در زیر تابش مستقیم آفتاب دارد و متون به نمایش در آمده در این گوشی به خوبی قابل رویت می‌باشند. گفتنی است که متون با پس زمینه‌ی سفید در این گوشی خوانایی بهتری در مقایسه با پس زمینه‌ی رنگی در زیر تابش آفتاب دارند.
همان طور که گفتیم اندازه‌ی نمایشگر این گوشی 5.2 اینچ است. اما این اندازه‌ی واقعی و حقیقی صفحه نمایش این گوشی نیست. در پایین ترین قسمت نمایشگر این گوشی، سه گزینه‌ی «بک»،‌ «هوم» و «منو» وجود دارد که همیشه و در هر برنامه ای کاربر را همراهی می‌کند. این نوار در حدود 1 سانتی متر ارتفاع دارد که سبب شده اندازه‌ی واقعی گوشی به زیر 5 اینچ برسد.

دوربین

راهکار سونی در کیفیت دوربین‌های پرچم‌دار خود را می‌توان تا حدی شبیه به شرکت اپل دانست. سونی از محصول سال 2013 خود یعنی اکسپریا Z1 تا محصول نیمه‌ی دوم سال 2014 یعنی اکسپریا Z3 دست بر روی کیفیت دوربین نگذاشته و بر روی 20.7 مگاپیکسل درجا زده و خواسته به نوعی همانند شرکت اپل تنها کیفیت دوربین خود را بالا برد تا صرفا مگاپیکسل دوربینش را!
یکی از قابلیت‌های خاص و ویژه ای که سونی به دوربین Z3 اضافه نموده و بر روی آن مانور زیادی داده، عکاسی در شرایط نوری ضعیف و کم نور می‌باشد. سونی اکسپریا Z3 قادر به ثبت عکس‌هایی عالی در تاریکی مطلق است که کمتر پرچم‌داری در دنیا چنین توانایی را دارد. اکسپریا Z3 دارای نور سنجی بسیار عالی است و می‌تواند در شرایط نوری ضعیف عکس‌های با کیفیتی را برایتان ثبت نماید.


 
اما این تمام ماجرا در مورد این قابلیت Z3 نبود؛ چرا که نور سنجی دوربین Z3 تنها در مورد اشیای نزدیک خوب عمل می‌کند و می‌تواند نور خوبی برای آن‌ها در نظر بگیرد. در طرف مقابل، این دوربین نمی‌تواند به خوبی اشیای نزدیک، برای اشیاهای دور نورسنجی کند. از این رو کیفیت عکس اجسامی که در فاصله‌ی دوری از لنز دوربین این گوشی قرار دارند، نامطلوب می‌باشد. همان طور که در تصویر بالا می‌بینید، تابلوی تبلیغات دیجی کالا به دلیل آنکه در فاصله‌ی دوری قرار دارد، نور سنجی نامناسبی دارد. همچنین نور ماشین‌ها که به سپر ماشین جلویی منعکس شده‌اند، کاملا سوخته‌ اند.

 




برنامه‌ی دوربین Z3 نسبت به Z2 تغییری پیدا نکرده و تنها به امکانات و حالت‌های آن اضافه شده که در ادامه به اختصار به توضیح آن‌ها می‌پردازیم.

در نوار بالایی این برنامه گزینه های منوی تنظیمات، تغییر وضعیت دوربین و تغییر وضعیت فلاش وجود دارد. در نوار پایین هم گزینه های حالت‌ها (modes)، کلید مجازی شاتر برای عکاسی و فیلم برداری و گالری عکس‌ها به چشم می‌خورد.

 
با برنامه‌ی AR effect که به خوبی آشنا هستید. به کمک این حالت که زیاد هم جدید نمی‌باشد، می‌توانید جلوه های پویانمایی نظیر دایناسور، محیط دریا را به عکس‌ها و ویدئوها اضافه نمایید.

 
اما حالت جدیدی که به دوربین Z3 اضافه شده، AR fun نام دارد. این حالت بسیار شبیه به حالت AR effect بوده، با این تفاوت که سونی کمی چاشنی طنز هم در این حالت اضافه نموده. یکی از ویژگی‌های زیبا و جالبی که در این حالت به چشم می‌خورد، نوشتن با دست خط خود بر روی سوژه‌ی در حال عکاسی می‌باشد.

 
Social Live برنامه‌ی دیگری است که به کمک آن می‌توانید به راحتی هر لحظه ای از زندگی خود را که دوست داشته باشید در شبکه‌ی اجتماعی Facebook به اشتراک گذارید. همچنین می‌توانید به راحتی به می‌توانید به نظرات پاسخ دهید و یا آن‌ها را Like نمایید.

 

حالت Live on Youtube هم ماهیتی شبیه به حالت Social Live دارد و کاربران می‌توانند لحظات به یاد ماندنی زندگی خود را در به طور مستقیم در شبکه‌ی اجتماعی یوتیوب به اشتراک گذارند.

 
قابلیت Timeshift burst این امکان را برای کاربر فراهم می‌کند تا بهترین عکس را از بین چندین عکس ثبت شده، انتخاب و ذخیره نماید. با انتخاب این حالت و با فشردن دکمه‌ی شاتر، دوربین 30 فریم را تنها در 2 ثانیه ثبت می‌نماید. جالب است بدانید که عکس‌های ثبت شده در این حالت، هم شامل قبل از فشردن و هم بعد از فشردن دکمه‌ی شاتر می‌باشد. پس با وجود این قابلیت، دیگر نباید حسرت سوژه‌هایی که قبل از فشردن دکمه‌ی شاتر اتفاق افتاده‌اند را بخورید.

 
همچنین کاربران می‌توانند به وسیله‌ی گزینه‌ی "App+" در برنامه‌ی دوربین این گوشی، برنامه های بیشتری مربوط به دوربین را اضافه و دانلود نمایند.





نکته‌ی خوب و مثبتی که در دوربین گوشی‌ Z3 سونی دیده می‌شود، عدم برجستگی لنز دوربین آن می‌باشد. همان طور که می‌دانید پرچم داران سال 2014 شرکت‌های سامسونگ و اپل، همگی دارای لنز برجسته بودند که سبب آزردگی کاربران این گوشی می‌شد. اما با وجود لنز 20.7 مگاپیکسلی Z3 و بالا رفتن کیفیت آن نسبت به Z2، همچنان لنز این دوربین همسطح با قاب پشتی می‌باشد و در هنگام قرار دادن آن بر روی سطح صاف به مشکلی بر نخواهید خورد.


در ادامه توجه شما را به عکس‌های گرفته شده با دوربین اکسپریا Z3 جلب می‌کنیم.

  




سخت افزار


با توجه به این که پرچم‌داران سونی هر شش ماه یک‌دفعه معرفی و آپدیت می‌شوند، نباید انتظار ارتقای چشمگیر سخت افزار پرچم‌داران این شرکت را نسبت به نسل قبلی خود را داشت. سونی اکسپریا Z3 نیز به هیچ عنوان از این قاعده مستثنی نبوده و سخت افزار آن نسبت به نسل قبلی خود یعنی اکسپریا Z2 تغییر چندانی پیدا نکرده. برترین گوشی نیم سال دوم سونی مجهز به چیپ Snapdragon 801 ساخت شرکت کوالکام است که بر روی آن پردازنده‌ی چهار هسته ای Krait 400، پردازنده‌ی گرافیکی Adreno 330 و رم سه گیگابایتی قرار گرفته. پردازنده‌ی چهار هسته ای این گوشی قادر خواهد بود تا با حداقل سرعت 300 مگاهرتز (معادل با 0.3 گیگاهرتز) و با حداکثر سرعت 2.4576 گیگاهرتز (تقریبا برابر با 2.5 گیگاهرتز) دستورات موجود در این دستگاه را پردازش نماید.



 
همان طور که می‌دانید دلیل سونی برای معرفی شش ماهه‌ی پرچم‌داران خود، بهره گیری از جدیدترین و به روزترین تکنولوژی دنیا در پرچم‌داران خود می‌باشد. اما نکته‌ی جالب توجه این جا می‌باشد که سونی با وجود معرفی زودهنگام پرچم‌داران خود، از جدیدترین نسخه‌ی چیپ اسنپدراگون در برترین گوشی خود استفاده نکرده. این در حالی است که سامسونگ در سری چهارم گوشی Note خود (با وجود آن که این سری هر یک سال یک مرتبه معرفی می‌گردد) آخرین و جدیدترین نسخه‌ی چیپ شرکت کوالکام یعنی اسنپدراگون 805 به کار برده است. این حرف ما به هیچ عنوان دال بر عملکرد ضعیف Z3 ندارد، بلکه انتقاد ما از خط مشی ست که سونی برای خود در نظر گرفته و آن را به خوبی رعایت ننموده.
اما هر چقدر از خوبی و قدرتمندی سخت افزار این غول ژاپنی برایتان بگوییم، نمی‌توانیم از گرم شدن این پرچم‌دار چشم پوشی کنیم. سونی اکسپریا Z3 در اثر کارکرد نسبتا زیاد، گرمای ملموسی را از خود تولید می‌کند که در پاره از مواقع ما را حین استفاده از گوشی اذیت می‌نمود.

بر اساس بنچ مارک معروف و قابل اعتماد AnTuTu،‌ سونی اکسپریا Z3 نمره‌ی عالی و خارق‌العاده‌ی 40082 را کسب نمود. اما در رده بندی برترین گوشی‌های اندرویدی این بنچ مارک،‌ Z3 رتبه‌ی 6 ام را کسب نمود. مقامی که بالاتر از گوشی‌هایی همچون اکسپریا Z2 و‌ Xiaomi MI3 و پایین‌تری از پرچم دارانی چون اچ تی سی One M8t، Xiaomi MI 3W، گلکسی S5 و گلکسی نوت 3 می‌باشد.
علاوه بر این سونی Z3 در قسمت تک هسته ای بنچ مارک Geekbench 3 نمره‌ی 966 و در قسمت چند هسته ای نمره‌ی 2707 را کسب نمود که نشان از عملکرد کم نقص و عالی این پرچم‌دار دارد.

همچنین این گوشی دارای قابلیت چند لمس هم زمان تا حداکثر 10 انگشت می‌باشد.

 
از دیگر امکانات سخت افزاری این گوشی می‌توان به پشتیبانی از نسل چهارم شبکه مخابراتی(4G) ، وای فای دارای دو باند با سرعت بالا، بلوتوث نسخه‌ی 4.0 و همچنین چیپ ارتباط از راه نزدیک یا همان NFC اشاره کرد.




همان طور که می‌دانید سازندگان بزرگ تلفن همراه کم کم، قابلیت دو سیم کارته بودن را به پرچم‌داران خود کشانده‌اند. از گلکسی S5 گرفته تا اچ تی سی M8. از این رو و با توجه به علاقه‌ی کاربران به این قابلیت، سونی هم برای آن که از این قافله عقب نیفتد، برای نخستین بار آخرین پرچم‌دار سال 2014 خود را به پشتیبانی از دو سیم کارته مجهز نمود. بنابراین اکسپریا Z3 را باید نخستین پرچم‌دار دو سیم کارته ی سونی دانست. گفتنی است که هر دو شیار سیم کارت این گوشی تنها سیم کارت‌های نانو را می‌پذیرد و هر دو سیم کارت قادر خواهند بود تا به طور همزمان در حالت استندبای قرار بگیرند. نکته‌ی جالب توجه دیگری که بین مدل تک سیم کارته ی و دو سیم کارته ی Z3 وجود دارد، آن است که ضخامت و وزن این دو گوشی با هم برابر است.  

باتری

 

اگر بگوییم که باتری اکسپریا Z3 نسبت به Z2 پسرفت داشته و عملکرد بدتری دارد، کاملا تفکری پوچ و سطحی نگرانه است. شاید در ظاهر، باتری 3100 میلی آمپر ساعتی Z3 نسبت به باتری 3200 میلی آمپر ساعتی اکسپریا Z2 کاهش ظرفیت 100 میلی آمپری داشته، اما باید بگوییم که Z3 قوی ترین باتری را در بین تمام پرچم‌داران سال 2014 را داشته، حتی برتر از Z2. این غول ژاپنی مجهز به یک باتری 3100 میلی آمپر ساعتی است که قادر است تا بیش از 510 ساعت (معادل با 21 روز) در حالت استندبای شارژ نگه دارد. همچنین کاربران این گوشی قادر خواهند بود تا بیش از 14 ساعت به مکالمه‌ی ممتد با این پرچم‌دار بپردازند.
حالت Ultra Power Saving Mode در گلکسی S5 را که به خاطر دارید. در این حالت ویژه، رنگ صفحه نمایش گوشی به رنگ سیاه و سفید در می‌آمد و کاربر تنها اجازه‌ی استفاده از برخی برنامه های این گوشی را داشت. به واقع این قابلیت در پرچم‌دار سامسونگ می‌توانست میزان شارژدهی گوشی را به طور قابل توجهی افزایش دهد تا کاربران بتوانند زمان بیشتری با این گوشی کار کنند. حال این ویژگی به نوع دیگری در Z3 آورده شده. سونی علاوه بر حالت STAMINA در اکسپریا Z3 از حالت ویژه‌ی Ultra STAMINA استفاده نموده که می‌تواند میزان شارژدهی گوشی را به طور چشم گیری افزایش دهد. در عمل نه تنها سونی را باید بابت استفاده‌ی قابلیت مشابه با گلکسی S5 در اکسپریا Z3 مورد سرزنش و نکوهش قرار نداد، بلکه باید آن را ستود. چرا که این کمپانی به شیوه ای کاملا خلاقانه ای از این روش الگو برداری نموده و در آخرین پرچم‌دار سال 2014 خود به کار برده.


 






این ویژگی در Z3 تنها در ماهیت با S5 مشابه بوده و در عملکرد کمی با هم تفاوت دارند. زمانی که این قابلیت را در Z3 فعال نمایید، بک گراند گوشی به رنگ خاکستری در می‌آید و آیکون‌ها همچنان رنگی می‌باشند. اتفاقی که پیش از این در گلکسی S5 شاهد آن نبودیم و همه چیز در این وضعیت به حالت سیاه و سفید در می‌آمد. همان گونه که از نام این ویژگی پیداست، کاربران محدود به استفاده از برخی برنامه ها هستند تا گوشی بتواند شارژ بیشتری برای کاربران نگه دارد. یکی دیگر از تفاوت‌هایی که بین حالت Ultra STAMINA گوشی Z3 با حالت Ultra Power Saving Mode گلکسی S5 وجود دارد، برنامه‌هایی است که کاربران می‌تواند در این حالت استفاده نمایند. سونی، کاربران اکسپریا Z3 را تنها محدود به استفاده از برنامه‌هایی چون تماس، پیام، دوربین، گالری عکس‌ها و فیلم‌ها، تقویم،‌ ماشین حساب و تنظیمات در حالت Ultra STAMINA نموده است. اما اگر هر یک از برنامه های گفته شده را اجرا نمایید، متوجه خواهید شد که تغییر رنگی صورت نمی‌گیرد و رنگ اصلی خود را حفظ نموده‌اند. اتفاقی که در گلکسی S5 شاهد آن نبودیم. به واقع تنها نقطه ضعف یا بهتر بگوییم نکته‌ی منفی این حالت را شاید بتوان در زمان غیر فعال شدن آن دانست. برخلاف S5 که صرفا این قابلیت خود را غیر فعال می‌نمود،‌ Z3 برای دی اکتیو شدن نیاز به ریستارت دارد. طبق آزمایشی که انجام دادیم،‌ زمان فعال سازی حالت Ultra STAMINA اکسپریا Z3 در حدود 13.33 ثانیه و زمان فعال سازی حالت Ultra Power Saving Mode گلکسی S5 در حدود 22.44 ثانیه است. همچنین زمان غیر فعال سازی کامل این حالت Z3 در حدود 43.77 ثانیه و در گلکسی S5 در حدود 25.55 ثانیه می‌باشد.





 همان گونه که در تصویر می‌بینید، اکسپریا Z3 در حالت Ultra STAMINA و با شارژ کامل می‌تواند به طور تخمینی تا بیش از 12 روز و 22 ساعت و تا مدت 25 روز و 20 ساعت در حالت استندبای شارژ نگه دارد. اگر چنین ادعایی از جانب سونی درست باشد، واقعا باید این شرکت را ستود. این در حالی است که گلکسی S5 در این حالت و با شارژ کامل می‌تواند حداکثر تا 12.5 روز در حالت استندبای قرار گیرد.




اما ادعای دیگری که سونی به کرات در ویدئوهای تبلیغاتی خود مانور داده، شارژدهی این گوشی تا دو روز می‌باشد. شرکت سونی معتقد است که کاربران اکسپریا Z3 با استفاده‌ی عادی که تنها شامل تماس، تبادل پیامک، وب، سرویس شبکه اجتماعی، بازی‌ها، دوربین، موسیقی و ویدیو می‌شود، می‌توانند به مدت 5 ساعت در یک دوره 24 ساعته با این گوشی به مدت دو روز (48 ساعت) کار کنند. حال تمام این وقایعی که برایتان توضیح داده شد صرفا تئوری بود و سخنی از عمل به میان آورده نشد. اکسپریا Z3 در عمل هم امتحان خود را به خوبی به ما پس داد و کاملا رضایت ما را به خود جلب نمود.
بد نیست که کمی در مورد رکورد شکنی باتری اکسپریا Z3 در بین پرچم‌داران حال حاضر دنیا برایتان بگوییم. در تست گرفته شده توسط سایت "Phonearena" سونی اکسپریا Z3 توانست برترین عملکرد باتری را در بین تمام اسمارت فون‌های حال حاضر بازار داشته باشد. علاوه بر این، باتری 3100 میلی آمپر ساعتی این گوشی قادر خواهد بود تا 14 ساعت به پخش موزیک به طور مداوم بپردازد. به واقع سونی با این اقدام خود به خوبی به دیگر سازندگان تلفن همراه ثابت نمود که می‌توان با وجود کاهش ظرفیت و افزایش روشنایی نمایشگر، عملکرد باتری را به طور چشمگیری افزایش داد.

سیستم عامل و نرم افزار

 

مانند همیشه که به روز ترین و جدیدترین نسخه‌ی سیستم عامل شرکت گوگل در زمان ارائه بر روی گوشی‌های سونی اجرا می‌شد، بالاترین ورژن سیستم عامل اندروید یعنی 4.4.4 بر روی اکسپریا Z3 ران شده است. در ابتدای بحث سیستم عامل، باید این نکته را بگوییم که مسئله ای که برای کاربران بسیار حائز اهمیت است، ‌زمان ارائه اندروید Lollipop برای این گوشی است. به واقع با توجه به رونمایی نسخه‌ی 5 ام سیستم عامل اندروید برای گوشی نکسوس 6 و تبلت نکسوس 9، کاربران پرچم‌داران سازنده های مختلف منتظر رسیدن این نسخه برای گوشی خود هستند. با توجه به سبقه ی خوبی که سونی در ارائه آپدیت سیستم عامل برای پرچم‌داران خود دارد، انتظار می‌رود تا این شرکت ژاپنی هر چه سریع‌تر جدیدترین نسخه‌ی سیستم عامل اندروید را برای آخرین پرچم‌دار سال 2014 خود منتشر نماید.

 
خوب. از صفحه لاک اسکرین شروع می‌کنیم. تفاوت بارزی که این صفحه‌ در Z3 نسبت به Z2 داشته، در ویجت ساعت می‌باشد. ویجت ساعت به نمایش در این گوشی کاملا متفاوت با سایر گوشی‌های دیگر و یا حتی توافق جهانی می‌باشد! همان گونه که تماشا می‌کنید علامت جداکننده‌ی بین ساعت و دقیقه (دو نقطه) در ساعت Z3 حذف گردیده و به جای آن (برای تفکیک این دو عدد) سونی عدد ساعت را بلدتر و درشت‌تر نشان داده. تم این گوشی نسبت به Z2 تغییر چندانی نداشته و به همان سبک قدیمی سونی می‌باشد. افکت صفحه‌ی لاک اسکرین به صورت جرقه ای بوده و جذاب به نظر می‌رسد.


 
نخستین فاکتور در رابط کاربری Z3 که نسبت به Z2 تغییر عمده داشته و به طور کاملا ملموسی مشخص می‌باشد، اندازه‌ی آیکون‌هاست. همان طور که می‌بینید، اندازه‌ی آیکون برنامه های Z3 در مقایسه با Z2 بزرگ‌تر شده؛ اما تعداد برنامه های موجود در یک صفحه تغییری پیدا نکرده و درست همانند Z2 همان 20 برنامه در یک صفحه به نمایش درمی آید. در مجموع این تغییر در Z3 از نظر ما مثبت و در جهت جذاب کردن رابط کاربری آن ارزیابی می‌شود.

 




 
با بزرگ شدن گوشی‌های تلفن همراه و نزدیک شدن به دسته‌ی فبلت‌ها، سازندگان به این فکر افتادند تا قابلیت استفاده با یک دست با گوشی را برای کاربران مهیا کنند. به واقع سامسونگ را باید در این زمینه سردمدار و پیشرو دانست؛ چرا که با قابلیت‌های خوبی که برای پرچمداران خود در نظر گرفته، استفاده با یک دست را برای کاربران بسیار راحت نموده. سونی هم برای برخی گوشی‌های خود نظیر اکسپریا C3 از قابلیت One Handed Operation استفاده نموده. بر فرض مثال با زدن دو بار کلید «هوم» پشت سر هم، محتوای نوار اطلاع رسانی به جای اینکه از بالا نشان داده شود، از پایین به نمایش در می‌آیند. اما خبر بد آنکه، این قابلیت خوب و کاربردی که سونی در محصول میان رده‌ی خود به کار برده بود، در برترین محصول سال 2014 خود به کار نبرده! اما در عوض قابلیت One handed operation برای صفحه کلید این پرچم‌دار در نظر گرفته شده. به کمک این قابلیت کاربران بسته به آن که راست دست باشند یا چپ دست، می‌توانند با یکدست به تایپ با این گوشی بپردازند.

گویا جمع کردن برنامه های گوگل در یک فولدر در بین پرچم‌داران اندرویدی تبدیل به یک رسم شده است. سونی هم سعی کرده تا این رسم جدید را به خوبی در آخرین پرچم‌دار سال 2104 بیاورد.


نوار نوتیفیکیشن در سونی اکسپریا Z3 تفاوت چندانی با نسل قبلی خود پیدا نکرده. به طور عمده این نوار از دو قسمت Notifications و Quick settings تشکیل شده. همان گونه که از نام این دو بخش پیداست، هر اتفاق جدید و تازه ای که در گوشی رخ دهد، در بخش Notifications نشان داده می‌شود و دسترسی سریع به تنظیمات گوشی از طریق قسمت Quick settings روی می‌دهد. گفتنی است که تعداد و نحوه‌ی چیدمان آیکون‌های به نمایش درآمده در این قسمت، توسط کاربر قابل شخصی سازی است.


 



اما یکی از قابلیت‌های خاص و جالبی که سونی برای Z3 به کار برده، قابلیت PS4 Remote Play است. سونی با این ویژگی بسیار بر خود بالیده و Z3 را تنها پرچم‌داری در جهان دانسته که از این ویژگی بهره می‌برد. این قابلیت از نوامبر سال ۲۰۱۴ و بر روی دستگاه‌هایی چون Xperia Z3، ‏Z3 Compact و Z3 Tablet Compact یعنی محصولات سال 2014 این شرکت موجود خواهد بود. گفتنی است که این قابلیت به مواردی چون PlayStation 4، ‏DUALSHOCK 4 و اینترنت پرسرعت نیاز دارد. اما اگر برخی از بازی‌های این کنسول بازی بر روی Z3 اجرا نشد، به هیچ عنوان تعجب نکنید؛ چرا که خود سونی هم بر این موضوع واقف است.

 



با وجود جا افتادن رادیوهای اینترنتی نزد مردمان جهان، اما هنوز رادیوی آنالوگ محبوبیت خاص و ویژه ای را نزد برخی کاربران دارد. رادیویی که بدون پرداخت هیچ هزینه ای می‌توان به آن گوش داد و لذت برد. خوشبختانه سونی اکسپریا Z3 همانند دیگر پرچم‌داران سونی از رادیوی FM همراه با RDS بهره می‌برد. شاید بتوان وجود رادیوی FM در گوشی‌های سونی را یک برتری نسبت به پرچم‌داران سری S و Note سامسونگ دانست.




 




حرف آخر

شاید ما هم تا قبل از مشاهده‌ی Z3، جزو آن دسته از افرادی بودیم که نسبت به این گوشی جبهه گرفته بودیم و انتقادات سنگینی به آن وارد می‌نمودیم. اما بعد از بررسی این غول ژاپنی به این نتیجه رسیدیم که با وجود آن که Z3 نسبت به Z2 تغییر انقلابی نداشته، اما در مجموع به گوشی بسیار کامل و دوست داشتنی تبدیل شده. به واقع سونی Z3 را می‌توان تکامل یافته ترین و کم نقص ترین محصول سری Z سونی دانست. اگر بخواهیم از بعدی دیگر به اکسپریا Z3 نگاه کنیم، بایستی این پرچم‌دار را برترین گوشی برای افرادی بدانیم که در مناطق سردسیر و یا بارانی زندگی می‌کنند. چرا که در درجه‌ی اول این گوشی دارای بیشترین میزان مقاومت در برابر نفوذ آب است، بنابراین کاربران به راحتی می‌توانند در روز بارانی و یا حتی برفی از گوشی خود استفاده نمایند. همچنین اگر احساس می‌کنید که درآوردن دستکش در یک روز سرد زمستانی برایتان سخت است و می‌خواهید با گوشی خود کار کنید، جای هیچ گونه نگرانی نیست. چرا که کاربران Z3 می‌توانند با دستکش هم با این گوشی کار کنند.
حال با مشخص شدن چهره‌ی آخرین پرچم‌دار سال 2014 سونی و چهره‌ی تمام پرچم‌داران سال 2014 اندرویدی، به نظر می‌رسد اکسپریا Z3 کار بسیار سخت و دشواری برای مبارزه با سایر رقیبان اندرویدی داشته باشد. اما این نکته را هرگز فراموش نمی‌کنیم که سونی با آپگرید زود هنگام پرچم‌داران خود، Z3 را برای این پیکار سر سخت به خوبی آماده کرده است.
در مجموع ما در آینده ای نه چندان دور نوید مقایسه‌ی ویدئوی برترین پرچم‌داران سال 2014 را در دیجی کالا تی وی به شما می‌دهیم. گرچه به نظر می‌رسد که این انتظار کمی برای کاربران و یا گیک‌ها آسان نباشد!
[ پنج شنبه 13 آذر 1393 ] [ 16:57 ] [ مهران ]

در حالی که تنها شش ماه از معرفی ابر گوشی محبوب و معروف Xperia Z1 توسط کمپانی سونی گذشته بود، در نمایشگاه MWC 2014، ژاپنی‌ها مدل جدید این گوشی با نام Xperia Z2 معرفی کردند. Xperia Z2 جهش بزرگی نسبت به Xperia Z1 محسوب نمی‌گردد و تفاوت‌های آنها به صفحه‌نمایش بزرگ‌تر و بهتر، سخت‌افزار قدرتمندتر و بلندگوهای استریو خلاصه می‌شود. با توجه به اینکه بازار گوشی‌های موبایل توسط دو کمپانی سامسونگ و اپل رهبری می‌شود، رقابت برای تصاحب جایگاه سوم توسط کمپانی‌های سونی، ال‌جی، HTC، هواوی و نوکیا بسیار شدید است. سونی هم که از رشد پرسرعت بازار گوشی‌های هوشمند آگاه است، بخش کامپیوترهای شخصی خود یعنی VAIO را به شرکت دیگری واگذار کرد تا بتواند تمام تمرکز خود را بر روی بخش‌های موبایل و کنسول بازی متمرکز کند. حال باید دید که آیا Xperia Z2 می‌تواند سونی را یک پله به کسب رتبه‌ی سوم نزدیک‌تر کند و نماینده‌ی شایسته‌ای از طرف سرزمین سامورایی‌ها باشد یا خیر. سوالی که قصد داریم تا آن را در این نقد و بررسی پاسخ دهیم. با ما در نقد و بررسی Sony Xperia Z2 همراه شوید!








طراحی و ساخت

 

 حتما به یاد دارید که Xperia Z1 توانست عنوان برترین "کیفیت ساخت" را در میان گوشی‌های پارسال کسب کرد. Xperia Z2 نیز ظاهر و کیفیت ساختی کم و بیش مشابه Xperia Z1 دارد. قسمت پشت و جلوی گوشی کاملا توسط دو لایه شیشه‌ی نشکن و ضد خش اشغال شده و بقیه‌ی قسمت‌های بدنه از آلومینیوم ساخته شده است. متاسفانه شیشه‌های قرار داده شده در جلو و پشت گوشی استعداد بالایی در جذب اثرانگشت دارند و این موضوع به خصوص در رنگ مشکی گوشی کاملا به چشم می‌آید و ممکن است در دراز مدت کمی آزاردهنده شود. Xperia Z2 در سه رنگ مشکی، سفید و بنفش تولید و عرضه گشته است.
کیفت مواد به کار رفته در ساخت دستگاه عالیست و هنگامی که آن را در دست می‌گیرید، متوجه این موضوع خواهید شد. شاید نتوان Xperia Z2 را به خوش‌ساختی HTC One M8 دانست ولی از این نظر، مسلما یک سر و گردن برتر از رقبای کره‌ای خود مثل Samsung Galaxy S5 و LG G3 است.
Xperia Z2 نیز همانند Xperia Z1 دارای گواهینامه‌ی IP58 است و این بدان معناست که این گوشی کاملا در برابر نفوذ مایعات تا عمق 1.5 متری مقاوم است و تا حد زیادی هم می‌تواند در برابر ورود خاک و گردوغبار مقاومت نماید که بسته به نوع استفاده‌ی شما از گوشی، این موضوع می‌تواند یک امتیاز مثبت بسیار بزرگ محسوب گردد.





نسبت به Xperia Z1، بدنه‌ی Xperia Z2 کمی کشیده‌تر شده ولی سونی توانسته به کمک کم کردن فضای چپ و راست صفحه‌نمایش، عرض آن را کمتر و به‌اصطلاح گوشی را کمی لاغرتر کند. با این حال، Xperia Z2 نیز همانند Xperia Z1 یک گوشی بزرگ و سنگین‌وزن محسوب می‌گردد. برای مثال، پرچم‌دار سال گذشته‌ی کمپانی LG یعنی G2، با وجود بهره‌گیری از صفحه‌نمایشی مشابه Xperia Z2، از آن باریک‌تر، کوتاه‌تر و به مراتب سبک‌تر است.



اما یک ایراد که باید در مورد طراحی Xperia Z2 بیان کنیم، مربوط به قاب دور گوشی می‌شود. این قاب مقدار بسیار کمی از شیشه‌های عقب و جلویی گوشی فاصله دارد که این مورد را می‌توانید به کمک ناخن دست پیدا نمایید. این موضوع در نگاه اول اهمیت چندانی ندارد ولی در دراز مدت و پس از چند ماه استفاده، این فضا توسط چربی دست پر شده و ظاهر نامناسبی پیدا خواهد کرد و تمیز کردن آن، کار آسانی نخواهد بود.






 

پورت‌ها و اتصالات

 

از لحاظ چیدمان کلیدها و اتصالات، تغییر خاصی در Xperia Z2 نسبت به Xperia Z1 اعمال نگشته است. کلیدهای پاور و کم‌وزیاد کردن صدا در وسط لبه‌ی سمت راست قرار گرفته‌اند که تقریبا بهترین جای ممکن برای این کلیدها محسوب می‌شود و هنگامی که گوشی را با یک دست بگیرید، هیچ‌گونه مشکلی برای استفاده از این کلیدهای کاربردی نخواهید داشت. در بالای این لبه شکاف کارت حافظه و در پایین آن، کلید شاتر دوربین قرار دارد که برای عکاسی در مواقعی که صفحه‌نمایش یا انگشت دست شما خیس است و یا به هر دلیلی نمی‌توانید از تاچ صفحه‌نمایش استفاده کنید، بسیار کاربردیست.
بر روی لبه‌ی بالایی، خروجی 3.5 میلی‌متری صدا و میکروفن ثانویه، در سمت چپ به ترتیب از بالا، شکاف‌های میکرو USB و سیم‌کارت و محل اتصال مغناطیسی گوشی به داک قرار دارند. در پایین نیز میکروفن اصلی گوشی قرار دارد. بر روی گوشه‌ی پایین و سمت چپ نیز دو سوراخ کوچک مربوط به محل قرارگیری بند، تعبیه شده‌اند.






صفحه‌نمایش و بلندگوها


با توجه به اینکه همیشه سونی برای استفاده از پنل‌های TN در پرچم‌داران گوشی‌های خود، مورد انتقاد مراجع تخصصی و کاربران قرار می‌گرفت، در Xperia Z2 و برای اولین بار، سونی از صفحه‌نمایش IPS استفاده کرده است. صفحه‌نمایش 5.2 اینچی Xperia Z2 از دقت Full HD یعنی 1080×1920 پیکسل استفاده می‌کند که تراکم پیکسلی بسیار بالای 425 پیکسل بر هر اینچ را ارائه می‌کند. چنین تراکم پیکسلی بالایی، نشان دادن ریزترین و دقیق‌ترین جزئیات قابل روئیت با چشم انسان را تضمین می‌نماید. سونی نیز تمامی تکنولوژی‌های انحصاری خود مانند Triluminous و X-reality را بر روی آن قرار داده تا به بهترین کیفیت ممکن دست پیدا کند. روشنایی و کنتراست و کیفیت رنگ‌های تولید شده توسط صفحه‌نمایش Xperia Z2 در سطح بسیار بالایی قرار دارند و کاربر را مجذوب خود خواهند کرد. زوایای دید نیز به لطف استفاده از تکنولوژی IPS، بسیار خوب هستند ولی هنوز شاهد کاهش روشنایی صفحه، هنگام تماشای آن از زوایای بسته هستیم.


در مجموع، صفحه‌نمایش Xperia Z2 یک جهش بسیار بزرگ نسبت به Xperia Z1 محسوب می‌گردد و به راحتی می‌تواند با صفحات نمایش برتر بازار مانند HTC One، Apple iPhone 5s و یا Google Nexus 5 رقابت کند ولی هنوز کیفیت آن با صفحه‌نمایش بی‌نظیر Samsung Galaxy S5 کمی فاصله دارد.

همانند HTC One M8، سونی نیز Xperia Z2 را به دو بلندگوی استریو در بالا و پایین صفحه‌نمایش مجهز کرده است. پس از تست کردن HTC One M8 و لذت شنیدن صدای بلندگوهای Boom Sound آن گوشی، انتظار زیادی از دو بلندگوی Xperia Z2 داشتیم ولی متاسفانه کیفیت و بلندی صدای این بلندگوها، اصلا قابل مقایسه با بلندگوهای HTC One M8 نمی‌باشند. صدای تولید شده توسط این بلندگوها، قدرت چندانی ندارد و مقداری اعوجاج و نویز در آن شنیده می‌شود.






عملکرد سخت‌افزاری و باتری

 

همانند پرچم‌داران کمپانی‌های LG، سامسونگ و HTC، سونی نیز Xperia Z2 را به قوی‌ترین چیپست موجود در بازار یعنی Snapdragon 801 ساخت کمپانی Qualcomm مجهز کرده است. این چیپست، یک پردازنده‌ی مرکزی چهار هسته‌ای Krait 400 با فرکانس 2.3 گیگاهرتز و یک پردازنده‌ی گرافیکی Adreno 330 را کنترل می‌کند. اما بر خلاف HTC و سامسونگ، سونی پرچم‌دار خود را به 3 گیگابایت حافظه‌ی RAM مجهز کرده تا عملکرد این گوشی در اجرای چند برنامه به صورت همزمان، بهتر از رقبای تایوانی و کره‌ای خود باشد.
Xperia Z2 از تمامی راه‌های ارتباطی بی‌سیم شامل Wi-Fi، بلوتوث 4.0، DLNA، MHL و NFC پشتیبانی می‌کند. به علاوه، این گوشی به طور کامل از شبکه‌های پرسرعت 4G LTE پشتیبانی می‌کند که (فعلا) در ایران، کاربرد خاصی ندارد.
Xperia Z2 تنها 16 گیگابایت حافظه داخلی دارد که از این میزان، تنها 12 گیگابایت آن در اختیار کاربر قرار دارد. خوشبختانه این گوشی به درگاه کارت حافظه‌ی microSD مجهز شده است و کاربران می‌توانند تا 128 گیگابایت دیگر به این میزان بیفزایند.


با وجود بهره‌گیری از بدنه‌ای باریک، سونی توانسته یک باتری قدرتمند لیتیوم-یون با ظرفیت 3200 میلی‌آمپر ساعت را داخل Xperia Z2 بگنجاند! طبق ادعای سونی، این باتری می‌تواند نزدیک به 20 ساعت مکالمه ممتد یا 120 ساعت پخش موسیقی و یا 10 ساعت پخش ویدئو را تضمین نماید. در عمل نیز شارژدهی باتری این گوشی همانند Samsung Galaxy S5 و HTC One M8 فوق‌العاده است و با مصارف عادی و روزمره (تماس، پیغام کوتاه، مرورگری اینترنت، پخش موسیقی) می‌توان با یک بار شارژ تا 1.5 الی 2 روز کامل از آن استفاده نمود. به علاوه همانند HTC و Samsung، سونی نیز حالتی برای غیرفعال کردن سرویس‌های اضافی و افزایش طول عمر باتری گوشی با نام STAMINA بر روی Xperia Z2 قرار داده است که عملکرد قابل قبولی دارد ولی به خوبی عملکرد سیستم‌های مشابه در One M8 و به خصوص Galaxy S5 نمی‌باشد. متاسفانه به دلیل بدنه‌ی یکپارچه گوشی، باتری Xperia Z2 توسط کاربر قابل تعویض نیست.


 

 

نرم‌افزار

 

 

Xperia Z2 به طور پیش‌فرض از نسخه‌ی 4.4.2 سیستم‌عامل اندروید با کد KitKat استفاده می‌کند که در زمان ارائه‌ی این گوشی، جدیدترین نسخه از این سیستم‌عامل محسوب می‌گشت.
بر خلاف رابط‌های کاربری سامسونگ، HTC و LG، رابط کاربری انحصاری سونی که پیش‌تر نیز آن را در پرچم‌داران سال گذشته دیده بودیم، بسیار ساده و قابل‌فهم بوده و به رابط انحصاری اصلی اندروید که در گوشی‌های نکسوس شاهد آن هستیم، کاملا وفادار بوده است.
کیبوردی که سونی به طور پیش‌فرض بر روی Xperia Z2 قرار داده است، عالیست و تایپ کردن با آن بسیار لذت‌بخش است. این کیبورد ارگونومی بالایی دارد، از حالت Swipe پشتیبانی می‌کند، قابلیت دانلود دیکشنری لغات فارسی را دارد و به صورت هوشمند و به مرور زمان، ادبیات تایپ کردن شما را ذخیره می‌کند. به طوری که پس از مدتی کار کردن با گوشی، کیبورد دستگاه می‌تواند تشخیص دهد که شما از چه لغاتی استفاده می‌نمایید و آن‌ها را به شما هنگام تایپ کردن پیشنهاد می‌دهد.

 

Chrome، مرورگر انتخابی پیش‌فرض سونی برای Xperia Z2 است که می‌توان به جرات آن را بهترین مرورگر موجود برای سیستم‌عامل اندروید دانست. سوئیچ کردن تب‌ها، زوم کردن و حرکت بین صفحات، همگی به روان‌ترین شکل ممکن صورت می‌گیرند که البته باید بخش اعظمی از این موضوع را مدیون پردازنده‌ی بسیار قدرتمند دستگاه دانست.
همانند تمامی گوشی‌های سونی، Walkman، نرم‌افزار پخش موسیقی در Xperia Z2 است که به جرات می‌توان آن را یکی از بهترین نرم‌افزارهای پخش موسیقی در سیستم‌عامل اندروید دانست. این برنامه، علاوه بر ظاهری زیبا و کاربرپسند، امکان تنظیم دستی اکولایزر را به کار می‌دهد و به تعدادی از بهبوددهنده‌های انحصاری سونی مانند +ClearAudio و xLOUD نیز مجهز شده است.

در ضمن می‌توان به کمک نرم‌افزار Update Center، تمامی برنامه‌های اختصاصی سونی را به‌روزرسانی کرد که با توجه به محدودیت دسترسی به Google Play در ایران، می‌توان آن را یک امتیاز مثبت ارزیابی نمود.

 

اما از جالب‌ترین امکانات نرم‌افزاری Xperia Z2 می‌توان به منشی تلفنی آن اشاره کرد که از قسمت تنظیمات تماس‌های گوشی می‌توان آن را فعال نمود. هنگامی که برای اولین بار منشی تلفنی گوشی را فعال می‌کنید، می‌بایست تا پیغام صوتی مورد نظر خود را ضبط کرده و سپس زمان مورد نیاز برای فعال شدن منشی تلفنی را مشخص نمایید.

Xperia Z2 یک گوشی ایده آل برای علاقه‌مندان به بازی است. این گوشی به لطف چیپست فوق‌العاده قدرتمند و صفحه‌نمایش عریض و با کیفیت، می‌تواند علاقه‌مندان به بازی کردن با گوشی را کاملا خوشنود نگاه دارد.




 

دوربین

 

 

دقیقا مانند Xperia Z1، مدل Xperia Z2 نیز از یک دوربین سطح بالا با حسگری با سایز یک بر روی 2.3 اینچی Exmor RS با دقت 20.7 مگاپیکسل، دیافراگم f/2.0 و لنز G استفاده می‌کند. به علاوه، سونی حالت Superior Auto را نیز بر روی نرم‌افزار دوربین گوشی قرار داده است که در این حالت، کلیه‌ی تنظیمات دوربین با توجه به سوژه‌ی عکاسی در بهترین حالت ممکن قرار می‌گیرند و شما کافیست تا تنها دوربین را به سمت سوژه مورد نظر گرفته و کلید شاتر را فشار دهید. البته لازم به ذکر است که دقت عکس‌های گرفته شده در حالت Superior Auto، به هشت مگاپیکسل کاهش می‌یابند.

در تئوری و بر روی کاغذ، دوربین Xperia Z2 یک دوربین فوق‌العاده است و نه تنها باید از دوربین تمامی رقبای خود بهتر باشد، بلکه حتی باید بتواند با دوربین‌های کامپکت رده‌بالای بازار نیز رقابت کند. اما در عمل، کیفیت عکس‌های ضبط شده (در بهترین حالت!) در حد پرچم‌داران کمپانی‌های دیگر می‌باشد. تصاویر ضبط شده در شرایط نوری ضعیف، نویز نسبتا زیادی دارند و نتایج به دست آمده با حسگر ISOCELL گوشی Galaxy S5 را به آن ترجیح می‌دهیم.


از مهم‌ترین قابلیت‌های جدید دوربین Xperia Z2 می‌توان به حالت Background Defocus اشاره کرد که برای ایجاد عمق میدان در تصاویر استفاده می‌شود که مشابه آن را در گوشی‌های Samsung Galaxy S5 و HTC One M8 نیز دیده بودیم. قابلیت دیگر، Timeshift Video نام دارد که در آن می‌توان ویدئوهای HD 720p صحنه آهسته تولید نمود و یا بخشی از ویدئوهای ضبط شده را صحنه آهسته کرد. یعنی دقیقا مشابه چیزی که کمپانی Apple در iPhone 5s قرار داده است. و نهایتا، دوربین Xperia Z2، امکان فیلم‌برداری با دقت 4K را دارد که آن هم، امکان جدیدی نیست و قبل‌تر بر روی پرچم‌داران دیگری نیز دیده بودیم.


در بالای صفحه‌نمایش، دوربین دوم گوشی با یک حسگر 2.2 مگاپیکسلی قرار دارد که در شرایط نوری مناسب می‌توان تماس‌های ویدئویی بسیار خوبی با آن برقرار کرد و برای گرفتن عکس از خود و یا به‌اصطلاح تهیه‌ی Selfie، کاملا مناسب است

 

 

جمع بندی


در نهایت می‌توان گفت که سونی با بهبودهایی که در Xperia Z2 نسبت به Xperia Z1 ایجاد کرد، توانست انتظارات طرفداران خود را برآورده کند. سونی توانست با قرار دادن یک صفحه‌نمایش عالی در Xperia Z2، بزرگ‌ترین ایراد وارد شده به Xperia Z1 را برطرف سازد. بدنه‌ی زیبا، خوش‌ساخت و ضد آب، صفحه‌نمایش عالی، سخت‌افزار قدرتمند، شارژدهی زیاد باتری و دوربین با کیفیت، تنها بخشی از مزایای این سامورایی می‌باشند. درست است که Xperia Z2 دریای امکاناتی که Galaxy S5 ارائه می‌دهد را ندارد و یا قاب دور صفحه‌نمایش آن به کوچکی G3 نیست، ولی در مجموع می‌توان Xperia Z2 را یک بسته‌ی کامل و یک پرچم‌دار تمام‌عیار دانست. اگر طرفدار کمپانی سونی هستید و یا به هر دلیلی، Xperia Z2 را به عنوان گوشی بعدی خود انتخاب نموده‌اید، این گوشی در تمامی موارد، شما را کاملا راضی نگاه خواهد داشت. ولی بد نیست پیش از خرید، نگاهی هم به Samsung Galaxy S5، HTC One M8 و یا iPhone 5s بیندازید. به علاوه اگر در حال حاضر از گوشی Xperia Z1 استفاده می‌کنید، بعید است که بهبودهای ایجاد شده در Xperia Z2، شما را شگفت‌زده کند.


 

[ پنج شنبه 13 آذر 1393 ] [ 10:23 ] [ مهران ]

 



در اوایل فروردین سال 93 بود که کمپانی hTC از پرچم‌دار جدید خود به نام hTC One M8 در شهر نیویورک رونمایی به عمل آورد. این اسمارت فون تایوانی که پرچم‌دار سال 2014 کمپانی hTC به حساب می‌آید با نام‌های مختلفی شناخته می‌شود که از این میان می‌توان به M8، New hTC One و یا hTC One 2014 اشاره کرد. M8 در واقع یک آپگرید کامل نسبت به نسل قبلی خود یعنی One به حساب می‌آید و در اولین نگاه به این گوشی متوجه این موضوع خواهید شد. این گوشی تایوانی مجهز به بدنه‌ی تمام آلومینیومی است که آن را تبدیل به یکی از زیباترین و خوش ساخت ترین گوشی‌ها حال حاضر بازار کرده است. یکی دیگر از اتفاق‌های خوبی که در M8 افتاده است، استفاده از قوی‌ترین پردازنده‌ی موجود در بازار (تا به کنون) در این گوشی می‌باشد. اما ممکن است استفاده از برترین پردازنده برای این گوشی پرچم‌دار زیاد کاربران را شگفت انگیز نکند. شگفت‌انگیزتر از این موضوع می‌تواند این واقعیت باشد که hTC از خود انعطاف پذیری نشان داده و اسلات کارت micro SD را برای M8 در نظر گرفته است. همچنین سایز صفحه نمایش این گوشی رشد 0.3 اینچی نسبت به One داشته است. در مورد نرم افزار این گوشی هم باید بگوییم که شاهد ترقی و بهبود بوده‌ایم. M8 از جدیدترین نسخه‌ی اندروید یعنی 4.4 بهره می‌برد و بر روی این سیستم عامل محبوب نسخه‌ی جدید Sense UI پوشانده شده است.
اما در مورد دوربین استفاده شده در این گوشی باید بگوییم که همچنان hTC بر سنسور 4 التراپیکسلی خود اصرار می‌ورزد؛ همچنین به جای ارتقای پیکسل دوربین خود، از روشی جالب استفاده کرده است. آن هم دوربین دوم در قاب پشتی است که قابلیت تشخیص فاصله را دارد و در نهایت آن را به یکی از سؤال‌برانگیزترین قسمت‌های این گوشی تبدیل شده است.

اگر گزافه گویی نکرده باشیم، باید بگوییم که انتظارات از گوشی hTC M8 در همان بدو رونمایی زیاد بود و این یک انتظار بیهوده و نابجا برای این کمپانی به حساب نمی‌آمد؛ چرا که پرچم‌دار سال قبلی این کمپانی از نظر بسیاری سایت‌ها از جمله «دیجی کالا» به عنوان برترین اسمارت فون اندرویدی سال 2013 انتخاب شده بود و hTC می‌بایست با تولید و ارائه‌ی M8 توانایی‌های خود را ثابت می‌کرد، زیرا این گوشی قرار است به مدت یک سال پرچم‌داری این شرکت را بر عهده بگیرد. همچنین چون پرچم‌دار نسل قبلی این کمپانی با استقبال چندان گرمی نسبت به سایر پرچم‌داران آن سال در زمینه‌ی فروش مواجه نشد، M8 سنگینی بیشتری را بر روی شانه های خود احساس می‌کند تا بتواند جبران فروش One را کند.

بدون تلف کردن هیچ زمانی، به سراغ بررسی این گوشی خوش ساخت تایوانی می‌رویم. پس با ادامه‌ی نقد و بررسی همراه باشید.

طراحی و کیفیت ساخت

hTC M8 از لحاظ ظاهری یک گوشی کاملا گیرا و جذاب است. همچنین hTC One جدید به لطف استفاده از بدنه ای با درصد بیشتر فلز نسبت به نسل قبلی خود، بسیار زیبا و دلپسندتر شده است. به طوری که در M8 حدود 90 درصد و در One قدیم چیزی در حدود 70 درصد فلز در بدنه‌شان استفاده شده است. همچنین فلز بیشتر به کار رفته در M8 سبب خوش چهره تر شدن بدنه‌ی خمیده‌ی این گوشی شده است. در واقع این 20 درصد اختلاف فلز به کار برده شده در دو پرچم‌دار اخیر hTC تنها در فریم آن‌ها بوده است. تنها قسمتی که در One از فلز استفاده نشده، فریم آن بوده است که از پلی کربنات بوده، در حالی که در M8 تنها فریم بالایی آن از فلز ساخته نشده است.
hTC دقیقه مشابه پرچم‌دار نسل قبلی خود، M8 را در سه رنگ خاکستری، نقره ای و طلایی ساخته است و با وجود بدنه‌ی فلزی خود حس فوق‌العاده ای را به کاربر منتقل می‌کند. کیفیت ساخت این گوشی در یک کلام فوق العادست و مطمئنا شما هم در نگاه اول شیفته‌ی آن خواهید شد. M8 همانند جانشین قبلی خود به طور تحسین برانگیزی سرهم بندی شده است، گویی با گوشی‌ای یک تکه روبرو هستید. این گوشی در زمینه‌ی طراحی و ساخت به راحتی قادر خواهد بود با گران‌ترین اسمارت فون ها و یا حتی گوشی‌های لوکس رقابت کند.
M8 دارای 146 میلی متر طول، 70.6 میلی متر عرض و 9.3 میلی متر ضخامت می‌باشد و وزن آن معادل با 160 گرم است. در پایین صفحه نمایش این گوشی هیچ کلید لمسی خازنی دیده نمی‌شود و جای خود را به دکمه های لمسی بر روی صفحه نمایش داده است. با وجود این اتفاق در M8، ما انتظار داشتیم تا کمپانی hTC استفاده‌ی بهینه تری از ابعاد این گوشی می‌کرد. چرا که LG G2 با وجود صفحه نمایشی بزرگ‌تر و به اندازه‌ی 5.2 اینچ، در مقایسه با M8، به اندازه ی 7.5 میلی متر کوتاه تر است. مطمئنا M8 با ضخامت 9.3 اینچی، هرگز به عنوان باریک‌ترین و نازک‌ترین اسمارت فون شناخته نخواهد شد. اما باید به این هم توجه کرد که بلندگوهای استریو و بدنه‌ی فلزی این گوشی در ضخامت آن بی تأثیر نبوده‌اند.

کنترل‌ها

 

در بالای صفحه نمایش این گوشی یک دوربین مکالمه تصویری با سنسور 5 مگاپیکسلی به چشم می‌خورد. در کنار این دوربین، سنسور های مجاورت و نور محیط دیده می‌شود. همچنین اسپیکر بالایی این گوشی، دو نقش مهم بلندگو در حین مکالمه و پخش کننده صدا را دارد. در نهایت یک چراغ کوچک LED در زیر بلندگوی بالایی با ظرافت‌کاری خاص تعبیه شده است.

 

در قسمت پایین صفحه نمایش تنها اسپیکر و لوگوی hTC وجود دارند و میکروفون آن در پشت اسپیکر مخفی شده است که به هیچ عنوان قابل رویت نیست.



در لبه‌ی سمت چپ این دستگاه، اسلاتی برای سیم کارت وجود دارد که تنها از نانو سیم پشتیبانی می‌کند. همچنین می‌توانید به وسیله‌ی سوزن مخصوص این درگاه را باز کنید و سیم کارت را درون این شیار قرار دهید. مدیر عامل hTC دلیل استفاده از نانو سیم کارت را استفاده بهتر از فضای پشت گوشی دانست، اما برای ما که این دلیل چندان قابل قبول نمی‌نمود. به هر حال، میزان فضای پشت این گوشی را نمی‌توان با آیفون‌ها مقایسه کرد، چرا که آیفون به شدت از این گوشی فضای کمتری دارد و وجود یک سیم کارت نانو در آن توجیه پذیر است.

 

دکمه‌ی تغییر صدا و اسلات micro SD در لبه‌ی سمت راست این گوشی می‌باشند. محل قرار گیری دکمه‌ی صدا به خوبی برای این گوشی در نظر گرفته شده است و به راحتی و با یک دست قادر خواهید بود صدای این اسمارت فون را تنظیم کنید.

 

لبه‌ی بالایی گوشی محل قرارگیری دکمه‌ی پاور و سنسور مادون قرمز می‌باشد. همان طور که در بالا اشاره شد، این لبه تنها قسمت غیر فلزی این گوشی به حساب می‌آید. دکمه‌ی پاور این گوشی در جای خوب و مناسبی قرار نگرفته است چرا که با توجه به ابعاد گوشی برای لمس آن کمی به زحمت خواهید افتاد. ولی این دکمه نسبت به نسل قبل خود قابل لمس‌تر شده. البته برای باز کردن قفل صفحه نمایش راه‌های مختلف و راحت‌تری وجود دارد که در قسمت نرم افزار به طور کامل توضیح خواهیم داد. محل قرارگیری درگاه های micro SD و سیم کارت دال بر باز نشدن قاب پشتی این گوشی می‌باشد. همچنین پرواضح است که در اثر باز نشدن قاب پشتی، باتری این گوشی هم قابل باز شدن و تعویض توسط کاربر نمی‌باشد.

 

جک 3.5 میلی متری و پورت microUSB در کنار هم و در لبه‌ی پایینی گوشی قرار دارند. با وجود تغییر در محل قرارگیری جک 3.5 میلی متری در M8، ما این محل را کاملاً مناسب و راحت یافتیم.



همان طور که در بالا اشاره کردیم، در پنل پشتی M8، دو دوربین قرار دارد که در سمت چپ دوربین اصلی، یک فلاش LED دوتایی به چشم می‌خورد. دو خط کشیده شده در لبه‌ی بالایی و لبه‌ی پایینی پنل پشتی، برای آنتن‌های این گوشی تخصیص داده شده است. در نهایت لوگوی hTC به زیبای هر چه تمام‌تر در مرکز قاب پشتی می‌درخشد.

 

در دست

مهم نیست که طرفدار برند hTC باشید یا نه و یا این گوشی را دوست داشته باشد یا نه. M8 یک حس کاملا خوشایند را هنگام در دست گرفتن منتقل می‌کند که ما مشابه این حس را در کمتر برندی لمس نمودیم. در مجموع طراحی این گوشی سزاوار ستایش است و حرفی را باقی نگذاشته است. همچنین رنگ‌های خاص در نظر گرفته شده برای این گوشی، تأثیر به سزایی در زیبایی آن گذاشته. حس ارگونومیکی این گوشی با وجود بزرگ‌تر شدن نسبی آن، بهبود یافته است.

صفحه نمایش

صفحه نمایش 5.0 اینچی به کار برده شده در M8 از نوع Super LCD3 است که رزولوشن 1920 در 1080 پیکسل یا همان FullHD و تراکم پیکسلی 441ppi را ارائه می‌دهد. صفحه نمایش این گوشی نسبت به جانشین قبلی خود 12 درصد بزرگ‌تر شده است و همچنین دکمه های لمسی خازنی از این گوشی محو شده‌اند و جای خود را به گزینه های لمسی بر روی صفحه نمایش داده‌اند. این سازنده‌ی تایوانی تلفن‌های همراه، همیشه پرچم‌داران خود را با صفحه نمایشی با کیفیت عالی تولید کرده است و پرچم‌دار سال 2014 این کمپانی هم از این قاعده مستثنی نیست. اما صفحه نمایش این گوشی در مقایسه با دیگر پرچم‌داران سال 2014، زیاد شما را مجذوب خود نخواهد کرد. با این حال hTC M8 دارای یکی از بهترین صفحه نمایش‌های FullHD موجود در بازار است. چرا که زاویه دید آن بسیار خوب و رضایت بخش بود و متون و تصاویر هم در زیر نور مستقیم آفتاب کاملاً خوانا و شفاف بودند. همچنین تضاد رنگ‌ها در این گوشی قابل تحسین بود. در نهایت این گوشی برای مقاومت بهتر و بیشتر صفحه نمایش خود در برابر خط و خش، به یک لایه‌ی محافظ Gorilla Glass 3 مجهز شده است.

دوربین

دوربین به کار رفته در hTC M8 بسیار به پرچم دار نسل قبلی خود شبیه است. این دوربین دارای حسگر 4 التراپیکسلی، با فاصله کانونی 28 میلی متر و نسبت کانونی F/2.0 می‌باشد. این سنسور نسبت تصویر 16:9 را در بیشترین حالت ارائه می‌دهد و ماکزیمم وضوح تصویر عکس‌های گرفته شده با این گوشی در این حالت، 1520×2688 پیکسل است. همچنین اگر این نسبت تصویر را به 4:3 کاهش دهید، حداکثر رزولوشن تصاویر به 1520×2048 خواهد رسید. دوربین جلویی به کار برده شده در M8 به یکی از مزیت‌های این گوشی تبدیل شده است. این دوربین دارای حسگری 5 مگاپیکسلی است. اما کیفیت خوب دوربین جلو برای این گوشی می‌تواند آن را در موقعیت بدی قرار دهد. چرا که M8 اولین تلفن هوشمند در دنیا به شمار می‌رود که دوربین جلوی آن از پشتش، رزولوشن بالاتری را ارائه می‌دهد. همچنین به غیر از دکمه‌ی در نظر گرفته شده برای حالت عکاسی در تنظیمات گوشی، می‌توانید با سوایپ کردن عمودی (بالا به پایین یا پایین به بالا) وضعیت دوربین را تغییر دهید.  
دوربین اصلی این گوشی در قاب پشتی تنها نیست و دوربینی دیگر که در بالاترین قسمت قاب پشتی قرار گرفته است، آن را همراهی می‌کند. در واقع این دوربین به تنهایی قادر به انداختن عکس نمی‌باشد و به نوعی دوربین رقابتی به حساب می‌آید. کار اصلی این دوربین، عمق بخشیدن به صحنه‌ها و عکس‌ها می‌باشد و به شما این امکان را می‌دهد تا عکس‌های با کیفیتی بگیرید و همچنین افکت‌های مختلفی را در اختیارتان قرار می‌دهد. از میان این افکت‌ها می‌توان به تیره کردن تصویر پس زمینه و فوکوس مجدد عکس‌ها پس از عکاسی اشاره کرد. این دوربین همچنین امکان عکاسی به صورت سه بعدی (3D) را برای کاربرانش مهیا کرده است که با کج کردن گوشی در جهات گوناگون، این قابلیت فعال می‌شود. متأسفانه دوربین M8، بر خلاف One مجهز به لرزش گیر اپتیکال دست نیست که این عمل را برای کمپانی بزرگ hTC می‌توان یک پس رفت دانست. اما به جای استفاده از OIS در این گوشی، تثبیت کننده‌ی تصاویر دیجیتالی در برنامه‌ی این گوشی وجود دارد. طبق ادعایی که کمپانی hTC کرده است، این برنامه به خوبی OIS به کار رفته در One می‌باشد. برنامه‌ی تثبیت کننده‌ی تصاویر به کار رفته در دوربین این گوشی به طور عمده مدیون پردازنده‌ی جدید عکس‌های hTC می‌باشد. این برنامه نه تنها تثبیت کننده‌ی عکس‌ها برای دوربین M8 به شمار می‌رود، بلکه این اطمینان را به شما می‌دهد تا عکس‌هایی شفاف‌تر، واضح‌تر، بدون نویز و در مجموع با کیفیت‌تری با این دوربین بیندازید.
دوربین این گوشی دارای فوکوس خودکار می‌باشد که عملکرد سریعی را نسبت به نسل قبلی خود برای شما به همراه دارد. در کنار این دوربین یک فلاش LED دوتایی قرار گرفته که درست مانند فلاش به کار رفته در آیفون 5S، در M8 هم دو رنگ مختلف (آفتابی و مهتابی) برای آن در نظر گرفته شده است. طبیعی بود که بعد از اپل، تک تک کمپانی‌ها به یاد استفاده از فلاش دو رنگ بر روی پرچمدارانشان بیافتند. دوربین این گوشی همچنین می‌تواند نور عکس‌های گرفته شده را آنالیز کند و با ترکیب کردن و کنار هم قرار دادن عکس‌ها با روشنایی مختلف، تصاویر طبیعی‌تر و باکیفیت تری را برای شما به ارمغان آورد.
برای دوربین این گوشی، کلید شاتر اختصاصی در نظر گرفته نشده است. اما در عوض می‌توانید زمانی که گوشی در حالت استندبای قرار دارد، آن را در حالت افقی (Landscape) قرار داده و با نگه داشتن یکی از کلیدهای صدا، برنامه‌ی دوربین را فعال نمایید.
خوشبختانه برای دوربین گوشی M8 امکانات زیادی در نظر گرفته شده است. Zoe که سابقاً در One وجود داشت، در برنامه‌ی دوربین این گوشی هم گنجانده شده است. از افکت‌های خوب این گوشی می‌توان به حالت UFOCUS اشاره کرد. بعد از انتخاب این برنامه می‌توانید بر قسمت‌های مختلف عکستان فوکوس کنید و فوکوس را در ناحیه های مختلف تغییر دهید. این امکان بسیار جالب و شگفت انگیز است و مطمئنا هر کاربری از دیدن آن به وجد خواهد آمد.  
تمام این امکانات در نظر گرفته شده برای دوربین این گوشی عالی به نظر می‌آیند ولی از اینکه این پرچم‌دار همچنان از همان حسگر 4 التراپیکسلی سال گذشته‌ی خود استفاده کرده است، نمی‌توان به راحتی از آن گذشت.
دوربین دوم در قاب پشتی این گوشی، به نظر ترفندی برای جلب توجه کاربران می‌باشد و شاید hTC با این کار می‌خواسته دوربین این گوشی را از دیگر پرچم‌داران متمایز کند. اما در هر حال این دوربین کار خود را به خوبی انجام می‌دهد و قابلیت‌هایی خوبی به وسیله‌ی این دوربین به برنامه‌ی آن اضافه شده است. عمق بخشیدن به تصاویر، نمایش عکس‌ها به صورت سه بعدی و تشخیص فاصله از مهم‌ترین قابلیت‌های این دوربین خاص می‌باشد.
کیفیت عکس‌های گرفته شده با دوربین 4 التراپیکسلی این گوشی کاملا راضی کننده است. همچنین کیفیت عکس‌های این گوشی در شرایط نوری کافی و مناسب، پیشرفت قابل توجهی نسبت به One داشته است. ما شاهد بهترین عکس‌های گرفته شده با سنسور 4 التراپیکسلی در گوشی‌های hTC تا به حال بوده‌ایم. اما با این وجود M8 کار سختی برای رقابت با سایر پرچم‌داران امسال خواهد داشت.



 


hTC M8 می‌تواند تا ماکزیمم رزولوشن 1080p و با سرعت 30 فریم بر ثانیه برای شما فیلم برداری کند. یکی از ویژگی‌های کاربردی و مفید در فیلم برداری این گوشی، فوکوس خودکار آن می‌باشد. همچنین اگر در هر حال فیلم برداری از یک سوژه‌ی متحرک هستید، می‌توانید در طول فیلم برداری فوکوس را قفل نمایید و فوکوس را بر روی آن سوژه تنظیم نمایید که بسیار جالب است. فیلم‌های گرفته شده کاملاً شفاف و پر از جزییات بوده اما به دلیل نبود لرزش گیر اپتیکال دست، ممکن است حین فیلم برداری متوجه اندکی لرزش شوید. در نهایت قابلیت HDR برای دوربین این گوشی در نظر گرفته شده است.


سخت افزار

hTC M8 به یک چیپ ست Qualcomm Snapdragon 801 مجهز شده است و بر روی آن یک پردازنده‌ی 4 هسته ای Krait 400 با توان 2.3 گیگاهرتز قرار گرفته است. همچنین پردازنده‌ی گرافیکی Adreno 330 این پردازنده را همراهی می‌کند. همان طور که این روزها در اسمارت فون های بالا رده از جدیدترین و قوی‌ترین پردازنده استفاده می‌شود، hTC M8 هم از این غافله عقب نمانده و مجهز به قوی‌ترین سخت افزار تا به کنون می‌باشد. در مجموع همان طور که از این گوشی با این مقام انتظار می‌رفت، عملکرد خوب و مناسبی داشت. با ارتقای چیپ ست این گوشی از Snapdragon 800 به Snapdragom 801 شاهد عملکرد بسیار مناسب و روانی در پردازنده‌ی گرافیکی آن بودیم. نتایج بنچ مارک‌ها، عملکرد واقعی این گوشی را بهتر نشان می‌دهد.



خوشبختانه کمپانی hTC از خود در زمینه‌ی استفاده از کارت microSD انعطاف نشان داد و این گوشی را مجهز به اسلات microSD کرده است. به وسیله‌ی این کارت حافظه می‌توانید تا 128 گیگابایت حافظه‌ی این گوشی را ارتقاء دهید. البته حافظه داخلی 16 گیگابایتی در نظر گرفته شده برای این گوشی تا حدودی کافیست اما به هر حال اگر احساس می‌کنید که این مقدار حافظه برایتان کم می‌باشد، می‌توانید حافظه‌ی این گوشی را به وسیله‌ی کارت microSD افزایش دهید.
حافظه‌ی رم این گوشی نسبت به hTC One قدیم تغییری نکرده است و همان 2 گیگابایت رم هم برای M8 در نظر گرفته شده تا وظیفه‌ی Multitasking را به خوبی و به مانند گوشی نسل قبل خود انجام دهد.
در استفاده‌ی روزمره، M8 تجربه‌ی فوق‌العاده ای به وسیله‌ی سرعت خود به ما داد. در واقع ما انتظاری کمتر از این را از یک پرچم دار به مانند hTC M8 نداشتیم.

نرم افزار و رابط کاربری

بر روی پرچم دار سال 2014 کمپانی hTC آخرین ورژن اندروید یعنی ورژن 4.4.2(Kitkat) به کار رفته است. در ضمن بر روی این سیستم عامل آخرین ورژن رابط کاربری خود کمپانی hTC به نام Sense 6.0 قرار گرفته است. Sense جدید به کار رفته در M8 امکانات زیادی را برای آن به همراه آورده است و عملکرد رابط کاربری آن را بهبود بخشیده است.
صفحه‌ی Lockscreen کمی متفاوت شده ولی در عملکرد آن تغییری به وجود نیامده. یک نمایانگر ساعت در بالای صفحه وجود دارد که به همراه آن اطلاعات مربوط به آب و هوا دیده می‌شود. در پایین صفحه نمایش 4 میانبر تماس‌ها، پیغام‌ها، دوربین و اینترنت به چشم می‌خورد. همچنین تماس‌های از دست رفته و پیغام‌های خوانده نشده در این صفحه به نمایش گذاشته خواهند شد. برای باز کردن قفل صفحه نمایش، می‌بایست علامت قفل بر روی صفحه را سوایپ کنید (از پایین به بالا بکشید). در این هنگام با 3 امکان در سه جهت مختلف روبرو خواهید شد. با سوایپ کردن به سمت بالا، گوشی شما را به آخرین برنامه ای که استفاده کرده‌اید، می‌برد. همچنین با سوایپ کردن به سمت چپ شما به صفحه‌ی homescreen و با سوایپ به سمت راست به قسمت BlinkFeed هدایت خواهید شد.
یکی دیگر از ویژگی‌های جالب به کار برده شده در Sense 6.0 ، قابلیت باز کردن قفل صفحه نمایش به وسیله سوایپ کردن بر روی صفحه‌ی خاموش می‌باشد. به وسیله‌ی این ویژگی و در زمانی که صفحه‌ی نمایش گوشی خاموش است، می‌توانید با سوایپ کردن به سمت بالا، قفل صفحه نمایش را باز کنید و با سوایپ کردن به سمت پایین، قابلیت تماس صوتی فعال می‌شود. همچنین با سوایپ کردن به سمت چپ شما به homesreen و به سمت راست به قسمت BlinkFeed می‌روید. علاوه بر این، قادر خواهید بود تا با دو بار ضربه زدن بر روی صفحه نمایش M8 در حالت خاموش، آن را روشن کنید و با 2 بار ضربه بر روی صفحه‌ی Lockscreen، صفحه را خاموش کنید. اما با دو بار ضربه بر روی homesreen، گوشی قفل نخواهد شد و تنها می‌توانید با دو بار ضربه زدن در حالت Lockscreen، این گوشی را قفل نمایید.
اما شاید یکی از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین تغییرات به وجود آمده در رابط کاربری جدید hTC، حضور دکمه های لمسی بر روی صفحه‌ی نمایش است؛ همان گونه که در پرچم‌داران دیگر مانند Z1، Z2 و G2 دیده بودیم، این نوع دکمه‌ها به شما این امکان را می‌دهد تا از مزاحمت دکمه های لمسی خازنی در پایین صفحه نمایش رها شوید. این دکمه های لمسی در پایین صفحه نمایش قرار گرفته‌اند و در همه جا شما را همراهی خواهند کرد.

در آخرین صفحه‌ی homesreen از سمت چپ (چپ‌تر ین)، برنامه‌ی مفید BlinkFeed جا خشک کرده است. این برنامه شامل انبوهی از داده‌ها و محتوای گوناگون می‌باشد که از سایت‌های اجتماعی شما گرفته است. همچنین به وسیله‌ی این برنامه می‌توانید به هزاران منبع خبری دسترسی داشته باشید. تنها کافی است انتخاب کنید که به چه موضوعی علاقه دارید و BlinkFeed به طور خودکار آن موضوع‌ها را در دسترس شما قرار می‌دهد. به علاوه، این برنامه امکان جستجو را به شما می‌دهد تا بتوانید موضوع مد نظر خود را فورا پیدا کنید. اگر از برنامه‌ی BlinkFeed خوشتان نیامده است، امکان رهایی از آن نیز وجود دارد. تنها کافی است چند ثانیه انگشت خود را بر روی هر قسمتی از homesreen نگه دارید و سپس گزینه Add apps and widget را انتخاب کنید و ویجت مربوط به BlinkFeed را به سمت سطل اشغال بکشانید. بدین ترتیب می‌توانید از دست برنامه‌ی BlinkFeed خلاص شوید!

 

hTC M8 نوار اطلاع رسانی با امکانات خوبی برای شما به ارمغان می‌آورد. برای دسترسی به این میانبرها، دو راه وجود دارد. می‌توانید پس از پایین کشاندن نوار اعلان، قسمت گوشه‌ی سمت راست نوار را فشار دهید و یا دو انگشتی نوار اعلان را به پایین بکشانید.

در M8 شما می‌توانید از 6 صفحه درhomesreen استفاده کنید و ویجت ها و میانبرهای مورد علاقه‌ی خود را در این 6 صفحه قرار دهید. اما از این 6 صفحه تنها 5 صفحه از آن قابل استفاده است چرا که صفحه‌ی آخرین آن از سمت چپ برای ویجت BlinkFeed در نظر گرفته شده است. اما با توجه به توضیحاتی که در بالا اشاره شد، می‌توانید با پاک کردن این ویجت، از هر 6 صفحه‌ی موجود در این گوشی استفاده‌ی کامل ببرید.

hTC در پرچم‌دار جدید خود چهره‌ی قسمت تغییر برنامه‌ها (Task switching) را دگرگون کرده است. برنامه های اخیرا اجرا شده با دکمه‌ی لمسی موجود بر روی صفحه‌ی نمایش فعال می‌شود. این دکمه در سمت راست صفحه‌ی نمایش قرار دارد و با لمس آن می‌توانید به لیستی از برنامه ما و بازی‌هایی که اخیرا آن‌ها را اجرا کرده‌اید، دسترسی پیدا کنید. تعداد این برنامه های به نمایش در آمده کمی کم به نظر می‌رسد و تنها 9 برنامه را نمایش می‌دهد و همچنین می‌توانید با سوایپ هر برنامه به سمت بالا، آن برنامه را از این لیست خارج نمایید.



مانند گذشته کمپانی hTC در رابط کاربری خود، حالت مخصوص رانندگی را قرار داده است. در این حالت و در حین رانندگی می‌توانید تنها به یکسری برنامه های ضروری دسترسی داشته باشید؛ و از این میان می‌توان به تماس، پیغام، موزیک پلیر، Navigation و دستورات صوتی اشاره کرد که در ابعادی بزرگ طراحی شده‌اند. در بالای همه‌ی این دسترسی‌ها، ساعت و وضعیت آب و هوایی قرار دارند.



hTC One M8 دارای یک حالت محدودکننده برای کودکان می‌باشد که آن‌ها را از دسترسی به برنامه‌هایی که قبلا شما تعیین کردید، محدود خواهد کرد و تنها می‌توانند به برنامه‌هایی که شما اجازه داده‌اید، دسترسی داشته باشند.

Zoe

یکی دیگر از برنامه های مفید و کاربردی در hTC M8، برنامه‌ی Zoe می‌باشد. برای استفاده از این برنامه، می‌بایست در ابتدا یک حساب کاربری hTC بسازید و بعد از این می‌توانید برای ورود به آن، از همان حساب استفاده کنید. به محض ورود به Zoe، به طور خودکار تمام عکس‌ها و ویدئوهای شما به این برنامه انتقال داده می‌شوند. درست کردن یک Zoe کار بسیار راحتیست. تنها باید از میان عکس‌های خود یکی از آن‌ها را انتخاب کنید و آن را به طوری که خودتان مایل هستید، باز چینی و ویرایش کنید.

همچنین می‌توانید به وسیله‌ی تم‌های مختلف و حاشیه های صوتی موجود در این برنامه، از خلاقیت خود بیش از پیش استفاده کنید. هنگامی که ویرایش شما با عکس و یا ویدئو مورد دلخواه تمام شد، می‌توانید آن را با دیگران به اشتراک بگذارید. برنامه‌ی Zoe همچنین این امکان را به شما می‌دهد تا با دوستان خود در مورد یک پروژه (عکس یا ویدئو) همکاری داشته باشید. همچنین به وسیله‌ی این برنامه می‌توانید درخواست‌های خود را به یکدیگر ارسال کنید و محتوای چند رسانه ای خود و دوستانتان را در یک Zoe یکسان با هم ترکیب کنید.

 

عمر باتری

hTC M8 با وجود استفاده از چیپ ست و پردازنده‌ی قوی‌تر و صفحه نمایش بزرگ‌تر نسبت به مدل سال پیش خود، از باتری نسبتا بزرگ‌تر و قوی‌تری بهره می‌برد. باتری به کار رفته در این گوشی از نوع لیتیوم پلیمری است و 2600 میلی آمپر ساعت ظرفیت آن می‌باشد. نتایج پایانی از باتری این گوشی نشان از بهبود در پایداری باتری M8 دارد. طبق نتایج بدست آمده، M8 قادر خواهد بود از 48 تا 72 ساعت (به مدت بیشتر از یک روز) برای کاربرانش شارژ نگه دارد.
بخش دیگری از بهبود در عملکرد باتری این گوشی مربوط به مکالمه با شبکه‌ی 3G می‌باشد. در طی این تست گوشی M8، شش ساعت بیشتر نسبت به One قدیمی شارژ دوام خواهد آورد. همچنین این دو پرچم‌دار جدید و قدیم کمپانی hTC در بخش‌های وب گردی و پخش فیلم تنها با هم در حدود 30 دقیقه اختلاف دارند که می‌توان گفت که شبیه به هم عمل می‌کنند.
یکی از قابلیت‌های اضافه شده به M8 که سبب بهبود عملکرد باتری آن شده، حالت Extreme Power Saving است که به وسیله‌ی آن قادر خواهید بود تا تنها به ویژگی‌ها و برنامه های اصلی و اساسی دسترسی داشته باشید (مانند پیغام، تماس، ایمیل و ماشین حساب). این امکان تقریباً شبیه حالتی است که در Samsung Galaxy S5 وجود دارد. همچنین کمپانی hTC در مورد این مد به کار رفته در M8 ادعا کرده است که با وجود تنها 5 درصد از شارژ گوشی، قادر خواهید بود تا 15 ساعت از گوشی خود استفاده کنید.


 

جمع بندی

hTC M8 یک پرچم دار شایسته و توانا است. تیم توسعه دهنده‌ی این گوشی شایسته‌ی بهترین و والاترین تحسین‌ها می‌باشد چرا که در بهبود قدرت و سرعت این گوشی تلاش بسیاری کرده‌اند. گرچه این پرچم دار هم مانند سایر پرچم داران دیگر خالی از کاستی و عیب نیست. M8 در واقع یک آپگردیت کامل هم از نظر طراحی و هم از نظر سخت افزار نسبت به مدل نسل قبل خود می‌باشد. بدنه‌ی فلزی این گوشی بهبود داشته و آن را تبدیل به یکی از خوش ساخت ترین گوشی‌های حال حاضر بازار کرده است. حضور اسلات کارت microSD در این گوشی به معنای ارتقای حافظه‌ی آسان و کم هزینه‌ی آن می‌باشد. همچنین با ارتقای چیپ ست این گوشی به جدیدترین چیپ بازار یعنی Snapdragom 801، M8 نوید امکان اجرای راحت‌تر و روان‌تر اندروید 4.4.2 و Sense 6.0 را به کاربرانش می‌دهد. hTC بر خلاف نظر همگان از همان دوربین موجود در پرچم‌دار نسل قبلی خود، در M8 استفاده کرد و این تنها قسمتیست که hTC در گوشی‌اش بهبودی ایجاد نکرده. اما دوربین این گوشی از نظر برنامه ای پیشرفت قابل توجهی داشته و مطمئنا نظر هر کاربری را به خود جلب خواهد کرد. این تمام قضاوت ما در مورد دوربین این گوشی نبود. هم اکنون اکثر پرچم داران کمپانی‌های مختلف (مانند Galaxy S5، Sony Z2 و LG G Pro 2) قابلیت فیلم برداری به صورت 4K را دارند ولی M8 در این زمینه پیشرفتی نداشته. اما طراحی و کیفیت ساخت این گوشی نظر هر کاربری جذب خواهد کرد؛ چرا که در نوع خود بی نظیر است.


 

 

در جدول زیر سعی نمودیم به شما در انتخاب گوشی مورد نظرتان کمک نماییم. پس با مطالعه این جدول، با رقبای اصلی در این سطح آشنا شوید.
با کلیک بر روی تصویر زیر می‌توانید به بررسی دقیق‌تر محصولات بپردازید.

[ چهار شنبه 12 آذر 1393 ] [ 19:25 ] [ مهران ]

طراحی و ساخت

 

با توجه به استقبال خوبی که از ظاهر و طراحی G2، به خصوص قاب بسیار باریک اطراف صفحه‌نمایش آن صورت گرفت، LG سعی نمود تا همان طراحی را به عنوان پایه و اساس G3 استفاده کند. قاب پشت گوشی همانند HTC One M8، کمی انحنا دارد تا با ارگونومی کف دست یکسان باشد و به راحتی در دستان شما بنشیند.

بزرگ‌ترین مزیت طراحی G2، یعنی قاب فوق‌العاده باریک دور صفحه‌نمایش آن، در G3 به اوج خود رسیده است! با اینکه این گوشی از یک صفحه‌نمایش بسیار بزرگ 5.5 اینچی بهره می‌برد، ولی فضای اطراف صفحه به قدری باریک است که باعث شده تا G3 ابعادی تقریبا هم اندازه‌ی Galaxy S5 داشته باشد. بنابراین با اینکه کار کردن با یک دست با G3 تقریبا محال است، حداقل نگرانی خاصی از بابت نگه داشتن آن در دست خود نخواهید داشت! این ابر گوشی کره‌ای 150 گرم وزن داشته و ضخامت آن معادل 9 میلی‌متر است، بنابراین در کل با یک گوشی بزرگ و نسبتا تپل طرف هستیم!
پیش از معرفی رسمی G3، انتظار می‌رفت که بدنه‌ی این گوشی تماما فلزی باشد و طرفداران LG خود را برای شاخ‌وشانه کشیدن برای HTCبازها آماده کرده بودند ولی متاسفانه LG نیز همانند دیگر رقیب کره‌ایش، این رویا را برای طرفدارانش به یک حسرت تبدیل نمود. G3 نیز همانند G2 کاملا از پلاستیک ساخته شده ولی یک سری تغییرات کوچک در مواد اولیه و پروسه‌ی ساخت آن رخ داده است. قاب پشت گوشی دیگر کاملا براق نیست و یک روکش مات با ظاهری همانند فلز برس خرده دارد که شاید در ظاهر بسیار شبیه به پشت گوشی HTC One M8 باشد ولی اگر این دو گوشی را در دست بگیرید، به برتری بدنه‌ی One M8 پی خواهید برد. طبق ادعای LG، روکش خاصی که بر روی قاب پشتی این گوشی قرار دارد، کاملا در برابر جذب اثر انگشت و مقاوم است اما متاسفانه پس از مدتی که مهمان این گوشی بودیم، نمی‌توانیم صحت این ادعا را تائید نماییم.
به هر صورت از لحاظ طراحی و ساخت، G3 یک پیشرفت بزرگ نسبت به G2 محسوب می‌شود و می‌توان حتی آن را برتر از Galaxy S5 دانست البته با علم به این موضوع که Galaxy S5 در برابر نفوذ مایعات و گردوغبار کاملا مقاوم است ولی G3 فاقد چنین گواهینامه ایست.





 





پورت‌ها و اتصالات

 

یکی از مواردی که باعث تفاوت G2 با تقریبا تمامی گوشی‌های هوشمند موجود در بازار شده بود، انتقال تمام کلیدهای اطراف گوشی به پشت آن است. این موضوع با اینکه یک نوآوری محسوب می‌شد ولی چندان مورد استقبال کاربران قرار نگرفت. اما ظاهرا که LG از قرارگیری کلیدها در پشت گوشی کاملا راضیست، زیرا که این موضوع را می‌توانیم در G3 نیز مشاهده نماییم. با اینکه ظاهر کلیدها کمی با G2 تفاوت دارد ولی چیدمان کلی آن‌ها ثابت مانده. پس اگر پیش‌تر کاربر G2 بوده‌اید، مشکل خاصی هنگام کار با کلیدهای G3 پیدا نخواهد کرد ولی اگر اولین بار است که این نوع چیدمان کلیدها را تجربه می‌کنید، احتمالا مدتی طول خواهد کشید تا به این "نوآوری" کمپانی LG عادت کنید. به هر صورت، همانند G2، در پایین لنز دوربین، کلید پاور قرار دارد که توسط دو کلید کم و زیاد کردن صدا احاطه شده است. پایین‌تر نیز، تک بلندگوی مونو تعبیه شده. لازم به ذکر است که قاب پشت گوشی به راحتی توسط کاربر قابل باز شدن است که در زیر آن، باتری و شکاف‌های کارت حافظه‌ی microSD و سیم‌کارت تعبیه شده‌اند. لازم به ذکر است G3 فقط از سیم‌کارت‌های میکرو پشتیبانی می‌کند.
دو لبه‌ی چپ و راستی فاقد هر گونه کلیدی هستند ولی درگاه مادون‌قرمز و میکروفون‌های اولیه بر روی لبه‌ی بالایی و خروجی صوتی 3.5 میلی‌متری به همراه درگاه microUSB و میکروفون ثانویه بر لبه‌ی پایینی جا خوش کرده‌اند.





صفحه‌نمایش و بلندگو

 

اما می‌رسیم به صفحه‌نمایش، یعنی بزرگ‌ترین محور تبلیغاتی این گوشی! با توجه به اینکه پرچم‌داران کمپانی‌های دیگر، از صفحات نمایش 5 و یا حداکثر 5.2 اینچی استفاده می‌کنند، LG کاملا پا را فراتر گذاشته و یک صفحه‌نمایش بسیار بزرگ و عریض 5.5 اینچی را بر روی G3 قرار داده است. هنرنمایی LG در کاهش اندازه‌ی قاب دور صفحه‌نمایش واقعا تحسین‌برانگیز است! هنگامی که با این گوشی کار می‌کنید، اصلا متوجه نخواهید شد که صفحه‌نمایش این گوشی دقیقا هم اندازه صفحه‌نمایش Samsung Galaxy Note 2 است! این صفحه‌نمایش LCD که از تکنولوژی IPS استفاده می‌کند، دقت باورنکردنی Quad HD یعنی 2560×1440 را ارائه می‌کند! این یعنی تعداد پیکسل‌های موجود بر روی صفحه‌نمایش G3، هفتاد درصد بیشتر از تعداد پیکسل‌های موجود بر روی صفحه‌نمایش گوشی‌های نظیر Galaxy S5، One M8 و یا Xperia Z2 و بیش از چهار برابر تعداد پیکسل‌های صفحه‌نمایش iPhone 5s است! ولی آیا چنین دقتی بر روی صفحه‌نمایش یک گوشی موبایل واقعا لازم است؟
تراکم پیکسلی صفحه‌نمایش G3 نزدیک به 540 پیکسل بر هر اینچ است. با توجه به اینکه چشم انسان حتی قادر به تشخیص پیکسل‌ها در صفحات نمایش Full HD با تراکم پیکسلی 440 پیکسل بر هر اینچ موجود بر روی Galaxy S5 و یا One M8 نیست، وجود این چنین دقت بالایی برای صفحه‌نمایش G3 را، بیشتر یک جنبه‌ی تبلیغاتی می‌بینیم. شاید طرفداران LG بتوانند از این موضوع در مجادله با طرفداران کمپانی‌های رقیب استفاده کنند، اما در نهایت، هنگامی که تمامی پرچم‌داران سال 2014 را کنار هم قرار دهید، واقعا قادر به تشخیص اختلاف دقت صفحات آنها نخواهید بود.
جدا از دقت، صفحه‌نمایش G3 کیفیت فوق‌العاده‌ای دارد. رنگ‌ها کاملا طبیعی و زنده نشان داده می‌شوند و کنتراست تصویر نیز عالیست. اما شاید اگر بتوان یک ایراد به صفحه‌نمایش G3 گرفت، روشنایی پایین آن به نسبت پرچم‌داران دیگر است. اگر روشنایی تصویر را بر روی حداکثر قرار دهید و آن را کنار Galaxy S5، One M8 و یا Xperia Z2 قرار دهید، کاملا این موضوع برای شما آشکار خواهد شد. بنابراین کار کردن با G3 در زیر تابش نور آفتاب، چندان لذت‌بخش نخواهد بود. به علاوه، هنگامی که از گوشی زیاد استفاده کنید و بدنه‌ی آن گرم شود، روشنایی صفحه‌نمایش به طور خودکار کم می‌شود و حتی امکان قرار دادن روشنایی بر روی 100% به صورت دستی هم وجود نخواهد داشت!
در پایین قاب پشتی، یک بلندگوی مونو تعبیه شده که یکی از مانورهای تبلیغاتی اصلی این محصول است. در عمل نیز، کیفیت این بلندگوی بسیار کوچک، با اینکه ما را شگفت‌زده نکرد، ولی فوق‌العاده بود. صدای تولید شده بسیار شفاف و رسا است و بلندی صدا به قدریست که حتی در مکان‌های شلوغ نیز، تماسی را از دست نخواهید داد. هر چند که هنوز، فاصله‌ی زیادی تا دو بلندگوی فوق‌العاده‌ی Boom Sound گوشی One M8 وجود دارد.




 

عملکرد سخت‌افزاری

 

مسلما LG برای به دست آوردن دل علاقه‌مندان به گوشی‌های هوشمند، باید از بهترین و به‌روزترین سخت‌افزار موجود در بازار برای G3 استفاده می‌کرد و این کار هم به خوبی انجام شده است. این ابر گوشی کره‌ای از چیپست Snapdragon 801 AC ساخت کمپانی Qualcomm استفاده می‌کند که پردازنده‌ی مرکزی چهار هسته‌ای Krait 400 با فرکانس 2.5 گیگاهرتز و پردازنده‌ی گرافیکی Adreno 330 را کنترل می‌کند. این ترکیب تا تاریخ عرضه‌ی این گوشی (یعنی اواسط تابستان 1393)، قدرتمندترین سخت‌افزار موجود بر روی گوشی‌های اندرویدیست و بازی یا برنامه‌ای در Google Play وجود ندارد که بتواند عرق این گوشی را دربیاورد!
اما یک نکته را باید در نظر بگیرید! سخت‌افزار این گوشی باید بیش از سه و نیم میلیون پیکسل را تغذیه کند یعنی یک و نیم میلیون پیکسل بیشتر از One M8 و یا Galaxy S5، بنابراین اصلا جای تعجب ندارد که در اکثر تست‌ها و بنچمارک ها، امتیاز به دست آمده توسط این گوشی، کمتر از دیگر رقبای Full HD خود باشد. با این وجود، عملکرد G3 در تمامی زمینه‌ها عالیست و هیچ جایی برای گلایه وجود ندارد.

در ضمن چیپست Snapdragon 801 AC موجود بر روی این گوشی، از تمامی شبکه‌های مخابراتی از 2G گرفته تا 4G LTE، پشتیبانی می‌کند. کامل‌ترین راه‌های ارتباطی نیز بر روی G3 قرار داده شده‌اند که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به Wi-Fi، نسل چهارم بلوتوث، NFC، حسگر مادون‌قرمز، DLNA و درگاه microUSB 2.0 اشاره نمود.

LG G3 در دو مدل 16 و 32 گیگابایتی تولید و عرضه شده است که این دو مدل به جز ظرفیت حافظه‌ی داخلی، یک تفاوت دیگر نیز با هم دارند. مدل 16 گیگابایتی تنها دو گیگابایت RAM دارد و این در حالیست که میزان RAM در مدل 32 گیگابایتی به سه گیگابایت ارتقا یافته است. بنابراین اگر اجرای چند برنامه به صورت همزمان (مالتی تسکینگ) برای شما مهم است و یا اینکه قصد دارید تا بر روی گوشی خود، برنامه‌های زیادی نصب کنید، بهتر است که مدل 32 گیگابایتی را انتخاب نمایید تا از RAM بیشتری بهره ببرید.

 

 

 

 

باتری

 

هنگامی که قاب پشتی این ابر گوشی را برمی‌دارید، با یک باتری عظیم‌الجثه با ظرفیت 3000 میلی‌آمپرساعت مواجه خواهید شد.
پیش از اینکه به بررسی شارژدهی این گوشی و مقایسه‌ی آن با پرچم‌داران دیگر بپردازیم، باید توجه داشته باشید که باتری این گوشی باید انرژی لازم برای 3.6 میلیون پیکسل را فراهم کند. در نتیجه برای اینکه G3 بخواهد هم اندازه‌ی رقبایی مانند Galaxy S5، One M8 و یا Xperia Z2 شارژدهی کند، باید باتری آن حداقل 50% بهتر عمل کند.
با علم به این موضوع، نگاهی به نتایج تست‌های این LG G3 می‌اندازیم. این گوشی در تست استاندارد مرورگری ممتد اینترنت از طریق Wi-Fi، توانست نزدیک به 6 ساعت شارژدهی کند که این میزان بسیار کمتر از پرچم‌داران سال 2014 سایر کمپانی‌ها به خصوص Xperia Z2 و Galaxy S5 است ولی برای یک گوشی با صفحه‌نمایش QHD، میزان بسیار خوب و رضایت‌بخشی محسوب می‌شود و در مصارف عادی و روزمره و با یک‌بار شارژ کامل، می‌توانید به راحتی یک روز کامل را سپری کنید.

 

 

نرم‌افزار

 

G3 (همانطور که انتظار می‌رفت) از آخرین نسخه‌ی سیستم‌عامل اندروید در زمان عرضه، یعنی نسخه‌ی 4.4.2 با کد کیت کت استفاده می‌کند. با روند تغییر ظاهری رابط کاربری، به سمت طراحی‌های تخت، ساده و یا به اصطلاح Flat Design، کمپانی LG نیز تحولی بزرگ در رابط کاربری انحصاری خود ایجاد نموده است. آیکون‌ها و منوها ساده‌تر و تخت شده‌اند و به طور کلی ظاهر رابط کاربری، دل‌نشین‌تر می‌باشد.
اما فقط ظاهر رابط کاربری نیست که تغییر کرده و LG امکانات و قابلیت‌های نرم‌افزاری فراوانی را به G3 اضافه نموده است.
اما با وجود بهره‌گیری از قدرتمندترین سخت‌افزار موجود در جهان، شاهد کمی مکث و یا به اصطلاح Lag هنگام کار کردن با G3 بودیم. به علاوه، همواره درصد قابل توجهی از میزان RAM دستگاه، توسط برنامه‌ها و سرویس‌ها اشغال می‌باشند که دلیل این دو را می‌توانیم بهینه نبودن رابط کاربری LG بدانیم.
اولین قابلیت، Knock Code نام دارد که راه حل جدید و جذابی را برای باز نمودن گوشی به جای استفاده از پسورد و یا پترن در اختیارتان قرار می‌دهد. طبق این قابلیت شما یک کد لمسی برای قفل گوشی تعیین می‌کنید و سپس کافیست برای باز نمودن گوشی، قسمت‌های تعریف شده از صفحه‌نمایش را با ریتم تعیین شده، لمس نمایید.
دومین قابلیت جدید، Dual Window نام دارد که صفحه‌نمایش را از وسط به دو نیم تقسیم می‌کند و می‌توانید دو برنامه‌ی مجزا را به صورت همزمان اجرا نمایید. این قابلیت که از منوی مالتی تسکینگ قابل دسترسیست، در حقیقت همان امکان Multi Window گوشی‌های سامسونگ است که قبل‌تر در Note 3 و Galaxy S5 دیده بودیم.
مورد بعدی، Smart Notice نام دارد که همانند یک دستیار برای شما عمل می‌کند و یک سری هشدارها و پیغام‌های خاص (مانند تولدهایی که در دفترچه تلفن وارد کرده باشید و یا وضعیت آب‌وهوا) را به صورت شناور بر روی صفحه‌ی گوشی نشان می‌دهد.
کیبورد LG هم دستخوش تغییرات فراوانی شده. امکان تشخیص جملات شما که جدیدا به یک رسم در کیبوردهای اندرویدی تبدیل شده، در این کیبورد هم وجود دارد. به علاوه شما می‌توانید ارتفاع کیبورد را بنا به نیاز و سلیقه‌ی خود تغییر دهید.
پخش‌کننده‌ی موسیقی، دیگر برنامه‌ایست که تغییر کرده و رابط کاربری آن کمی شبیه به رابط کاربری موزیک پلیر استاندارد اندروید یعنی Google Play Music شده است. آهنگ‌ها را می‌توان توسط نام خواننده، آلبوم موسیقی و یا سبک موسیقی، فیلتر نمود و همچنین نمایی برای نشان دادن آهنگ‌ها با Album Art نیز وجود دارد. خوشبختانه، قابلیت تنظیم اکولایزر به صورت دستی نیز تعبیه شده است.
G3، همانند اکثر گوشی‌های اندرویدی ساخت کمپانی LG، به طور کامل (منوها، خواندن و نوشتن) از زبان فارسی پشتیبانی می‌کند.



 





دوربین

 

حسگری با دقت 13 مگاپیکسل، با اندازه‌ی یک بر روی 3.06 اینچ و دیافراگم f/2.4 به همراه لرزشگیر اپتیکال تصویر. اینها مشخصات مغز متفکریست که وظیفه ثبت و پردازش تصاویر را در LG G3 برعهده دارد. بر روی کاغذ، تفاوت چندانی بین دوربین G2 و G3 وجود ندارد. هر چند این موضوع یک ایراد محسوب نمی‌شود زیرا G2، هنوز هم یکی از بهترین دوربین‌های موجود بر روی گوشی‌های هوشمند را داراست. اما همانطور که هنگام نقد و بررسی Xperia Z2 مشاهده نمودیم، مشخصات سخت‌افزاری دوربین یک گوشی، به هیچ وجه نمی‌تواند تعیین‌کننده‌ی کیفیت نهایی تصاویر باشد.
اما G3 یک سلاح جدید تحت عنوان "فوکوس خودکار به کمک لیزر" به دوربین خود اضافه کرده تا باز هم نشان دهد که یکی از خلاق‌ترین تولیدکنندگان گوشی‌های موبایل است. به کمک این قابلیت، از حسگری که سمت چپ لنز دوربین تعبیه شده، یک لیزر به سمت سوژه‌ی مورد رفته و به گوشی این امکان را می‌دهد تا عمل فوکوس با محاسبه‌ی فاصله بین گوشی و سوژه‌ی مورد نظر، در کسری از ثانیه انجام شود. به علاوه، همانند روندی که در گوشی‌های سطح بالای جدید ایجاد شده، G3 نیز از یک فلش دوتایی دو رنگ استفاده می‌کند.
بسیار خوب، تمام اینها در تئوری فوق‌العاده هستند، ولی در واقعیت، نتیجه‌ی نهایی تصاویر گرفته شده با دوربین G3 چگونه‌اند؟
باید بگوییم که بدون اغراق، LG G3 یکی از بهترین دوربین‌های موجود بر روی گوشی‌های هوشمند را داراست. تصاویر گرفته شده بسیار شفاف و با کیفیت بوده، جزئیات به خوبی نشان داده می‌شوند و نویز تصاویر نیز کم است. از لحاظ کیفیت تصاویر ثبت شده، این گوشی به راحتی می‌تواند با بهترین‌های بازار نظیر Samsung Galaxy S5 و iPhone 5s رقابت کرده و کاملا برتر از پرچم‌دارانی همچون HTC One m8 و Sony Xperia Z2 است. به علاوه، G3 می‌تواند با کیفیت Full HD 1080p و یا 4K 2160p فیلم‌برداری کند که کیفیت فیلم‌های گرفته شده نیز به خوبی عکاسی آن است.
از لحاظ نرم‌افزاری هم، بخش مربوط به دوربین این گوشی بسیار کامل است و LG علاوه بر مودهای عکاسی مرسوم، چند قابلیت جذاب نیز به G3 اضافه نموده که مهم‌ترین آن ها، قابلیت Magic Focus نام دارد. هنگامی که دوربین را بر روی این حالت قرار داده و به عکاسی macro می‌پردازید، می‌توانید پس از ثبت عکس، فوکوس تصویر را بین سوژه مورد نظر و بخش پس‌زمینه، تغییر دهید.





جمع‌بندی

 

LG G3 یک گوشی فوق العادست و LG بار دیگر ثابت کرد که تمام تصمیم خود را گرفته تا به بهترین تولیدکننده‌ی گوشی‌های موبایل در جهان تبدیل شود. همه چیز در G3 به بهترین نحو صورت پذیرفته و LG، پیشرفته‌ترین تکنولوژی‌های روز در دل آن قرار داده تا G3 را به کابوسی برای کمپانی‌های دیگر مبدل نماید. تیم طراحی و مهندسی LG Mobile، واقعا سنگ تمام گذاشته‌اند و توانسته‌اند با به حداقل رساندن قاب دور صفحه‌نمایش، صفحه‌ای 5.5 اینچی را در دل یک گوشی 5 اینچی جای دهند. بدنه‌ی تماما پلاستیکی این گوشی نیز، کیفیت ساخت بسیار خوبی دارد و یک سر و گردن بهتر از بدنه‌ی دیگر پرچم‌دار کره‌ای موجود در بازار است. صفحه‌نمایش، بلندگو، دوربین و رابط کاربری، مزایایی هستند که باعث شده‌اند تا G3 در صدر زنجیره‌ی غذایی عاشقان تکنولوژی قرار گیرد!
اما آیا LG G3 بهترین گوشی ساخته شده تا به امروز است و خریداران پرچم‌داران دیگر را پشیمان خواهد کرد؟ پاسخ این سوال منفیست. اگر پیش از ورود این گوشی به بازار، گوشی جدید خود را خریده و هم اکنون صاحب یکی از مدل‌های Sony Xperia Z2، Samsung Galaxy S5، HTC One M8 و یا iPhone 5s هستید، خرید G3 برای شما یک ارتقا نبوده و حتی ممکن است در بعضی موارد یک تنزل محسوب شود. ولی اگر هنوز گوشی جدید خود را خریداری ننموده و به دنبال بهترین گوشی هوشمند موجود در بازار هستید، LG G3 را جزو انتخاب‌های جدی خود قرار دهید. هر چند در نظر داشته باشید که تا معرفی Galaxy Note 4 و یا iPhone 6، زمان زیادی باقی نمانده است.

 

 

 

 

در جدول زیر سعی نمودیم به شما در انتخاب گوشی مورد نظرتان کمک نماییم. پس با مطالعه این جدول، با رقبای اصلی در این سطح آشنا شوید.
با کلیک بر روی تصویر زیر می‌توانید به بررسی دقیق‌تر محصولات بپردازید.

 

 

 

[ چهار شنبه 12 آذر 1393 ] [ 19:18 ] [ مهران ]

 

طراحی و ساخت

مستقیم بریم سر اصل مطلب، طراحی و ساخت! جایی که در مورد گوشی‌های اپل همیشه حرف‌های زیادی برای گفتن وجود دارد، و البته حاشیه‌های زیادی که سعی می‌کنیم به اکثر آن‌ها اشاره‌ای داشته باشیم.


 


همان‌طور که گفتیم، اصلی‌ترین تغییر آیفون 6 به بزرگ‌تر شدن آن برمی‌گردد. بزرگ‌تر شدنی که باعث تغییر هیچ یک از المان‌های متمایز کننده گوشی‌های اپل از دیگران نشد، المان‌هایی مانند کلید هوم معروف این گوشی، لبه‌های انحنادار، فضای زیاد بالا و پایین صفحه‌نمایش و البته کیفیت ساخت عالی، همه در این گوشی هم مانند دیگر گوشی‌های ساخت اپل وجود دارند.

اما بدنه این گوشی هم مانند دو نسل قبل، کاملا از آلومینیوم ساخته شده که همان حس کیفیت فوق‌العاده را به کاربر منتقل می‌نماید. به محض اینکه گوشی را در دست می‌گیرید، خنکی آلومینیوم باعث القای حس کیفیت به شما می‌گردد که مشابهش را شاید بتوان فقط در HTC One احساس نمود. اما با اولین نگاه به گوشی، یک آیپد مینی کوچک، اولین تصویری بود که در ذهنمان تداعی شد. دیگر خبری از لبه‌های تراشیده شده با الماس در دور قاب نیست و با یک قاب کاملا انحنادار مشابه طراحی آیپد مینی مواجه هستیم. در مورد اینکه آیا این طراحی نسبت به طراحی iPhone 5 و 5s بهتر شده یا بدتر نظری نمی‌دهیم، چرا که اعتقاد داریم در این مورد نظرات بسیار متفاوت است و به سلیقه افراد بستگی دارد. شاید اگر بخواهم نظر شخصی خودم را در این مورد دخیل کنم، هنوز هم طراحی آیفون 5 را برتر از دیگر گوشی‌های ساخت اپل و شاید دیگر کمپانی‌ها بدانم، اما این دلیلی بر زیبا نبودن آیفون 6 نیست. با این حال باید اذعان کنیم این لبه‌های گرد در دست بهتر جای می‌گیرد و بهتر می‌نشیند. با اینکه از لیز بودن قاب پشتی هم نمی‌توان چشم‌پوشی نمود.




نمای جلویی گوشی یک تغییر بزرگ نسبت به مدل قبلی داشته که در همان نگاه اول کاملا به چشم می‌آید. شیشه صفحه‌نمایش این گوشی مقداری از قاب بیرون‌تر است و در محل اتصال به قاب مقداری هم خمیدگی دارد که چشم را به خود جلب می‌کند. ترکیبی که بی‌شباهت به لومیا 920 نوکیا هم نیست. جالب اینکه وقتی مدتی با این گوشی کار می‌کنید، بعد از نگاه به آیفون 5 حس عجیبی از تخت بودن صفحه‌نمایش‌های قبلی به شما دست می‌دهد که بیشتر به عادت کردن چشم به خمیدگی گوشه‌های صفحه مرتبط است.


خوشبختانه اپل این گوشی را نیز در همان سه رنگ قبلی یعنی خاکستری، نقره‌ای و بژ تولید نموده تا کماکان سه حق انتخاب برای خریداران وجود داشته باشد. سه رنگی که همانند آیفون 5s تکرار شده و باز هم خبری از رنگ مشکی در این مدل نیست. اما موردی که انتظارش را نداشتیم، خش‌پذیری کمتر این گوشی نسبت به مدل‌های قبلیست. در کل مدتی که این گوشی را تست می‌کردیم، هیچ خط و خشی در استفاده معمول بر روی آن حک نشد. جالب اینکه در زمان آیفون‌های 5 و 5s در همین حین خط و خش‌هایی بر روی گوشی‌ها نقش بسته بودند.




 

 

اما یکی از مهم‌ترین تغییرها در چیدمان کلیدها در این گوشی اتفاق افتاد. کلید پاور که پیش‌تر بر روی لبه بالایی قرار داشت، به سمت راست بدنه منتقل شد تا با توجه به بلندتر شدن طول بدنه، دسترسی به آن برای کاربران راحت‌تر شده باشد.

 

اما لبه سمت چپ گوشی تغییری را شاهد نبوده و همانند سابق، کلیدهای کنترل صدا و البته سوئیچ قطع و وصل صدا را در خود جای داده است.

 

لبه بالایی دیگر یک لبه کاملا صیقلیست و بر روی لبه پایینی هم، درگاه Lightning، جک 3.5 میلی‌متری صدا، میکروفون و بلندگو تعبیه شده‌اند.



اما طراحی پشت گوشی چگونه است؟ به محض اینکه گوشی را برگرداندیم، خود را در چالش سطل آب یخ یافتیم! آیا بر روی قاب پشتی گوشی جدید اپل، جوش زده است؟ دوربین آیفون 6 از بدنه این گوشی مقداری بیرون زده که حتی در زمان عرضه Nexus 5 هم این مدل طراحی را بد نامیدیم، حال بعد از گذشت یک سال، جناب آقای سِر جانی آیو دوربین این گوشی را خارج از بدنه طراحی نموده‌اند!

 


به شدت ترجیح می‌دادیم قطر این گوشی یک میلی‌متر بیشتر بود، اما دوربین با بدنه هم سطح بود. مسلما خارج بودن دوربین از بدنه معایب فراوانی دارد که اگر از جنبه منظره بد آن بگذریم، لنز دوربین همواره در خطر خط افتادن و یا حتی شکستن است. پس این نکته را یک پوئن بسیار منفی در طراحی آیفون 6 می‌دانیم. در کنار دوربین هم، لنز و میکروفون قرار گرفته‌اند.


با اینکه سایز صفحه‌نمایش آیفون جدید نسبت به قبل، حدود 17.5 درصد افزایش یافته، اما طول گوشی حدود 11 درصد بیشتر شده و اپل مقداری از فضای بالا و پایین صفحه‌نمایش کم نموده. مسلما این تلاش اپل برای تسهیل کار با گوشی با یک دست صورت پذیرفته که می‌توان آن را ادای احترامی از سمت تیم کوک در جهت آرامش روح استیو جابز دانست. همچنین، تلاش برای باریک‌تر کردن گوشی هم در همین راستا بود که البته کاش صورت نمی‌گرفت و دوربین این گوشی را در بدنه حفظ می‌نمود.
 


در مجموع، طراحی این گوشی دستخوش تغییرات زیادی گشته که بسیاری از آن‌ها مثبت بوده و البته موارد منفی‌ای هم وجود داشته است. با این حال، در زمان معرفی گوشی و در دستان تیم کوک، از چهره گوشی به مراتب کمتر خوشمان آمد تا زمانی که در دست با آن کار کردیم. این گوشی را جزو قشر بدعکس جامعه قرار می‌دهیم که خودش به مراتب از عکس‌هایش جذاب‌تر و دل‌نشین‌تر است و بهتر است که در شبکه‌های اجتماعی فعالیت زیادی نداشته باشد.

صفحه‌نمایش

بالاخره اپل صفحه‌نمایش گوشی‌هایش را بزرگ‌تر نمود. این هم یکی دیگر از مواردیست که به سختی می‌شد در زمان حیات استیو جابز انتظارش را داشت. اما تیم کوک که دیگر نفر اول اپل محسوب می‌گردد، خود را موظف به ادامه راه استیو جابز نمی‌داند و تفکرات خود را در کوپرتینو جاری ساخته که یکی از آن‌ها، توجه به خواسته مخاطبان و ساخت گوشی‌های بزرگ‌تر از 4 اینچیست. آیفون 6 با صفحه‌نمایشی 4.7 اینچی از نوع IPS که همان پنل مورد علاقه اپل برای محصولاتش محسوب می‌گردد تولید شده است.


 خیلی عجیب نبود زمانی که در معرفی این گوشی، رزولوشن صفحه‌نمایش آن 1334×750 پیکسل اعلام گردید، چراکه با وجود سایز 4.7 اینچی و این رزولوشن، به همان تراکم پیکسلی 326ppi می‌رسیم که در چند نسل قبلی آیفون‌ها هم دیده بودیم. در واقع، اپل با این رزولوشن استاندارد رتینا را معرفی نمود و حال در سال 2014 هم به همین رزولوشن و اعتقادش برای کافی بودن این مقدار برای چشم انسان وفادار مانده. شاید از نظر عددی، این رزولوشن در مقایسه با رزولوشن رقیبان این گوشی که کمترینشان Full HD است، تا حدودی خنده‌دار به نظر آید، اما چشم‌های پر خطای بشری اعتقادات اپل را تایید می‌نماید و با همین رزولوشن هم، بیننده محو کیفیت و تصویرهای نمایش داده شده در صفحه‌نمایش این گوشی خواهد شد!


یکی از مواردی که می‌توان بهبودش در صفحه‌نمایش آیفون 6  نسبت به 5s را احساس نمود، میزان روشنایی صفحه است. با اینکه حداکثر روشنایی صفحه‌نمایش آیفون 5s هم حدود 580 نیت و جزو پرنورترین‌ها بود، روشنایی این گوشی از مدل پیشین هم بیشتر شده تا با بیش از 600 نیت روشنایی، یکی از نورانی‌ترین صفحات نمایش موجود بر روی گوشی‌ها را تا به امروز شاهد باشیم. بالطبع، با وجود پنل IPS فوق‌العاده‌ای که در این صفحه‌نمایش استفاده شده، رنگ‌ها هم بسیار واقعی و طبیعی و البته با حداکثر دقت تولید گشته به نمایش گذاشته می‌شوند. در مورد زاویه دید این پنل‌ها هم که به کرات گفته‌ایم و احتیاجی به توضیح مکررات نیست، فقط می‌توان گفت با وجود یک صفحه‌نمایش نسبتا بزرگ 4.7 اینچی و البته زاویه دید فوق‌العاده این صفحه‌نمایش، انتظار اینکه در مکان‌های عمومی مانند مترو، سایر افراد نتوانند فعالیت‌های شما را در گوشیتان رصد کنند، انتظار بیجاییست.


در کل، با اینکه از رزولوشن تکراری اپل تا حدودی دل‌زده شده‌ایم، اما تصمیم جسورانه تیم کوک برای تولید گوشی با صفحه‌نمایش بزرگ‌تر از 4 اینچ را بسیار تحسین می‌کنیم. واقعا در تمامی این سال‌ها می‌شد جای خالی اپل را در بازار فبلت‌ها احساس نمود که دیگر این جای خالی توسط پرچم‌داران جدید اپل پر شده است.

سخت افزار

به بخش عجایب گوشی‌های اپل خوش آمدید. این جا، جاییست که طرفداران اپل و صد البته مدیران این کمپانی، همواره به آن می‌نازند و همواره هم تا پیش از این، سربلند بوده‌اند. حالا می‌خواهیم آیفون 6 را از نظر سخت‌افزاری بررسی نماییم.
اعدادی که در بازار امروز در بخش سخت‌افزار محصولات اعلام می‌گردند، ما را بدعادت نموده. پردازنده‌های 8 هسته‌ای، فرکانس‌های 2 گیگاهرتز به بالا، 3 گیگا بایت حافظه رم (که از رم کامپیوتری که من این نقد را در آن تایپ نمودم بیشتر است) و غیره. همه این اعداد باعث شده اپل خود را به زحمت نیندازد و هیچ‌وقت از قطعاتی که در محصولاتش به کار برده چیزی نگوید. اما چون اپل نگفته دلیل نمی‌شود که ما هم نگوییم. پس به این قسمت توجه نمایید:
سخت‌افزار آیفون 6 از چیپست جدید اپل با نام A8 که شامل یک پردازنده دو هسته‌ای 64 بیتی با فرکانس 1.4 گیگا هرتز، یک پردازشگر گرافیکی از نوع PowerVR GX6450 و یک گیگابایت حافظه رم تشکیل می‌شود.

شاید با خواندن این مشخصات متوجه شدید که چرا اپل تمایلی برای گفتن مشخصات دقیق سخت‌افزار گوشی‌هایش نشان نمی‌دهد. در کنار این چیپست، همانند قبل یک چیپ کمکی با نام M8 وجود دارد که قدرتمندتر از قبل، حرکات را درک می‌نماید. در واقع با کمک این چیپ ست است که گوشی متوجه می‌شود که شما در حال حرکت با دوچرخه هستید یا دویدن یا خواب. از دیگر مزایای این چیپ، صرفه‌جویی در مصرف باتری است، چرا که مثلا در زمانی که شما درحال دوچرخه‌سواری باشید، گوشی دیگر در حال جستجوی مداوم شبکه‌های Wi-Fi نخواهد بود و این به کمتر مصرف شدن باتری کمک شایانی می‌نماید.
اما اجازه دهید قدرت این سخت‌افزار ظاهرا خجالت‌آور اپل را در عمل بسنجیم.

 

 

در بنچمارک GeekBench 3 که عملکرد پردازنده را در حالت تک هسته‌ای و چند هسته‌ای بررسی می‌نماید، نتایج نشان از قدرت بسیار خوب این پردازنده دو هسته‌ای داشت، طوری که فاصله زیادی بین این گوشی با پرچم‌داران دارای Snapdragon 801 و یا هشت هسته‌ای‌های سامسونگ وجود نداشت.




 

 



اما در تست Basemark OS II که به صورت کلی دستگاه را از نظر عملکرد CPU، GPU، حافظه، مرورگری و ... مورد آزمایش قرار می‌دهد، این گوشی توانست عملکردی بهتر از  همه گوشی‌های موجود در بازار تا به امروز را به ثبت رساند.






 



نتایج تست Basemark X که به صورت اختصاصی عملکرد گرافیکی دستگاه را مورد بررسی قرار می‌دهد هم حاکی از بی رقیب بودن گوشی‌های جدید اپل در بازار بود.





 

 

تست GFX 3 هم تست گرافیکی دیگریست که جزئیات بیشتری را به چالش می‌کشد. نتایج واقعا خارج از انتظار هستند! با اینکه آیفون 6 از رزولوشن 1080p بهره نمی‌برد، اما در تست Off Screen این بنچمارک هم نتایج فوق‌العاده‌ای کسب می‌کند تا به این نتیجه برسیم که پردازشگر گرافیکی PowerVR GX6450، عملکرد بی‌نقصی دارد.




نتایج تست‌ها را نیز با تست‌های مرورگری اینترنت یعنی Kraken 2 و BrowserMark به پایان می‌رسانیم تا با دیدن آن‌ها، بیش از پیش متعجب شوید.

در پایان، باید گفت که امسال هم اپل گوشی‌هایی تولید نمود که در زمان ورودشان به بازار، قدرتمندترین‌های بازار هستند. پردازشگر گرافیکی PowerVR عملکردی بهتر از نمونه‌های مشابهش یعنی Adreno 420 که بر روی غول‌های Snapdragon 805‌ای بازار قرار دارند به نمایش گذاشت و پردازنده 2 هسته‌ای 64 بیتی اپل هم برتری‌اش را به رخ 4 هسته‌ای‌های Krait 400 بازار کشید تا باز هم در زمینه عملکرد سخت‌افزاری، کاربران امسال اپل هم نگرانی‌ای نداشته باشند. اپل کماکان باید در این بخش خود را مدیون سیستم‌عامل انحصاری‌اش بداند که می‌تواند با بهره‌گیری از حداکثر توانایی سخت‌افزار، چنین نتایجی را رقم بزند.
پس باز هم اپل با حداقل سخت‌افزار، حداکثر خروجی را به کاربرانش تحویل می‌دهد تا کماکان در مورد برترین عملکرد سخت‌افزاری، جای شک و شبهه‌ای باقی نگذارد.

نرم‌افزار

اما عجایبی که در قسمت قبل در موردشان صحبت کردیم، اکثرا به واسطه سیستم‌عامل انحصاری اپل رقم می‌خورند. آیفون 6 به صورت پیش‌فرض از نسخه 8 سیستم‌عامل iOS استفاده می‌نماید. این نسخه از iOS تغییرات ظاهری کمی نسبت به نسخه قبلی داشته، اما در این قسمت سعی می‌کنیم به طور اجمالی نگاهی به سیستم‌عامل این گوشی داشته باشیم. به طور کلی، هر ساله و در نقد آیفون‌های قبلی هم، به طور مفصل در مورد قابلیت‌ها و امکانات iOS صحبت نمودیم. بنابراین به تکرار مکررات نمی‌پردازیم.
همانند قبل، دو راه برای باز کردن قفل صفحه‌نمایش وجود دارد، یکی تعیین رمز 4 رقمی (که البته می‌توان به جای رمز 4 رقمی، از رمز با تعداد کاراکتر نامحدود هم استفاده نمود) و یا استفاده از Touch ID. شاید بهتر بود در مورد عملکرد TouchID در بخش سخت‌افزار می‌گفتیم، اما الان هم دیر نیست.


حسگر اثر انگشت آیفون 6 هم مانند قبل عملکردی بی‌نقص دارد و چون به اندازه کافی با آن آشنا شده‌اید، به توضیح جزئیات آن نخواهیم پرداخت.



نحوه چیدمان اپلیکیشن‌ها در این نسخه تغییری نکرده، فقط با بزرگ‌تر شدن صفحه‌نمایش یک ردیف اضافه شده که البته می‌توان انتخاب نمود که یک ردیف اپلیکیشن اضافه شود یا همان تعداد اپلیکیشن با مقداری افزایش ابعاد، بزرگ‌تر نمایش داده شوند.





پنل کنترل سنتر که با کشیدن انگشت از پایین به بالا در هر صفحه‌ای باز می‌شود، تغییری در چیدمان نداشته و فقط از نظر گرافیکی مقداری رنگ‌ها تغییر داشته‌اند. با اینکه این منو از iOS 7 پا به سیستم‌عامل اپل گذاشت، ولی عملکردی فوق‌العاده دارد. مزیتی که این منو به منوی Notification اندروید دارد، این است که بدون احتیاج به بستن اپلیکیشن، می‌توانید تغییراتی مانند قطع کردن یا وصل کردن Wi-Fi و یا تغییر نور صفحه‌نمایش و ... را انجام دهید.

 

 


اما Notification Center هم که با کشیدن انگشت از بالا به پایین ظاهر می‌شد، تغییراتی داشته. قبلا صفحات Today،  All و Missed وجود داشت که یکی از آن‌ها حذف شده و به جای آن الان فقط صفحات Today و Notification قرار گرفته است. یک قابلیت مفید در این بخش اضافه شده که از همان بخش Notification Center می‌توانید به مسیج هایتان پاسخ دهید.
در همین بخش امکان اضافه کردن ویجت هم اضافه شده که هنوز چندان مورد توجه برنامه نویسان قرار نگرفته، چرا که ویجت‌ها باید توسط سایر توسعه‌دهندگان تولید شوند و برای نصب در فروشگاه اپل قرار گیرند.

مانند قبل، با دو مرتبه فشردن کلید Home، صفحه مالتی تسک باز می‌شود که در بالای این صفحه، لیست افرادی که در علاقه‌مندی‌های شما قرار دارند وجود دارد. با وجود این منو، در هر برنامه‌ای که باشید می‌توانید با باز کردن صفحه مالتی تسک، اعمالی مانند تماس یا ارسال مسیج را انجام دهید.

 


یکی دیگر از برتری‌های iOS به دیگر سیستم‌عامل‌ها، منوی سرچ بسیار قدرتمند آن با نام Spotlight است. منویی که در هر صفحه‌ای انگشتتان را بر روی صفحه به پایین بکشید ظاهر می‌شود و آماده جستجو کردن کلمه مورد نظر شماست. پیش‌تر کلمه‌ای که در این منو می‌نوشتید از داخل برنامه‌ها، کانتکت ها، متن مسیج‌ها و غیره جستجو می‌شد. اما در iOS 8 جستجو از اینترنت مانند ویکی‌پدیا، IMDB و App Store و ... هم صورت می‌پذیرد.

بر خلاف اکثر گوشی‌های هوشمند رده بالا که برای اجرای بازی‌ها از واسط  گرافیکی OpenGL ES استفاده می‌کنند، اپل واسط گرافیکی (API) انحصاری خود را برای iOS 8 طراحی کرده که Metal نام دارد. طبق ادعای اپل، Metal ارتباط بهتر و بهینه‌تری بین سخت‌افزار و نرم‌افزار برقرار می‌کند که به سازندگان بازی‌های کامپیوتری این امکان را می‌دهد تا بتوانند بازی‌های باکیفیت‌تر و در عین حال روان‌تری را برای آیفون بسازند. بازی‌هایی که طبق ادعای اپل می‌توانند از لحاظ کیفیت با بازی‌های کامپیوترهای رومیزی رقابت کنند.
برتری Metal آنجاییست که برنامه نویسان و بازی‌سازان به جای کار با درایورهای گرافیکی، می‌توانند به طور مستقیم با پردازنده‌ی گرافیکی درگیر شوند و بتوانند به پردازنده‌ی گرافیکی بگویند که چطور محاسبات گرافیکی را انجام دهد.
اما همیشه تایپ کردن در دستگاه‌های ساخت اپل لذت‌بخش بود، چراکه کیبورد استاندارد اپل بسیار کامل و کم نقص بود و با توجه به حساسیت و هوشمندی بالای iOS در درک لمس‌ها، تایپ در دیوایس‌های اپلی به راحتی صورت می‌پذیرفت. حال اپل امکان نصب کیبوردهای دیگر را هم ایجاد نموده تا کاربران بتوانند برای تنوع، از کیبوردهای دیگری هم استفاده کنند. برای مثال، با نصب اپلیکیشن SwiftKey بر روی آیفون 6 می‌توان از همه امکانات کیبوردهای متنوع و کاربردی این برنامه استفاده کرد. در ضمن، کیبورد استاندارد اپل هم، بسیار هوشمندانه کلمات پر استفاده شما را شناسایی می‌نماید و با تایپ حروف اول کلمه، کلمات مشابه را پیشنهاد می‌دهد که در اکثر مواقع، عملکرد دقیق و کاربردی‌ای دارد.در کل، iOS 8 هیچ تغییر انقلابی‌ای را برای کاربر به وجود نیاورده، اما باید در نظر داشته باشیم که اکثر مواقع برای مواردی که نارضایتی در پی داشته‌اند و یا عملکردی عالی نداشته‌اند به انقلاب نیاز است، که این مورد در مورد iOS اپل هیچ‌وقت صدق نمی‌کرده و این سیستم‌عامل همواره عملکرد مناسبی داشته که چندان نیازی به یک انقلاب بر روی آن احساس نمی‌شد. با این حال، اضافه شدن مواردی که ذکر کردیم، تا حدودی کار با iOS را برای کاربران راحت‌تر نموده و تجربه بهتری را نسبت به iOS 7 به ارمغان خواهد آورد.

باتری و عملکرد باتری

 

باز هم  اپل از ظرفیت باتری گوشی‌های جدید خود چیزی نگفت، اما مشخص شده که باتری آیفون 6 یک باتری لیتیوم پلیمری 1810 میلی‌آمپر ساعتیست. این ظرفیت نسبت به ظرفیت 1440 میلی‌آمپر ساعتی آیفون 5s افزایش داشته، اما فراموش نکنید که صفحه‌نمایش هم بزرگ‌تر شده و پیکسل‌ها نزدیک به 2 برابر تعدادشان بیشتر شده. باتری این گوشی در حالت آماده به کار، حدود 8 روز دوام آورد که این به خودی خود نسبت به آیفون 5s عدد بهتریست. اما در استفاده معمولی شامل مکالمه، پخش ویدئو، مرورگری اینترنت و مقداری هم بازی، این گوشی هم عملکردی شبیه به آیفون 5s داشت و حدود 1.5 روز دوام آورد. البته مقداری بهبود در این زمینه احساس می‌شد اما نه به صورتی که ما را شگفت‌زده کند. در کل، با توجه به بزرگ‌تر شدن صفحه‌نمایش، شاید انتظار داشتیم که باتری عملکردی بدتر و یا برابر با آیفون 5s داشته باشد، اما خوشبختانه باتری این گوشی شارژدهی بیشتری نمود تا باعث امیدواری کاربرانش گردد.

دوربین

دوربین آیفون 6 مجهز به سنسور تصویر 8 مگاپیکسلی است. دقیقا همان رزولوشنی که از آیفون 4s به بعد شاهد بوده‌ایم. سایز سنسور تصویر دوربین این گوشی، دقیقا به اندازه‌ی سایز سنسور تصویر آیفون 5s است. در حقیقت بزرگ‌ترین تغییرات دوربین نسبت به مدل پیشین را می‌توانیم در سرعت و دقت فوکوس خودکار و آپدیت‌های نرم‌افزاری ببینیم.


اپل در دوربین این گوشی، از یک نوع فن‌آوری استفاده کرده که پیش‌تر شبیه به آن را بر روی دوربین DSLR کانن، یعنی 70D دیده بودیم. یک نوع فن‌آوری فوکوس خودکار تشخیص فاز (Phase Detection) وابسته به سنسور تصویر که اپل آن را فوکوس پیکسل (Focus Pixel) می‌نامد. البته اپل در به کار گیری این فن‌آوری بر روی دوربین گوشی‌های همراه پیشتاز نیست و قبلا، دوربین‌های سامسونگ گلکسی S5 و ال‌جی G3 مجهز به این نوع فوکوس خودکار شده بودند.



چیپست قوی‌تر و فوکوس خودکار سریع‌تر، به آیفون 6 کمک کرده که در تشخیص چهره، خیلی دقیق‌تر و سریع‌تر عمل کند. لرزش گیر تصویر آیفون 6 برخلاف برادر بزرگ‌ترش یعنی آیفون 6 پلاس از نوع دیجیتالی است؛ با این حال اپل قول داده که این لرزش گیر تصویر وظیفه‌ی خود را به خوبی انجام می‌دهد. رزولوشن عکس‌های پانورامای دوربین این گوشی نیز افزایش یافته و اکنون آیفون 6 می‌تواند عکس‌های پانورامای 43 مگاپیکسلی بگیرد. به هر صورت چیپست جدید A8 کاری کرده که همه چیز سریع‌تر شود، از شات‌های سریع‌تر در هنگام عکاسی HDR گرفته تا بالا آمدن اپلیکیشن دوربین.

 


دوربین جلویی گوشی شاهد بهبودهای چشمگیری بوده است. طبق ادعای اپل، دوربین دوم آیفون 6، می‌تواند تا 81 درصد نور بیشتری را نسبت به دوربین دوم 5s جذب کند. البته از آن جایی که نسبت کانونی لنز بر روی همان عدد F/2.2 ثابت مانده، خیلی در این مورد مطمئن نیستیم. جالب‌ترین بهبود را باید در عکاسی پیاپی دید. دوربین جلویی این گوشی می‌تواند با سرعت 10 فریم بر ثانیه عکاسی پیاپی کند. بعلاوه این دوربین می‌تواند عکس‌های HDR بگیرد و ویدیوی HDR نیز ضبط کند.
به لطف iOS 8، واسط کاربری دوربین میزبان بهبودهایی بوده است. اگر صفحه را برای فوکوس کردن لمس کنید، گوشی امکان تغییر نوردهی از طریق بالا و پایین بردن یک اسلایدر را به شما می‌دهد. بدین ترتیب شما می‌توانید بسته به نوع صحنه، جبران نوردهی را تغییر دهید. بعلاوه می‌توانید فوکوس و نوردهی را قفل کنید و البته، این چیز جدیدی نیست.
در قسمت سمت چپ صفحه‌ی اپلیکیشن دوربین، اپل کنترل‌هایی را برای سوییچ کردن به دوربین جلویی قرار داده است. در کنار آن نیز دکمه‌ی تایمر (قابلیت تنظیم بر روی 3 یا 10 ثانیه)، انتخاب مود HDR و در نهایت دکمه‌ی تنظیمات فلاش قرار دارد.

 

 


گستره‌ی دینامیکی این دوربین عالی است. قسمت‌های روشن‌تر و تاریک‌تر عکس، نوردهی بسیار مناسبی دارند و در مواقعی بسیار، اصلا به عکاسی HDR نیاز نیست. غلظت رنگ عکس‌ها اندکی از حالت طبیعی بیشتر است؛ با این حال به نظر می‌رسد این کلکی است که بیشتر سازندگان گوشی‌های همراه برای زیباتر کردن عکس دوربین‌ها می‌زنند. خوشبختانه غلظت رنگ‌ها در ذوق نمی‌زند.
طبق معمول همه‌ی گوشی‌های آیفون، تفکیک جزئیات در بزرگنمایی زیاد بسیار عالیست. سوژه‌ها در شرایط نوری خوب، کاملا با جزئیات زیاد و شارپ هستند. باید گفت که شارپنس گوشه‌های تصویر نسبت به آیفون 5s افزایش یافته و اکنون گوشه‌های تصویر نیز مثل وسط تصویر تفکیک جزئیات خوبی دارد.
مود HDR آیفون 6، دو عکس می‌گیرد و آن‌ها را با یکدیگر ترکیب می‌کند تا یک عکس با نوردهی مناسب و گستره‌ی دینامیکی زیاد به دست آید. به نظر می‌رسد که در مود HDR، سایه‌ها به حال خود رها می‌شوند و تنها عملی که صورت می‌گیرد، سعی در افزایش جزئیات مناطق پرنور است. به طور کلی اثر عکس‌های HDR را خیلی حس نکردیم و به نظر می‌رسد که زیاد چشمگیر نباشد.
عکاسی در نور ضعیف دوربین آیفون 6 بهبودهای چشم‌گیری نسبت به مدل پیشین داشته است. به لطف لرزش گیر تصویر دیجیتالی موثر، دوربین می‌تواند سرعت شاتر را تا حد زیادی پایین بیاورد و بدین ترتیب نوردهی خوبی از صحنه داشته باشد. این طوری آیسو (ISO) نیز بر روی مقادیر پایین قرار می‌گیرد تا عکس باکیفیت‌تری بدست آید. با این حال همچنان خطر لرزش دست و حرکت سوژه و در نهایت تار شدن صحنه وجود دارد. در حقیقت باید گفت که در آیفون 5s به ندرت دیده بودیم سرعت شاتر پایین‌تر از 1/30 ثانیه انتخاب شود، ولی در آیفون 6 سرعت شاتر تا 1/15 ثانیه نیز می‌رسد.
از زمانی که اپل توانایی عکاسی پانوراما را بر روی دوربین گوشی‌های خود قرار داد، یکی از بهترین عملکردهای عکاسی پانوراما را می‌توانیم بر روی گوشی‌های این شرکت ببینیم. عمل دوختن عکس‌ها به یکدیگر خیلی عالی انجام می‌گیرد و تقریبا خطایی از این بابت مشاهده نمی‌شود. باید اشاره کرد که عمل عکاسی پانوراما با آیفون 6 بسیار ساده است تقریبا فرقی با یک ضبط ویدئویی ساده ندارد.

 

فیلم‌برداری

از بزرگ‌ترین پیشرفت‌های دوربین آیفون 6 نسبت به 5s را می‌توانیم در فیلم‌برداری ببینیم. علاوه بر فیلم‌برداری Full HD 1080p با سرعت 30 فریم بر ثانیه، دوربین این گوشی می‌تواند فیلم‌های فول اچ دی را با سرعت 60 فریم بر ثانیه نیز ضبط کند. این در حالیست که مدل پیشین می‌توانست ویدیوهای 720p را با سرعت 120 فریم بر ثانیه ضبط کند و اکنون آیفون 6 توانایی ضبط این ویدیوها را در رزولوشن 240 فریم بر ثانیه دارد.
خیلی دوست داشتیم توانایی فیلم‌برداری 4K را بر روی این گوشی می‌دیدیم، ولی شاید اپل آن را برای آیفون 6s حفظ کرده است. اکنون بسیاری از گوشی‌های اندرویدی این کار را انجام می‌دهند، با این حال نکته‌ی اصلی این جاست که سنسور 8 مگاپیکسلی 4:3 این گوشی، رزولوشن کافی افقی برای ویدیوهای 4K را ندارد.
وقتی در اپلیکیشن دوربین به مود اسلوموشن می‌روید، نشانگری برای تعیین سرعت فیلم‌برداری ظاهر می‌شود. در آن جا می‌توانید از بین 120 فریم بر ثانیه و 240 فریم بر ثانیه انتخاب کنید. در حالت پیش‌فرض، مود ضبط ویدیوی این گوشی ویدیوهای فول اچ دی را با سرعت 30 فریم بر ثانیه ضبط می‌کند. برای فعال کردن ضبط 60 فریم بر ثانیه باید به تنظیمات دوربین بروید.
اپل لرزش گیر تصویر دیجیتالی ویدیو را بهبود داده تا شاهد لرزش گیر پیشرفته‌تری نسبت به آن چه در 5s دیده بودیم باشیم. اپل اکنون این لرزش گیر دیجیتالی فیلم‌برداری را، لرزش گیری سینماتیک (Cinematic Stabilization) نامیده است. در آزمایش‌هایی که انجام دادیم، به خوبی این بهبود را احساس کردیم. قطعا از آیفون 6 پلاس انتظار بیشتری داریم چرا که این گوشی مجهز به لرزش گیر تصویر اپتیکال است.
فیلم‌برداری فول اچ دی دوربین آیفون 6 با نوردهی عالی و جزئیات فراوان حقیقتا یکی از بهترین‌هاست. فوکوس خودکار در حین فیلم‌برداری خیلی خوب انجام می‌گیرد، با این حال اتومبیل‌های گذری می‌توانند به راحتی دوربین را گیج کنند.

 


هرچند که بیت ریت فیلم‌برداری فول اچ دی 30 فریم بر ثانیه‌ی این گوشی 18 مگابیت بر ثانیه است، ولی ضبط صدا خیلی خوب نیست. ضبط صدا با بیت ریت 63 کیلوبیت بر ثانیه صورت می‌گیرد و هرچند که بر روی بدنه‌ی آیفون 6 چند میکروفون وجود دارد، ولی صدا تنها در یک کانال ضبط می‌شود.
کیفیت ضبط ویدئویی فول اچ دی 60 فریم بر ثانیه مثل کیفیت ضبط 30 فریم بر ثانیه است؛ با این تفاوت که در این مود، حرکت سوژه‌ها خیلی سریع و آسان صورت می‌گیرد. بیت ریت این ویدیوها کاملا بالاتر است و به 25 مگابیت بر ثانیه می‌رسد. با این حال نسبت به بیت ریت 40 تا 50 مگابیت بر ثانیه‌ای ویدیوهای 4K اصلا بالا به نظر نمی‌رسد.

 

 

جمع‌بندی

بالاخره اپل هم آیفون بزرگ تولید نمود. حرفی که این روزها از همه می‌شنویم، اکثرا هم با حالت تمسخر میگویند. بدون توجه به اینکه کمپانی اپل یک تغییر بزرگ را در راس امور داشته و دیگر توسط شخصی به نام تیم کوک رهبری می‌گردد، نه استیو جابز. بالطبع با به وجود آمدن تغییرات در سطوح بالای یک سازمان، بسیاری از سیاست‌ها هم تغییر می‌کند که این هم یکی از آن‌ها بود. شاید اگر استیو جابز هنوز در راس امور بود، با آیفون 4.7 اینچی هیچ‌وقت مواجه نمی‌شدیم. اما به هر شکل در سال 2014 اپل آیفون‌های بزرگ خود را معرفی نمود و پا به عرصه فبلت‌ها گذاشت. حالا دیگر سامسونگ، ال‌جی، سونی، HTC و دیگر تولیدکنندگان با خیال آسوده گوشی 5 اینچی تولید نمی‌کنند و همواره باید سنگینی حضور نماینده اپل را هم احساس نمایند.

 


 در کل، همه منتظر نوآوری از اپل هستند، یا شاید انقلاب، اما می‌توان تنها انقلاب صورت گرفته در این گوشی را قد کشیدن آن دانست، که اتفاق کم اهمیتی هم نیست. اتفاقی که منجر به کوچ بسیاری از افراد به سمت گوشی جدید ساخت اپل هم شد، کسانی که واقعا گوشی 4 اینچی را کوچک می‌دانستند و اکنون با حق انتخاب‌های جدید، به سمت آیفون جدید اپل گرایش پیدا کرده‌اند. همان‌طور که در نقد هم گفتیم، آیفون 6 بهتر از چیزی بود که ابتدا تصور می‌کردیم. سخت است بگوییم که این آیفون را به اندازه آیفون 5 در زمان معرفی دوست داشتیم، اما باید پذیرفت که آیفون 6 و آیفون 6 پلاس بهترین گوشی تولید اپل تا به این تاریخ محسوب می‌گردد که یک مجموعه کامل و کم نقص از امکانات کافی را به کاربرش اهدا می‌نماید.

[ سه شنبه 11 آذر 1393 ] [ 21:18 ] [ مهران ]

پنجمین کهکشانی سامسونگ معرفی شد و به شایعاتی که در مورد آن در دنیای فناوری منتشر می‌شد پایان داد. در مراسمی که در شهر بارسلون و در نمایشگاه MWC2014 برگزار شد سامسونگ محصولات برتر خود که یک گوشی گلکسی اس 5، یک ساعت Gear 2 و یک دستبند به نام Gear Fit بود را معرفی کرد. شاخص‌ترین محصول آن شب  گوشی گلکسی اس 5 بود که تا 1 سال آینده و یا حداقل تا معرفی نوت 4 به عنوان بهترین گوشی سامسونگ معرفی خواهد شد.

 

 

گلکسی اس 5 در حال حاضر هنوز وارد بازار نشده و به دست کارشناسان اهل فن نیز نرسیده است، اما تا زمانی که گوشی به دست ما برسد و بتوانیم یک بررسی جامع بر روی آن داشته باشیم در این بررسی می‌خواهیم که کاربران را با بررسی اولیه گوشی در جریان مشخصات فنی کامل و ویژگی‌های برتر این گوشی قرار دهیم و به نوعی گوشی را به صورت اولیه بررسی کنیم.

 

 

 

 

در این زمینه طراحی به خصوص از قسمت قاب جلویی گوشی تفاوت قائل شدن بین گلکسی اس 5 و گلکسی اس 4 کار بسیار سختی است. اما این موضوع را نمی‌توان یک نمره منفی برای این گوشی دانست زیرا صفحه نمایش بزرگ و با کیفیتی که در جلوی گوشی قرار دارد تمام امتیاز منفی این موضوع را کم رنگ می‌کند. این صفحه نمایش به این علت که از جنس سوپر آمولد است علاوه بر داشتن کیفیت بسیار خوب در زمینه نمایش رنگ‌ها و در زمینه عمق رنگ مشکی، زاویه دید بسیار خوبی دارد.

 

 

 

 

 

 

اندازه این صفحه نمایش تنها 0.1 اینچ بزرگ‌تر شده و اما کیفیت آن همان فول اچ دی که در گلکسی اس 4 دیده‌ایم باقی مانده است. مهم‌ترین مزیت و برتری این گوشی نسبت به نسل قبلی این است که از این پس به راحتی می‌توانید از گلکسی اس 5 خودتان در زیر آب استفاده کنید بدون اینکه نگرانی از خراب شدن گوشی خودتان داشته باشید.

 

در زیر این صفحه نمایش با کیفیت دکمه فیزیکی Home قرار دارد که از این پس وظیفه مهمی دیگری را نیز بر عهده دارد، این دکمه فیزیکی از این پس به عنوان سنسور اثر انگشت نیز عمل می‌کند. عملکرد این سنسور با آن چیزی که در آیفون می‌بینیم تفاوت دارد. در این گوشی باید کاربر انگشت خود را بر روی دکمه بکشد و در ضمن انگشت آن باید تمام دکمه را پوشش دهد.

 

 

این سنسور علاوه بر اینکه قفل گوشی را باز می‌کند کارایی دیگری نیز دارد، یکی از آن‌ها این است که از طریق اثر انگشت خودتان می‌توانید پرداخت‌های PayPal را انجام دهید. کاربرد دیگر این است که با این سنسور این امکان را دارید تا قفل گوشی را در حالت خاصی (به طور مثال حالت private) باز کنید تا دیگران نتوانند فایل‌های مخصوص شما را که از دسترس خارج کرده‌اید ببینند. بر اساس گزارش‌هایی از کسانی که با این گوشی و سنسور اثر انگشت آن کار کرده‌اند رسیده، مشخص شده که این سنسور به خوبی هر چه تمام کار می‌کند.

 


 

اما اگر شما گلکسی اس 5 را از قسمت قاب پشتی ببینید به طور حتم آن را خواهید شناخت، بر خلاف نسل‌های قبلی که از یک پلاستیک براق زشت در ساخت قاب استفاده می‌شد در این گوشی از یک قاب جدید استفاده شده است، این قاب مانند گلکسی نوت 3 طراحی چرم مانند دارد که بر روی آن گودی‌های ریز جلوه‌ای خاص و زیبا به قاب پشتی بخشیده‌اند. علاوه بر این طراحی جدید رنگ‌های متنوع و جالبی نیز برای آن در نظر گرفته شده است، این رنگ‌ها عبارتند از: مشکی، سفید، آبی و طلایی.

 

 

 

اما سوال اساسی که جدا از طراحی گوشی است در اینجا مطرح می‌شود که آیا این گوشی از نظر قوای داخلی توانایی این را دارد که به عنوان پرچم‌دار 2014 سامسونگ شناخته شود؟ پیش از اینکه گوشی را در دست بگریم و مقایسه‌ای با دیگر پرچم‌داران انجام دهیم بر روی کاغذ آن را بررسی می‌کنیم تا به پاسخ این سوال برسیم.پردازنده گوشی اسنپدراگون 801 است  (نسخه‌ای 8 هسته‌ای نیز در راه است)، باتری 2800 میلی آمپر ظرفیت و دوربین کیفیتی برابر 16 مگاپیکسل را دارد که به امکانات جانبی فراوانی مانند HDR مجهز است. سیستم عامل به کار رفته در گوشی اندروید نسخه 4.4. است که جدیدترین نسخه اندروید به حساب می‌آید.علاوه بر این رابط کاربری گوشی نیز نسبت به نسل قبل تغییراتی داشته و ظاهری جدید را به آیکون‌ها و طریقه عملکرد گوشی بخشیده است. با تمام این سخت افزار قدرتمند، گلکسی اس 5 کمبودهایی نسبت به گلکسی نوت 3 دارد، یکی از مشخص‌ترین این کمبودها رم 2 گیگابایتی در گلکسی اس 5 است (گلکسی نوت 3 به رم 3 گیگابایتی مجهز است)، یکی دیگر از کمبودها حافظه داخلی 16 گیگابایتی است که باز هم نسبت به حافظه داخلی 32 گیگابایتی گلکسی نوت 3 یک شکست به حساب می‌آید.

 

 

 

 

 

البته ما این موضوع که رم و حافظه داخلی کمتر از گلکسی نوت 3 است را می‌توانیم به گردن امکانات بسیار  زیاد نوت 3 به علت وجود قلم و نیاز این گوشی به قابلیت‌های مولتی تسکینگ بیاندازیم، اما به هر حال از یک پرچم‌دار این انتظار را داریم که بهترین‌های تکنولوژی را در خود داشته باشد.

 

همان‌طور که در بالا اشاره کردیم رابط کاربری این گوشی تغییراتی جدید را داشته است، این یک نسخه بهبود یافته از تاچ ویز است (البته اگر هنوز سامسونگ آن را تاچ ویز بنامد). منوی ناتیفیکیشن در اس 5 تغییراتی داشته و شبیه به منوی ناتیفیکیشن در تبلت‌های سری Pro شده است. آیکون‌ها گرد و مسطح شده‌اند که ظاهری متفاوت و زیباتر از نسخه‌های قبل را دارند.

 

 

 

 

 

منوی Setting مانند آنچه که از گلکسی اس 4 به بعد دیدیم دیگر حالت Tab مانند ندارد. منوی setting به حالت عمودی تبدیل شده که آیکون‌ها در آن به حالت بزرگ وجود دارند و تمام تنظیمات در آن قرار دارند، شاید این شکل از تنظیمات کمی گیچ کننده باشد اما به لطف انعطاف پذیری تاچ ویز شما می‌توانید همان حالت Tab مانند را فعال کنید.

 

در زمینه امکانات ویژه مهم‌ترین حالت، حالت کودک است که شما می‌توانید تنظیمات گوشی را برای استفاده کودک خودتان فعال کنید، به طور مثال برای آن محدودیت تعیین کنید که با چند نفر می‌تواند تماس بگیرد و یا از چه برنامه‌هایی می‌تواند استفاده کند.

 

حالت Power Saving Mode نیز یکی از ویژگی‌های جدید این گوشی است که در گوشی‌های پیشین ندیده بودیم، اگر این حالت را فعال کنید، منوی گوشی رنگ خود را از دست می‌دهد، تمام امکانات ارتباطی به جز تلفن کردن و پیامک فرستادن غیر فعال شده و عمر باتری به طرز چشمگیری افزایش پیدا خواهد کرد. این ویژگی بسیار مفید است و ما امیدواریم که در گوشی‌های قبلی سامسونگ نیز این امکان با یک بروز رسانی جدید اضافه شود.

 

از دیگر امکانات نرم افزاری جدید این گوشی می‌توان به فوکوس بعد از عکس گرفتن، KNOX نسخه 2 که بسیار امن‌تر و منعطف‌تر شده اشاره کرد.

 

 

 

 

نتیجه گیری

 

گلکسی اس 5 به هر حال یک نسخه بروز شده خوب برای خانواده سری گلکسی به حساب می‌آید، این گوشی بیشتر برای افرادی جذابیت دارد که گلکسی اس 3 دارند و اکنون دو سال از عمر گوشی آن‌ها می‌گذرد و می‌خواهند که یک گوشی بروز شده را خریداری کنند.

 

شاید طراحی تکراری این گوشی بسیاری از طرفداران سامسونگ را پشیمان کند، اما به طور حتم این گوشی مانند نسل‌های قبلی فروش میلیونی خوبی را تجربه خواهد کرد و علت این امر نیز می‌تواند بهبودهای سخت افزاری و به خصوص نرم افزاری نسبت به نسل‌های قبلی و قاب زیبای پشتی گوشی و سنسور اثر انگشت و ضربان قلب گوشی باشد.

 

[ دو شنبه 5 خرداد 1393 ] [ 20:38 ] [ مهران ]

این روزها سونی یکی از پرکارترین سازنده‌های تلفن‌همراه دیده می‌شود که در فاصله‌های زمانی کوتاهی گوشی‌های رنگارنگی را به بازار عرضه می‌کند. اگرچه این تولید سریع مدل‌های متنوع در رده‌های گوناگون باعث ایجاد انگیزه برای فعالیت بیشتر ما و همکاران‌مان می‌شود، ولی از سویی از آنجا که اکثر مدل‌های معرفی شده به خانواده متوسط و پیشرفته (high-end) تعلق دارند و تقریبا ویژگی چشمگیری را به کاربر ارایه نمی‌دهند به نوعی باعث سردرگمی خریدار در هنگام انتخاب می‌شوند و حس تکراری بودن را به مصرف‌کننده القا می‌کنند. با این حال گرچه ممکن است اکثر گوشی‌های جدید سونی از لحاظ سخت‌افزاری تقریبا شبیه به هم به نظر رسند اما عملا در طراحی و شکل ظاهر با یکدیگر متفاوت‌اند. از همین رو تفاوت ظاهری باعث می‌شود تا هر نوع کاربری با سلیقه مختلف، گوشی دلخواه خود را انتخاب نماید.

Xperia miro یکی از جدیدترین گوشی‌های سونی است که در ماه سپتامبر از سوی این کمپانی وارد بازارهای جهانی شد. آی‌تی رسان این فرصت را داشت تا این گوشی بسیار جدید را به سرعت در اختیار داشته باشد. پس تا انتها همراه‌مان باشید تا نقد این محصول را با هم به پایان برسانیم. پیش از هر چیز لازم است بگویم که miro به خانواده میان‌ قیمت‌های سازنده تعلق دارد.

طراحی

مثل همیشه پیش از هر چیز به سراغ طراحی محصول می‌روم. در ساخت این گوشی سونی از پلاستیک در سرتاسر آن استفاده کرده است. بدنه پشتی از پلاستیک نسبتا نرم و نازک ساخته شده که با لبه‌های گرد شده در دور تا دور، میرو به آسانی در یک دست جا می‌گیرد. به غیر از جنس بدنه، به ترتیب طول و عرض 113 و 59.4 میلی‌متری گوشی حس سهولت استفاده را به کاربر می‌دهد. در زیر نمایشگر تکه‌ای باریک از بدنه کمی تو رفته ساخته شده که ظاهر آن نسبتا متفاوت با سطح صفحه نمایش به نظر می‌رسد و واژه XPERIA بر روی آن نوشته شده است. در بالای واژه اکسپریا یک چراغ به رنگ بنفش وجود دارد که وقتی قفل گوشی باز می‌شود برای لحظه‌ای نسبتا کوتاه روشن می‌ماند. همچنین حین اجرای یک آهنگ در پخش‌کننده موسیقی خود گوشی هم این چراغ روشن می‌ماند که با نور خود جلوه زیبایی به ظاهر میرو می‌بخشد.

 

در لبه بالایی میرو کلید پاور/قفل در حاشیه چپی و سوراخ 3.5 میلی‌متری هدفون در مرکز آن تعبیه شده‌اند.

در سمت راست بدنه در حاشیه بالایی فقط کلید یکپارچه کوچک ولوم دیده می‌شود.

در لبه پایینی به ترتیب از راست به چپ شیار کوچک میکروفون، جایگاه ناخن برای باز کردن در پشتی و محل اتصال بند وجود دارند.

در لبه چپی گوشی نیز تنها درگاه اتصال میکرویو‌اس‌بی به چشم می‌خورد.

در پشت بدنه دوربین به همراه تک فلاش LED و بلندگوی گوشی در قسمت پایین قرار گرفته‌اند.

در نهایت از لحاظ طراحی می‌توان اکسپریا میرو را ساده ولی دوست داشتنی خطاب کرد.

نمایشگر

برای صفحه نمایش میرو، سونی از ال‌سی‌دی با نور پس‌زمینه ال‌ای‌دی 3.5 اینچی با وضوح 320 در 480 پیکسل استفاده کرده که تراکم پیکسل‌های آن به 164.83 پیکسل در هر اینچ می‌رسد. بر روی این صفحه طبق گفته سونی از شیشه ضدخش و لایه ضد بازتاب استفاده گردیده و مولتی‌تاچ آن قابلیت قابلیت تشخیص دو انگشت به صورت هم‌زمان را دارد.

زاویه دید و خوانایی نمایشگر در نگاه از جهت‌های مختلف مطلوب است، و حداکثر روشنایی زیر نور آفتاب خوانایی آسانی را به ارمغان می‌آورد.

سختافزار،سیستم عامل

 سونی برای میرو از پردازنده تک هسته‌ای 800 مگاهرتزی Cortex-A5 و واحد پردازش گرافیکی Adreno 200 استفاده کرده که به چیپست کوالکام MSM7225A تعلق دارند. در کنار این سی‌پی‌یو و پردازشگر گرافیکی 512 مگابایت رم نیز استفاده شده است. حافظه داخلی گوشی4 گیگابایت است که میزان 2.2 گیگابایت آن برای کاربر قابل استفاده بوده و پشتیبانی از کارت حافظه میکرو اس‌دی تا 32 گیگابایت هم فراهم است.

خوشبختانه برای سیستم‌عامل از اندروید نسخه 4.0.4 موسوم به ساندویچ بستنی استفاده شده است. هنوز تاریخ دقیقی از سمت سونی برای به روز رسانی میرو به اندروید آب‌نبات پاستیلی (Jellybean) اعلام نشده است.

 

کارایی

پس از مرور بخش‌های مختلف سخت‌افزاری و نرم‌افزاری miro به سراغ بخش مورد علاقه‌مان یعنی آزمایشگاه رفتیم تا دقیق‌تر و البته عینی‌تر این گوشی را محک بزنیم. نخستین آزمون بنچمارک پی بود که میرو ما توانست در 1030 میلی‌ثانیه عدد پی را محاسبه کند. این رقم نسبتا بالا به حساب می‌آید .

دوربین

سونی برای این گوشی از دو دوربین بهره گرفته است؛ یکی دوربین جلویی مکالمه با وضوح VGA و دیگری دوربین پشتی با دقت 5 مگاپیکسل که می‌تواند با حداکثر وضوح 1944×2592 پیکسل عکسبرداری کند. این دوربین همانند دیگر مدل‌های سونی دارای قابلیت تشخیص چهره و لبخند، و عکسبرداری سه‌بعدی پانوراما است. در مود فیلمبرداری میرو می‌تواند با حداکثر کیفیت VGA در نرخ 30 فریم بر ثانیه به کمک فوکوس خودکار پیوسته و تثبیت کننده تصویر فیلم ذخیره کند.

سخن پایانی

همانطور که در ابتدا اشاره کردیم، اکسپریا میرو یکی از گوشی‌های میان قیمت و البته متوسط سونی محسوب می‌شود. اگر می‌خواهید ساندویچ بستنی اندروید را مزه کنید و البته یک گوشی هوشمند داشته باشید  miro یکی از گزینه‌های محتمل پیش روی‌تان برای خرید است.Sony Xperia miro سونی

[ پنج شنبه 18 ارديبهشت 1393 ] [ 12:22 ] [ مهران ]

08-08-2013 08-54-41 AM

 

در دنیای امروزی که گوشی‌های قدرتمندی مانند گلکسی اس 4، اچ تی سی وان و اکسپریا زد قرار دارند ال جی برای اینکه بتواند سر پا مانده و خود را در این میدان رقابت حفظ کند به یک گوشی پر قدرت و خاص نیاز دارد. به نظر می‌آید که اکنون ال جی توانسته اینکار را انجام دهد و یک گوشی همه فن حریف را با نام جی 2 معرفی کند.

 

 

این گوشی هنوز ارائه نشده است به همین خاطر امروز در جی اس ام یک بررسی اولیه از این گوشی را برای شما قرار می‌دهیم تا زمانی که گوشی به ایران و به دست ما برسد و  آن را برای شما کامل و جامع بررسی کنیم.

 

 

این گوشی به جدیدترین پردازنده شرکت کوآلکام یعنی اسنپدراگون 800 مجهز است (درست همان پردازنده‌ای که در اکسپریا زد اولترا دیده‌ایم). سرعت این پردازنده 4 هسته‌ای در بیشترین حد خود 2.26 گیگاهرتز است و در کنار آن یک رم 2 گیگابایتی نیز قرار دارد.

 

 

در درون این گوشی یک باتری 3000 میلی آمپری تعبیه شده است که ال جی وعده داده باتری این گوشی بتواند تا 1.2 روز را دوام بیاورد البته این دوام برای یک استفاده معمولی از گوشی است.

 

از دیگر مشخصات بارز این گوشی یک صفحه نمایش فول اچ دی و یک دوربین 13 مگاپیکسلی است. از نظر سیستم صدایی نیز تکنولوژی Hi-Fi در این گوشی قرار دارد.

 

 

برای یک گوشی پرچمدار این گوشی اندازه بزرگی دارد، از نظر ضخامت اندازه آن درست مانند اچ تی سی وان است اما بر خلاف وان که جنس پشت بدنه آن از آلومینیوم است این گوشی از پلاستیک ساخته شده است.

 

اما مهمترین تفاوت این گوشی با گوشی‌هایی که تا کنون دیده‌ایم دکمه کم و زیاد کردن صدا و دکمه پاور گوشی است که هر دو به جای اینکه در کنار گوشی قرار داشته باشند به قسمت پشت گوشی منتقل شده‌اند و درست زیر دوربین قرار دارند. با اینکه این طراحی دکمه‌ها یک تعییر اساسی به حساب خواهد آمد اما باید صبر کنیم تا ببینیم که این تغییر به اندازه خلاقیتی که در خود داشته کارامد هم است یا خیر؟

 

 

کناره‌های صفحه نمایش با لبه‌های گوشی فاصله بسیار کمی دارند و تنها 2.65 میلیمتر فاصله در اینجا وجود دارد. این صفحه نمایش که بسیار به لبه‌های گوشی نزدیک است اندازه‌ای برابر 5.2 اینچ دارد و مانند بسیاری از گوشی‌های گران قیمت امروزی بازار کیفیت فول اچ دی دارد.

 

 

خروجی هدفون مانند آیفون 5 به قسمت پایین گوشی منتقل شده است که ما تصور می کنیم این جایگاه برای قرار گیری خروجی هدفون زیاد مناسب نباشد (با توجه به تجربه‌ای که از آیفون 5 داریم). حافظه داخلی گوشی 32 گیگابایت است و متاسفانه پشتیبانی از کارت حافظه خارجی در اینجا وجود ندارد.

 

 

 

 

 

 

این کمبود پشتیبانی از کارت حافظه خارجی در قسمت دکمه‌های پایینی گوشی نیز دیده می‌شود زیرا در پایین گوشی خبری از دکمه‌های Home و منو نیست و به جای آن این دکمه‌ها مانند نکسوس 4 در خود صفحه نمایش دیده می‌شوند.

 

 

مانند گوشی گلکسی اس 4 در این گوشی نیز یک کاور به نام اسمارت کاور وجود دارد که در رنگ‌های مختلف ارائه خواهد شد. با این کاور هوشمند شما می‌توانید بدون باز کردن درب گوشی به تعدادی از تنظیمات اساسی مانند کنترل موزیک، ساعت و عکس‌ها دسترسی داشته باشید.

 

از نظر کیفیت صدایی این گوشی قرار است که یک گجت خاص باشد، در حقیقت اسپیکر این گوشی یک اسپیکر دو تایی است و ال جی قول داده که اگر از هدفون برای گوش کردن به صدا استفاده کنید گوشی قادر است که سطح صدایی Hi-Fi را برای شما به همراه داشته باشد. در حقیقت ال جی برای اینکه صدا را بهبود دهد قسمتی از اندروید 4.2 را دوباره نوشته است که اکنون می‌تواند صدای 24-bit در 192KHz را برای شما به همراه داشته باشد.

 

 

در استفاده از گوشی شما به تفاوت‌های بیشتری پی خواهید برد. با دو بار ضربه زدن بر روی صفحه نمایش این صفحه روشن خواهد شد و قفل گوشی باز خواهد شد و با دوبار ضربه زدن در قسمت ناتیفیکیشن بار یا هر قسمتی از صفحه نمایش که از آن استفاده نمی‌کنید صفحه دوباره قفل خواهد شد.

 

 

یکی دیگر از ویژگی‌های جالب استفاده از حالت مهمان در گوشی است که شما می‌توانید با قرار دادن گوشی در این حالت به راحتی آن را در اختیار کودک خود قرار دهید و یا با خیال راحت آن را به همکاران و دوستان خود نشان بدهید.

 

 

در قسمت رابط کاربری ال جی تغییرات زیادی را به وجود نیاورده است و تقریبا از همان رابط کاربری قدیمی خود استفاده کرده است. استفاده از رابط کاربری این گوشی برای یک شخص حرفه‌ای کار آسانی است و بسیاری از نیازهای آن را به راحتی برطرف خواهد کرد اما اگر یک کاربر عادی که تنها می‌خواهد بهترین گوشی دنیا را داشته باشد از این رابط کاربری استفاده کند می تواند برایش کمی گیج گننده باشد و شاید چند ماهی طول بکشد تا به تمام زیر و بم آن آشنا شود.

 

 

یک ویژگی جدید در این گوشی این است که با کشیدن صفحه به سمت چپ با 3 انگشت شما می‌توانید آن برنامه را در پس زمینه باز نگه دارید و اینکار را برای 3 برنامه می‌توانید انجام دهید و زمانی که به آن‌ها نیاز داشتید با کشیدن صفحه به سمت راست با 3 انگشت آن برنامه‌های باز را بر روی صفحه باز گردانید.

 

 

 

ال جی برای رقابت با اپل و سامسونگ به یک گوشی بسیار قوی نیاز داشت اما جی 2 را در این زمان می‌توان تنها یک سوپاپ اطمینان نامید.

 

 

این گوشی بسیار گوشی خوبی است و مشخصات سخت افزاری فوق العاده‌ای دارد. ال جی تمام سعی خود را در ارائه یک گوشی بسیار خوب کرده است.

 

صفحه نمایش فول اچ دی، پردازنده بسیار قدرتمند، رم بالا و ویژگی‌های نرم افزاری جدید از مشخصات بارز و دوست داشتنی این پرچمدار تازه از راه رسیده است.

 

 

اما یکی از نا امید کننده ترین قسمت‌ها سیستم عامل این گوشی است که اندروید 4.2 است، ما منتظر ارائه این گوشی با اندروید 4.3 بودیم به خصوص اینکه ارائه این گوشی چند ماه دیگر است و در آن زمان شاید بسیاری از رقبا به اندروید 4.3 بروزرسانی شده باشند.

 

08-08-2013 08-52-07 AM 

[ یک شنبه 27 بهمن 1392 ] [ 17:29 ] [ مهران ]

میدانیم که هواوی در تلاش است تا به جمع بزرگانی چون Samsung  و HTC بپیوندد. در این راه تلاش بسیاری را نیز انجام داده است. این گوشی یکی از بهترین‌های این شرکت است. طراحی بسیار جذاب و ضخامت کم آن در کنار نوآوری‌هایی که در آن صورت گرفته می تواند هوآوی را بسیار بالا بکشد. البته شاید نتوان این گوشی را با بزرگانی همچون Galaxy S4 و HTC One مقایسه کرد اما ویژگی‌هایی در این گوشی هستند که به همین راحتی نمی‌توان از آن گذشت

 

 

طراحی و راحتی در دست

 


 

مانند تمام گوشی‌های لمسی امروزی در جلوی گوشی یک صفحه نمایش لمسی که اندازه‌ای برابر 4.7 اینچ دارد قرار گرفته، این صفحه نمایش کیفیتی برابر 720×1280 پیکسل دارد و در اصل این صفحه نمایش کیفیت HD دارد. تراکم پیکسلی این صفحه نمایش 312 پیکسل در اینچ است. در زیر این صفحه نمایش لوگوی هوآوی قرار دارد و در زیر آن هوآوی یک طراحی بسیار زیبا به صورت منحنی را به کار برده است.

 

 

در سمت راست گوشی درگاه سیم کارت، حافظه خارجی، دکمه کم و زیاد گردن صدا و دکمه پاور قرار دارند.

 

 در سمت چپ گوشی نیز چیزی جز خروجی جک 3.5 میلیمتری صدا که توسط یک درپوش پوشیده شده است دیده نمی‌شود. این درپوش یک ویژگی جالب دارد و آن این است که در سر آن یک سوزن قرار گرفته که توسط آن می توانید درگاه سیسم کارت و کارت حافظه را خارج کنید.

 

 

در بالای گوشی میکروفون دوم گوشی و در کنار آن نیز درگاه اتصالی گوشی قرار دارند که از برای شارژ کردن گوشی و اتصال به رایانه می‌توانید استفاده کنید، قرار گرفتن درگاه اتصالی گوشی در بالا برای کاربران شاید کمی نا آشنا باشد اما به علت طراحی بسیار زیبایی که در قسمت پایین گوشی دیده می‌شود می‌توان آن را ندیده گرفت، در پایین گوشی نیز همانطور که گفتیم به جز یک طراحی نیم دایره‌ای زیبا گزینه دیگری دیده نمی‌شود

در پشت گوشی نیز تنها دوربین 8 مگاپیکسلی، لوگوی هوآوی و اسپیکر گوشی در پایین سمت راست قرار دارند، جنس بدنه پشت نیز از آلومینیوم است که حس بسیار خوبی را در هنگام دست گرفتن گوشی به کاربر القا خواهد کرد. در ضمن آلومینیومی بودن جنس بدنه طراحی خط خطی آلومینیوم پشت بسیار زیبا است.

 

 

 

طراحی کناری گوشی شما را به یاد یکی از گوشی‌های معروف دنیا می اندازد، کناره‌های آلومینیومی گوشی دقیقا مانند آیفون 5 طراحی شده و اگر از کنار به گوشی نگاه کنید گویی در حال نگاه کردن به آیفون 5 هستید که کمی کشیده تر و نازک تر شده است. مشخصه اصلی این گوشی که هوآوی نیز بر روی آن بسیار مانور داد ضخامت بسیار کم گوشی است این گوشی تنها 6.2 میلیمتر ضخامت دارد که باعث می‌شود بتوانیم آن را نازک ترین گوشی دنیا بنامیم. گوشی حقیقتا ضخامت کمی دارد، در کنار این ضخامت کم، وزن این گوشی نیز 120 گرم است به شما اطمینان می‌دهیم که از دست گرفتن آن بسیار لذت خواهید برد و این گوشی را می‌توان یکی از خوش دست ترین گوشی‌های حال حاضر بازار نامید.

 

 

دوربین

 

 Ascend P6

 

این گوشی به یک دوربین 8 مگاپیکسلی مجهز است که می‌تواند عکس‌هایی به اندازه 3264×2448 پیکسل تهیه کند. در کنار این دوربین یک فلاش LED برای عکاسی در نور کم نیز قرار گرفته است. این ویدئو می‌تواند با کیفیت 1080p یا همان Full HD فیلمبرداری کند. عکس‌هایی که توسط این دوربین در نور داخلی تهیه می‌شوند آنچنان قابل ستایش نیستند و به خصوص در قسمت سایه عکس‌ها نویز زیادی دیده می شود و در اینجا این بهترین دوربینی نیست که تا به حال دیده‌اید اما در نور بیرونی و در نور محیط باز این دوربین بسیار خوب عمل می‌کند و جزئیات به خوبی ثبت می‌شوند، ما از عملکرد این دوربین در محیط باز بسیار رضایت داشتیم.

 

 

اما شاید مهمترین قسمت دوربین این گوشی دوربین جلویی آن باشد که کیفیتی عجیب را دارد این دوربین کیفیت 5 مگاپیکسلی را دارد که می‌تواند ویدئوهایی با کیفیت 720p را تهیه کند اما سوال اساسی اینجا است که آیا برای یک دوربین که تنها برای مکالمه تصویری می خواهید از آن استفاده کنید این کیفیت دوربین نیاز است؟ بهتر نبود که هوآوی تلاش خود را بیشتر بر روی دوربین اصلی می گذاشت تا کیفیت آن را افزایش دهد؟

 

نمونه کیفیت‌های عکس این دوربین را در زیر مشاهده کنید، برای اینکه کیفیت عکس‌ها تغییر نکنند آن‌ها را در یک فایل فشرده قرار دادیم. برای دیدن سایز اصلی هر کدام از عکس‌ها بر روی آن‌ها کلیک کنید.

 

صفحه نمایش

 

گوشی موبایل هوآوی اسند پی 6 - Huawei Ascend P6

 

این گوشی یک صفحه نمایش 4.7 اینچی که کیفیتی برابر 720p را دارد، همانند گوشی‌هایی مانند Galaxy S4، HTC One و Xperia Z این گوشی صفحه نمایشی Full HD ندارد اما حقیقتا کیفیت این صفحه نمایش بسیار خوب است و شفافیت بسیار زیادی دارد که می‌تواند این صفحه نمایش را در رده گوشی‌هایی مانند LG Nexus 4 قرار دهد. در اینجا برای اینکه بتوانید تفاوتی بین کیفیت این صفحه و صفحه نمایش‌های Full HD در تماشای آیکون‌ها مشاهده کنید باید بسیار از نزدیک به صفحه نمایش نگاه کنید. اگر بخواهید برای خواندن کتاب از این گوشی استفاده کنید مطمئن باشید که تفاوتی بین این صفحه نمایش و صفحه نمایش گوشی‌های Full HD مشاهده نخواهید کرد. در قسمت مرورگر نیز به خوبی می‌توانید به کیفیت این صفحه نمایش تکیه کنید و عکس‌های اینترنتی نیز با کیفیت خوبی بر روی این صفحه نمایش نشان داده می‌شود.

 

نرم افزار

 

 

 

سیستم عامل گوشی اندروید است و هوآوی از نسخه 4.2.2 آب نبات ژله‌ای استفاده کرده است. در اینجا مانند تمام گوشی‌های اندرویدی در ابتدا صفحه قفل گوشی قرار دارد که با تغییر تم‌ها به راحتی ظاهر این صفحه قفل تغییر پیدا خواهد کرد

 

بعد از باز کردن صفحه قفل گوشی صفحه اصلی نمایش داده خواهد شد، با توجه به اینکه هوآوی از رابط کاربری مخصوص خود در این گوشی استفاده کرده است ظاهر اندروید و کارآیی آن کمی با اندرویدهای دیگر تفاوت دارد، در اینجا شما دکمه مخصوصی که به نام منو باشد نخواهید داشت و در عوض با کشیدن صفحه به سمت چپ از صفحه اصلی به صفحه اپلیکیشن‌ها منتقل خواهید شد

 

ناتیفیکیشن بار گوشی تمام و کمال است و تمام تنظیمات مورد نیاز را در آن پیدا خواهید کرد، گزینه جالبی در این قسمت دیده می‌شود که پروفایل نام دارد، با ضربه زدن بر روی این گزینه تنظیماتی مانند شکل زیر بر روی صفحه به وجود خواهد آمد که به راحتی می‌توانید تنظیم کنید گوشی در چه جالتی از صدا قرار بگیرد این تنظیمات انیمیشن زیبایی دارد و مطمئن باشید شما را بسیار جذب خواهد کرد.

 

یکی دیگر از برنامه‌های جالب Note است که برای یادداشت برداری و نوشتن توسط گوشی بسیار مناسب است.

 

 

در اینجا می‌توانید تنظیماتی را فعال کنید که بتوانید با استفاده از دستکش نیز از گوشی استفاده کنید نام این حالت Gloves Mode است.

 

پشتیبانی از DLNA نیز وجود دارد که توسط آن می‌توانید گوشی خود را به دستگاهایی که در شبکه بی سیم خانگی شما متصل هستند و از این قابلیت پشتیبانی می‌کنند متصل کرده و محتویات مدیای خود را بر روی این دستگاه‌ها مشاهده کنید

 

صفحه کلید پارسی نیز در این گوشی وجود دارد که به راحتی می‌توانید کلمات پارسی را تایپ کنید، ضمنا تایپ با صفحه کلید این گوشی نیز بسیار مطلوب است و هیچ مشکلی با آن پیدا نخواهید کرد.

 

 

 


 

همچنین تم‌های بسیار زیبایی از پیش بر روی گوشی نصب هستند که می‌توانید با توجه به رنگ گوشی که خریداری کرده‌اید و با توجه به سلیقه خود این تم‌ها را تغییر دهید که با انتخاب این تم‌ها تغییرات جالبی در کل گوشی اعمال خواهد شد.

 

پخش کننده موزیک نیز ظاهر جذاب و جالبی دارد، در اینجا هوآوی از پخش کننده موزیک اختصاصی خود استفاده کرده است، نکته جالب اینجا است که با کشیدن کاور آهنگ در حال پخش به سمت راست قسمت لیریک آهنگ به شما نشان داده می‌شود

 

پردازنده و کارآیی

 

 http://www.hormoz.ir/wp-content/uploads/2013/06/huawei-ascend-p6-10.jpg

 

هوآوی در ساخت پردازنده گوشی‌ها خودکفا است و پردازنده گوشی‌های خود را توسط کمپانی HiSiliconکه متعلق به خود هوآوی است می‌سازد. در این گوشی از یک پردازنده 4 هسته‌ای که سرعتی برابر 1.5 گیگاهرتز دارد استفاده شده است این پردازنده که Huawei K3V2 نام دارد در سال 2012 معرفی شده و 4 هسته Cortex-A9 دارد. در داخل آن نیز یک پردازنده گرافیکی Vivante GC4000 با سرعت 480 مگاهرتز قرار دارد. رم این گوشی 2 گیگابایت است. تمام این موارد به روان کار کردن گوشی بسیار کمک خواهند کرد و باعث می‌شوند تا گوشی در اجرای فرامین سنگین مشکلی نداشته باشد تنها در هنگام اجرای یک بازی سنگین مانند NFS این گوشی کمی با مشکل مواجه شد و در هنگام اجرای بازی سرعت پردازش کمی با تاخیر همراه بود و فریم‌های بازی گیر می‌کرد که در ویدئوی زیر می‌توانید این مشکل را که ما تست کردیم مشاهده کنید.

گوشی با نمایش فبلم‌های فول اچ دی نیز مشکلی ندارد و به راحتی می‌توانید فیلم‌های با کیفیت 1080p را بر روی آن مشاهده کنید، در ویدئوی زیر ما یک ویدئوی فول اچ دی بر روی گوشی پخش کردیم همانطور که مشاهده می‌کنید گوشی به خوبی این ویدئو را نشان می‌دهد

 

حافظه داخلی گوشی 8 گیگابایت است که تنها 4.7 گیگابایت از این حافظه در دسترس کاربر قرار دارد. اما لازم نیست نگران این موضوع باشید زیرا این گوشی از کارت حافظه خارجی پشتیبانی می کند و می توانید برای جبران کمبود حافظه از یک کارت حافظه خارجی microSD که تا 32 گیگابایت را پشتیبانی می کند استفاده کنید.

 

باتری

 

 

 

هوآوی برای این گوشی از یک باتری 2000 میلی آمپری استفاده کرده است که خیلی نامناسب برای یک گوشی 4.7 اینچی که صفحه نمایش Full HD ندارد بد به حساب نمی‌آید. ضمنا بهتر است که به خاطر داشته باشید هوآوی این باتری را در یک گوشی به ضخامت تنها 6.2 میلمیتر گنجانده است که این بسیار جالب توجه است. هوآوی ادعا کرده است که از چندین تکنولوژی ذخیره باتری در این گوشی استفاده کرده است. در استفاده عادی که ما از گوشی داشتیم اگر به کارهای روزمره خود مانند استفاده چند دقیقه‌ای از مرورگر، استفاده معمولی از دوربین و استفاده از گوشی برای فرستادن پیامک و ایمیل بپردازید گوشی تا 1 روز را به خوبی پاسخگو است و مانند بسیاری از گوشی‌های هوشمند امروزی هر شب موقع خواب باید آن را به شارژ بزنید.

[ پنج شنبه 24 بهمن 1392 ] [ 13:1 ] [ مهران ]

بالاخره پس از یک سال انتظار برای معرفی نسل ششم آیفون، اپل این محصول را در طی مراسم اختصاصی خود رونمایی کرد. آیفون را که می توان پدر اسمارت فون های کنونی جهان و البته یکی از معروف ترین، بهترین و جنجالی ترین های بازار دانست، اکنون در نسل ششم و با نام آیفون 5 آمده تا یک سال دیگر را نیز با بهترین های اندرویدی و ویندوز فونی رقابت کند.

آیفون 5 به خصوص در بخش سخت افزاری رقابت بسیار دشواری در پیش دارد؛ شرکت های سامسونگ، اچ تی سی، نوکیا و غیره در سال جاری محصولات بی نظیری از نظر سخت افزاری معرفی کرده اند و قطعاً محصولات آینده این شرکت ها نیز بهتر و جذاب تر خواهد بود. بنابراین اپل باید آیفون نسل جدید را هم از نظر قدرت سخت افزاری و هم از نظر طراحی و استحکام در مقابل بهترین های دنیا قرار دهد. در بخش نرم افزاری نیز iOS 6 باید با آندروید -- که به زودی نسخه جدید آن معرفی می شود -- و ویندوز فون به رقابت بپردازد که اصلاً کار ساده ای نیست. اما با وجود تمام اینها، اپل در گذشته ثابت کرده که می تواند محصولی معرفی کند که نه تنها رقبا را به چالش می کشد، بلکه استاندارد های بازار را نیز تغییر می دهد. 

حال بیایید ببینیم اپل در طی سالی که گذشت بر روی نسل ششم آیفون چه کرد:

طراحی:

آیفون 5 شباهت های بسیاری با نمونه لو رفته در فضای اینترنت دارد و ظاهراً اپل اینبار در نگهداری اطلاعات چندان موفق نبوده. طراحی آیفون 5 بعد از دو نسخه مشابه آیفون 4 و آیفون 4 اس، به صورت اساسی تغییر کرده است و قطر این نسل از آیفون از مقدار 9.3 میلی متر به 7.6 میلی متر کاهش یافته که آن را در بین باریک ترین های بازار قرار می دهد.

 

در ساخت بدنه این اسمارت فون نیز تنها از آلومینیوم و شیشه بسیار با کیفیت استفاده شده که قطعاً حس متفاوتی نسبت به استاندارد پلاستیکی بازار ارائه می دهد. وزن آیفون 5 نیز نسبت به نسل گذشته 20 درصد کاهش داشته و به مقدار بسیار عالی 112 گرم تقلیل یافته است.

نمایشگر:

همانطور که انتظار می رفت، اپل در مقابل سیل طرفداران نمایشگر های بزرگ تاب نیاورد و بالاخره مجبور شد تسلیم انقلاب اسمارت فون های مجهز به نمایشگر های غول پیکر اندرویدی شود. آیفون جدید دارای نمایشگر 4 اینچی (بله بالاخره بعد از 5 سال، اپل نمایشگر آیفون را بزرگتر کرد) با رزولوشن 1136  در 640 پیکسل (تراکم پیکسلی 326 ppi) است که حال تغییرات بسیاری را با خود به همراه دارد.

 

اپل می گوید این نمایشگر پیشرفته ترین نمایشگر موجود در بازار است، که البته شاید تا حدی مبالغه آمیز باشد. نمایشگر جدید آیفون 44 درصد رنگ های عمیق تری را نمایش می دهد و همچنین استفاده از فناوری های sRGB و in-cell touch نیز باعث شده این نمایشگر زوایای دید بهتری داشته و عملکرد مناسب تری زیر نور خورشید ارائه دهد.

البته استیو جابز مدیر عامل فقید شرکت اپل قطر 3.5 اینچ را بهترین قطر برای نمایشگرهای اسمارت فون ها می دانست، اما اپل با افزایش طولی نمایشگر آیفون 5، نه تنها مشکل کوچک بودن آن را رفع کرده، بلکه امکان استفاده تنها با یک دست از اسمارت فون را نیز فراهم کرده است.

 

پردازنده:

اپل معمولاً در مورد چیپست و بخش های تخصصی آیفون توضیحات چندانی نمی دهد و ارائه مسائل قابل درک و فهم را به  تبیین آمار های تخصصی و ارقام عجیب و غریب ترجیح می دهد. در این کنفرانس نیز آنقدر که لازم بود در مورد چیپست جدید آیفون که A6 نام دارد، گفته نشد اما احتمالاً در روزهای آینده توضیحات بیشتری در مورد این بخش تعیین کننده داده می شود.

این چیپست که در مورد تعداد هسته و فرکانس آن چیزی نمیدانیم، نسبت به نسل قبلی خود از نظر قدرت پردازشی افزایش دو برابری داشته و واحد گرافیکی نیز اکنون نسبت به چیپست A5 دو برابر سریع تر شده است. همچنین ابعاد پردازنده 22 درصد تقلیل یافته که به کاهش مصرف برق و گرمای تولید شده کمک می کند. ناگفته نماند که اپل مانند همیشه در مورد رم آیفون 5 نیز سخنی به میان نیاورد.

 

اپل می گوید همه چیز دو برابر سریع تر شده و توسعه دهندگان می توانند از قابلیت های جدید آیفون 5 در تولید نرم افزار ها و بازی ها به خوبی بهره ببرند. بازی های آینده این نسل از آیفون آنقدر از نظر گرافیکی بهبود خواهند داشت، که می توان آنها را با بازی های موجود روی نسل فعلی کنسول های بازی مقایسه نمود.

دوربین:

آیفون از نسل 4 تا کنون در بخش دوربین عملکرد بسیار عالی داشته و اینبار نیز اپل سعی کرده تا با بهبود اجزای اصلی دوربین آیفون 5، با موج جدید سوپر کمرا فون ها رقابت کند. دوربین آیفون 5 همچنان 8 مگاپیکسلی بوده، ولی این جای تعجب ندارد چرا که اپل همیشه به کیفیت دوربین توجه بیشتری می کرده. لنز جدید استفاده شده نیز به نویز کمتر در عکس ها، کیفیت بهتر عکس برداری در شب و به طور کلی بهبود کیفیت عکس های گرفته شده کمک می کند. علاوه بر این پردازش عکس ها نیز بهبود داشته و سرعت عکسبرداری پیاپی 40 درصد افزایش یافته است. دوربین آیفون 5 در بخش فیلمبرداری نیز به طور قطع بهبود داشته اما اپل تنها به ذکر قابلیت فیلمبرداری با کیفیت 1080p در دوربین اصلی و کیفیت 720p در دوربین جلو بسنده کرده است.iPhone 5

 

 

Earphone - EarPods جدید اپل که همراه آیفون 5 عرضه می شود

iOS 6:

iOS 6 که به همراه آیفون 5 عرضه می شود با خود 200 قابلیت جدید به همراه دارد. رابط کاربری اکنون یک سطر اضافه داشته و در هر صفحه می توانید 20 نرم افزار قرار دهید. همچنین سرویس ناوبری جدید مخصوص اپل نیز به طور کامل در این نسخه آماده استفاده است که نقشه های سه بعدی و ناوبری صوتی Turn-by-Turn را ارائه می دهد. Siri نیز در این نسخه باهوش تر شده و بهتر به سؤالات شما پاسخ می دهد. برای مشاهده جزئیات بیشتر از iOS 6 روی این لینک کلیک کنید.

 

نتیجه گیری:

اپل در آیفون جدید به بسیاری از نواقص سری آیفون پاسخ داده؛ نمایشگر بزرگتر و زیبا تر شده، پشتیبانی از 4G LTE افزوده شده و طراحی زیبا تر و ظریف تر شده است. ظاهراً نسل ششم آیفون برای یک مبارزه تمام عیار با سوپر اسمارت فون های آینده کاملاً آماده شده و هیچ بخشی در این آیفون دیده نمی شود که در برابر رقبا نقطه ضعفی نشان دهد. شاید دوربین را تنها قسمتی بتوان دانست که پیشرفت خیره کننده ای نداشته است؛ اما با این حال کیفیت این دوربین همچنان جزو بهترین های بازار خواهد بود.

[ سه شنبه 5 آذر 1392 ] [ 15:37 ] [ مهران ]

خانواده گوشی‌های Galaxy S کمپانی سامسونگ همیشه به عنوان یکی از موفق‌ترین خانواده‌های گوشی‌های هوشمند شناخته شده بودند و دلایل این امر طراحی ساده و شکیل، صفحه نمایش بزرگ و با کیفیت، قدرت بالا و امکانات بسیار آن‌ها بوده است. در نگاه اول، Galaxy S III نیز با داشتن طراحی خوب و ساده و صفحه نمایش بزرگ، از این قاعده پشتیبانی می‌کند ولی آیا این گوشی می‌تواند جانشین شایسته‌ای برای گوشی Galaxy S II باشد؟ برای رسیدن به پاسخ این سوال، نقد و بررسی کامل این محصول را بخوانید.

 

مشخصات کلی :

مشخصات کلی: فرم گوشی : ساده - وزن : 133 گرم

 

پردازنده: Quad-core Cortex-A9, Exynos 4212 Chipset 1.4GHz

 

حافظه: حافظه داخلی 16384 مگابایت - حافظه رم 1024 مگابایت - قابلیت استفاده از کارت حافظه

Micro SD

 

شبکه های ارتباطی: 3G - GPRS - WLAN - GPS - Bluetooth

 

صفحه نمایش: صفحه نمایش لمسی - رنگی خازنی از نوع Super AMOLED - اندازه 4.8 اینچ - 1280 × 720

 

دوربین: 8.0 مگاپیکسل - دوربین مکالمه ویدئویی - فوکوس اتوماتیک - فلاش

 

امکانات نرم افزاری: سیستم عامل Android نسخه (v4.0.4 (Ice Cream Sandwich - جاوا - مایکروسافت آفیس - PDF

 

سایر مشخصات: رادیو - هندزفری - قطب نما - باتری 2100 میلی آمپر ساعت

Samsung Galaxy S III I9300 - 16GB

 

نقد و بررسی Samsung Galaxy S III I9300 - 16GB

از لحاظ طراحی، Galaxy S III کمی تغییر نسبت به دو برادر کوچک‌تر خود یعنی Galaxy S و Galaxy S II داشته است. لبه‌های گوشی انحنای بیشتری گرفته‌اند و گوشی دیگر آن حالت مستطیلی را ندارد. البته سامسونگ دلیل این کار را وجود صفحه نمایش بسیار عظیم 4.8 اینچی آن دانسته است. با گرد کردن گوشه‌ها، حجم کلی گوشی بسیار کمتر شده است و هنگامی که Galaxy S III را در کنار Galaxy S II قرار می‌دهید، گویی دو گوشی هم سایز را کنار هم گذاشته‌اید و این در حالی است که صفحه نمایش Galaxy S III تقریبا 0.5 اینچ بزرگ‌تر از صفحه نمایش Galaxy S II است. به علاوه این گرد بودن لبه‌های گوشی باعث می‌شود که در دست راحت‌تر جای گیرد و کار کردن با آن راحت‌تر شود.

 

در قسمت جلویی گوشی، صفحه نمایش بسیار بزرگ 4.8 اینچی Super AMOLED با رزلوشن 720x1280 قرار دارد که کیفیت فوق‌العاده بالایی دارد. رنگ‌های تولید شده بسیار زنده و طبیعی بوده، متون بسیار شارپ و دقیق نمایش داده می‌شوند و زاویه دید آن نیز عالیست. در بالای این صفحه به ترتیب از راست به چپ، دوربین دوم، سنسور مربوط به روشنایی صفحه و سنسور مجاورت و LED مربوط به پیغام‌ها وجود دارند. در پایین صفحه نمایش، همانند گوشی Galaxy S II کلید سخت افزاری Home به همراه دو کلید لمسی Menu و Back قرار دارد. در سمت چپ گوشی کلیدهای کم و زیاد کردن صدا و در سمت راست آن کلید پاور قرار دارد. در بالای گوشی نیز جک هدفون 3.5 میلی‌متری و در پایین آن پورت micro USB آن تعبیه شده‌اند. در پشت گوشی لنز دوربین 8 مگاپیکسلی قرار داشته و در دو طرف آن فلاش LED و بلندگوی اصلی آن قرار دارند. در زیر قاب پشتی گوشی، شیار سیم کارت micro، شیار مموری کارت micro SD (که قابلیت پشتیبانی از کارت‌های حافظه تا ظرفیت 64 گیگابایت را دارد) و باتری بسیار قدرتمند 2100 میلی آمپری قرار دارد که طبق ادعای سامسونگ می‌تواند 10 ساعت بطور مداوم ویدئو پخش کند.

 

گلکسی اس3 از چیپ Exynos 4212، پردازنده چهار هسته‌ای قدرتمند Cortex A9 با فرکانس 1.4 گیگاهرتز و پردازشگر گرافیکی Mali-400MP به همراه یک گیگابایت حافظه رم بهره می‌برد که این گوشی را به یکی از سریع‌ترین گوشی‌های موجود در بازار تبدیل کرده است.

 

Galaxy S III از سیستم عامل اندروید بستنی نونی نسخه 4.0.4 بهره می‌برد که به آخرین نسخه رابط کاربری TouchWiz مجهز شده است. سامسونگ در این گوشی قابلیت‌های بسیار جالب و جدیدی قرار داده است که آن را از رقبای خود مجزا کرده است. اولین قابلیت Smart Stay نام دارد که از دوربین دوم دستگاه برای ردیابی چشمان شما استفاده می‌کند و با توجه به اینکه شما به آن نگاه می‌کنید یا نه، صفحه نمایش را روشن یا خاموش نگه می‌دارد. این قابلیت به خصوص هنگامی که در حال خواندن مقاله و یا متنی هستید، کاربرد بسیاری دارد بطوریکه در حالت عادی صفحه گوشی بعد از مدت مشخصی (30 ثانیه، یک دقیقه، ...) خاموش می‌شود و شما مجبورید دوباره گوشی را روشن کنید ولی با این قابلیت، گوشی چون تشخیص می‌دهد که شما در حال تماشای صفحه نمایش هستید، آن را روشن نگه می‌دارد.

 

به لطف صفحه نمایش بزرگ 4.8 اینچی این گوشی، تایپ کردن با کیبورد آن به خصوص در حالت افقی، بسیار راحت است. قابلیت دوم اضافه شده نیز مربوط به برنامه مسیجینگ است. این قابلیت که Direct Call نام دارد، به شما این امکان را می‌دهد که هنگام SMS زدن، با نزدیک کردن گوشی به سمت گوش خود، با شخص مخاطب تماس بگیرید که قابلیت بسیار کاربردی است.

 

سومین و یکی از مهم‌ترین قابلیت‌های جدید گوشی Galaxy S III، سیستم فرمانبری صوتی پیشرفته گوشی یا S Voice است که در حقیقت نسخه اندرویدی Siri می‌باشد. این برنامه را می‌توانید با دو بار فشار دادن کلید Home گوشی اجرا کنید. همانند Siri، از برنامه S Voice نیز می‌توانید برای انجام کلیه کارهای روزمره (مانند تنظیم کردن ساعت، چک کردن وضعیت آب و هوا، جستجوی مکان و غیره) استفاده کنید.

 

برنامه پخش موسیقی نیز نسبت به نسخه‌های قبلی تغییرات بسیار داشته است. این برنامه به لیست کاملی از اکولایزرهای مختلف مجهز شده است. علاوه بر آن شما می‌توانید در صورت تمایل به صورت دستی اکولایزر ساخته و از آن استفاده کنید. به علاوه بخش Music Square اضافه شده به برنامه به شما این امکان را می‌دهد که حالت خود (خوشحال، آرام، ...) را به گوشی گفته و گوشی طبق آن آهنگ‌های مختص آن حالت را پخش می‌کند.

 

از دیگر برنامه‌هایی که تغییر بسیاری داشته است، ویدئو پلیر گوشی است. تغییر اصلی که سامسونگ در این برنامه ایجاد کرده است، لیست ویدئوهای شماست که یک پیش نمایش از تمام ویدئوهای شما نشان می‌دهد و شما می‌توانید قبل از تماشای ویدئوی مورد نظر از محتوای آن مطلع شوید. به علاوه، این ویدئو پلیر تقریبا از تمام فرمت‌های ویدئویی موجود پشتیبانی می‌کند. در حقیقت فرمتی نیست که توسط این گوشی پشتیبانی نشود. به لطف صفحه نمایش Super AMOLED عظیم و پردازنده چهار هسته‌ای قدرتمند گوشی، تماشای ویدئو بر روی Galaxy S III بسیار لذت بخش است.

 

به جز این قابلیت‌ها، سامسونگ تغییر خاص دیگری در رابط کاربری تاچ ویز نداده است و نسبت به نسخه‌های گذشته تغییر خاص دیگری نداشته است.

لازم به ذکر است که همانند دیگر گوشی‌های مبتنی بر اندروید 4.0، گلکسی اس3 نیز از زبان فارسی بطور کامل پشتیبانی می‌کند.

گلکسی اس3 یکی از بهترین گوشی‌های موجود در بازار برای مرورگری اینترنت است. صفحات روان باز شده، حرکت دادن و زوم کردن در صفحات بدون کوچک‌ترین مشکل یا کاهش سرعتی بوده و بطور کامل از فلش پشتیبانی می‌شود.

 

 

 

برخلاف تصور خیلی از کاربران، دوربین این گوشی نسبت به مدل پیشین یعنی Galaxy S II، تغییرات بسیاری داشته است. همچنین تنظیمات بسیاری نیز به برنامه دوربین گوشی اضافه شده است. برای مثال دو حالت عکاسی HDR و Burst shot به حالت‌های عکاسی اضافه شده‌اند. حالت Burst shot به شما کمک می‌کند که تنها در چند ثانیه، 20 عکس با سرعت بسیار بالا به صورت پیاپی گرفته و سپس از میان این 20 عکس، بهترین تصویر را انتخاب کنید. این حالت زمانی به کار می‌آید که بخواهید از جسمی که به سرعت در حال حرکت است، عکس بگیرید. همچنین Galaxy S III قابلیت فیلم‌برداری Full HD 1080p با 30 فریم بر ثانیه را دارد. تصاویر گرفته شده با دوربین این گوشی از کیفیت بسیار بالایی برخوردارند، جزئیات بسیار دقیق بوده، نویز تصاویر کم بوده و رنگ‌های تولید شده بسیار طبیعی هستند. فلاش LED این گوشی بسیار قدرتمند بوده و کمک بسیاری در کاهش نویز تصویر در فضاهای با نور کم می‌کند. فیلم‌برداری این گوشی نیز همانند عکس‌برداری آن بسیار عالیست.

 

در نهایت به راحتی می‌توان گفت که Galaxy S III بهترین گوشی اندرویدی (و حتی غیر اندرویدی) ساخته شده تا به این تاریخ است. بهترین و قوی‌ترین سخت افزار در این گوشی به کار گرفته شده است از صفحه نمایشی عظیم و با کیفیت فوق‌العاده بالا گرفته تا پردازنده قدرتمند چهار هسته ای. از لحاظ نرم افزاری هم این گوشی به آخرین نسخه سیستم عامل اندروید یعنی اندروید 4.0.4 به همراه رابط کاربری TouchWiz مجهز است که تغییرات بسیار زیاد و عالی نسبت به نسخه استاندارد اندروید 4.0.4 دارد. همه چیز بسیار روان بوده و کوچک‌ترین کاهش سرعتی در حین کار کردن با گوشی احساس نخواهید کرد. به علاوه، سامسونگ قابلیت‌های بسیار جالبی (مانند Smart Stay، Direct Call و S Voice) به سیستم عامل اندروید اضافه کرده است که تا به امروز بر روی هیچ گوشی اندرویدی دیگری مشاهده نکرده بودیم.

در جواب سوالی که اول نقد و بررسی مطرح کردیم:

" آیا این گوشی می‌تواند جانشین شایسته‌ای برای گوشی Galaxy S II باشد؟"

پاسخ این سوال مثبت است. بله، گلکسی اس 3 یکی از بهترین گوشی‌های هوشمند ساخته شده تا به این تاریخ است و جانشینی مناسب برای گوش محبوب Galaxy S II خواهد بود.

[ دو شنبه 4 آذر 1392 ] [ 13:26 ] [ مهران ]

  • شبکه 2GGSM 850 / 900 / 1800 / 1900
  • شبکه 3GHSDPA 900 / 2100 - C1505
  • HSDPA 850 / 1900 / 2100 - C1504
  • سیم کارت  دارد
  • تاریخ معرفی2012 دسامبر
  • وضعیت به  زودی. زمان عرضه اولیه سه ماهه اول 2013

بدنه

  • ابعاد113.5x61.8x11 میلیمتر
  • وزن115.7 گرم
  • Touch-sensitive controls

صفحه نمایش

  • نوع صفحه  نمایش لمسی خازنی TFT  با 256 هزار رنگ
  • اندازه320x480 پیکسل, 3.5 اینچ  
  • قابلیت چند لمسی دارد   
  • Timescape UI

زنگ      

  • انواع زنگ ویبریشن; MP3 زنگ
  • بلندگو دارد
  • 3.5mm jack دارد

حافظه  

  • کارت حافظهmicroSD, تا 32 گیگابایت
  • داخل دستگاه4 گیگابایت (2 گیگابایت در دسترس کاربر), دارای 512 مگابایت RAM

امکانات ارتباطی  

  • GPRSUp to 86 kbps
  • EDGEUp to 237 kbps
  • سرعتHSDPA, 7.2 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps
  • شبکه بی سیمWi-Fi 802.11 b/g/n, DLNA, Wi-Fi hotspot
  • بلوتوث دارد  v2.1, EDR
  • USBدارد  microUSB v2.0
  • دوربین سونی Xperia E
  • اصلی3.15 مگاپیکسل, 2048x1536 پیکسل
  • دیگر امکاناتثبت اطلاعات مکانی (geo-tagging)
  • فیلم برداریدارد  FWVGA
  • ثانویه ندارد

دیگر امکانات  

  • OSسیستم عامل اندروید, v4.1 (Jelly Bean)
  • ChipsetQualcomm MSM7227A Snapdragon
  • CPU1 GHz Cortex-A5
  • GPUAdreno 200
  • حسگرهاشتاب سنج, حسگر مجاورتی
  • پیغام رسانیSMS (threaded view), MMS, Email, IM, Push Email
  • مرورگر وبHTML5
  • رادیورادیو FM استریو با امکان دریافت پیامهای متنی (RDS)
  • موقعیت یاب (GPS)دارد, with A-GPS support
  • جاوادارد, via جاوا MIDP emulator
  • رنگ بندیمشكی, صورتی, سفيد
  • SNS integration
  • Active noise cancellation with dedicated mic
  • MP4/H.263/H.264/WMV player
  • MP3/eAAC+/WMA/WAV player
  • Document viewer
  • Photo viewer/editor
  • Voice memo/dial
  • Predictive text input

باطری سونی 

  • Standard battery, Li-Ion 1530 mAh
  • زمان آماده باش تا 530 ساعت    زمان صحبت تا 6 ساعت و 12 دقیقه  
  •   
[ یک شنبه 3 آذر 1392 ] [ 17:38 ] [ مهران ]

گوشی های کمپانی تایوانی HTC همیشه به کیفیت ساخت بالا معروف بوده اند و گوشی One X نیز از این قاعده مستثنی نیست. این گوشی همانند اکثر گوشی های رده بالای این کمپانی، دارای بدنه یک پارچه پلی کربناتی است که کیفیت فوق العاده بالایی داشته و به کاهش وزن کلی دستگاه کمک فراوانی کرده است. با اینکه One X از صفحه نمایش غول آسای 4.7 اینچی استفاده می برد، تنها 130 گرم وزن دارد.

در جلوی این گوشی، صفحه نمایش بسیار بزرگ 4.7 اینچی Super LCD2 با رزلوشن 720x1280 و روکش ضد خش Gorilla Glass قرار دارد که کیفیت بی نظیری را ارائه می دهد. تراکم پیکسلی بسیار بالای این صفحه نمایش، جزئیات را بسیار شارپ و دقیق نشان می دهد بطوریکه حتی اگر از نزدیک به صفحه آن نگاه کنید، هیچ گونه شکستگی در متون نخواهید دید. زاویه دید صفحه One X نیز بسیار بالاست بطوریکه می توان گفت حتی از زاویه دید 180 درجه ای، هیچ گونه کاهش کیفیتی را مشاهده نخواهیم کرد. در زیر صفحه نمایش، سه کلید لمس خازنی کنترلی گوشی های اندرویدی قرار دارد.در سمت چپ گوشی پورت micro USB، در بالای آن کلید پاور به همراه جک هدفون 3.5 میلی متری و شیار میکرو سیم کارت و در سمت راست آن کلیدهای کم و زیاد صدا قرار دارند. HTC One X شیار مموری کارت ندارد ولی حافظه داخلی 16 گیگابایتی آن، این کاستی را جبران کرده است.

در قلب این گوشی چیپ NVIDIA Tegra 3 قرار دارد که به کمک پردازنده چهار هسته ای 1.5 گیگا هرتزی و یک گیگابایت حافظه RAM، قدرت پردازشی بی نظیر گوشی را تضمین می کند.از لحاظ نرم افزاری، HTC One X به طور پیش فرض از اندروید 4.0 یا ساندویچ بستنی استفاده می کند. این سیستم عامل به خودی خود، پیشرفت های چشمگیری نسبت به نسخه های پیشین داشته است و HTC با قرار دادن جدیدترین رابط کاربری خود با نام Sense 4.0 این بهبودها را دو چندان کرده است. Sense 4.0 نسبت به نسخه های پیشین

بسیار ساده تر ولی در عین حال کاربردی تر شده است. به لطف پردازنده چهار هسته ای 1.5 گیگا هرتزی One X، محیط رابط کاربری بی نهایت روان است و کوچک ترین کاهش سرعتی در حین کار کردن با گوشی احساس نخواهید کرد.One X همانند گوشی های Sensation XE و Sensation XL، از سیستم صوتی Beats Audio بهره می برد ولی بر خلاف گوشی های قبلی، شما می توانید در One X در تمام برنامه ها و بازی ها از این امکان بهره ببرید. این در حالیست که Beats Audio در مدل های قبلی به موزیک پلیر استاندارد گوشی محدود بود!یکی از لوازم جانبی که می توانید برای این گوشی تهیه کنید، MediaLink نام دارد. این وسیله توسط درگاه HDMI به تلویزیون شما متصل شده و به شما این امکان را می دهد که هر آنچه که بر روی گوشی خود می بینید

، به صورت بی سیم بر روی تلویزیون نیز مشاهده کنید. در حقیقت این کار مشابه قابلیت AirPlay موجود بر روی تبلت iPad 2 است.

مشخصات کلی :
مشخصات کلی: فرم گوشی : ساده - یک سیم کارته - وزن : با باتری 130 گرم
پردازنده: Quad-Core, Nvidia Tegra 3 Chipset 1.5GHz
حافظه: حافظه داخلی 16384 مگابایت - حافظه رم 1024 مگابایت
شبکه های ارتباطی: 3G - GPRS - WLAN - GPS - NFC - Bluetooth
صفحه نمایش: صفحه نمایش لمسی - رنگی خازنی از نوع Super IPS LCD2 - اندازه 4.7 اینچ - 720 × 1280
دوربین: 8.0 مگاپیکسل - دوربین مکالمه ویدئویی - فوکوس اتوماتیک - فلاش
امکانات نرم افزاری: سیستم عامل Android نسخه (v4.0 (Ice Cream Sandwich - جاوا - مایکروسافت آفیس - PDF
سایر مشخصات: رادیو - هندزفری - قطب نما - باتری 1800 میلی آمپر ساعت
نام ها ديگر : HTC Endeavor, HTC Supreme, HTC Edge

 

[ یک شنبه 19 آبان 1392 ] [ 10:31 ] [ مهران ]

 استوارت هاگز جواهرساز اهل لیورپول در انگلیس را به یاد می آورید؟

همان کسی که آیفون۴ منقش به الماس را ساخت؟ مک بوک ایر را با بدنه طلای سفید ساخت؟ آی پد دو طلایی را ساخت؟

آیفون پنجی که ملاحظه می کنید آخرین کار استوارت است که ملبس به طلا و الماس شده است.

2 157511 823 عکس هایی از گرانترین گوشی هوشمند دنیا

قیمت آن نیز ناقابل است: ۱۵٫۳ میلیون دلار!

و این گران ترین گوشی هوشمند در جهان است که تاکنون ساخته شده است.

استوارت می گوید ۹ هفته وقت صرف ساخت این گوشی دست ساز کرده است.

1 157512 982 عکس هایی از گرانترین گوشی هوشمند دنیا

بدنه بیرون آیفون از طلای ۲۴ عیار ساخته شده و دگمه home با ۲۶ قیراط الماس سیاه ،مزین شده است.

لوگوی اپل و گوشه آن نیز به الماس سفید رنگ ملبس شده است. بیش از ۶۰۰ سنگ قیمتی و گرانبها در مزین کردن این گوشی هوشمند بکار رفته است.

ظاهرا تاجر چینی و مالک الماس سیاه، این گوشی را سفارش داده است.

1 157513 659 عکس هایی از گرانترین گوشی هوشمند دنیا
[ پنج شنبه 21 شهريور 1392 ] [ 13:45 ] [ مهران ]
 
Xperia P یکی از جدیدترین گوشی‌های رده بالای کمپانی سونی است و می‌توان آن را برادر کوچک‌تر گوشی Xperia S نامید. Xperia P اولین گوشی کمپانی سونی است که از تکنولوژی جادوی سفید یا White Magic استفاده می‌کند که روشنایی صفحه نمایش را به طرز چشمگیری افزایش داده و کار کردن با گوشی را در محیط‌های پر نور آسان‌تر می‌کند. خواننده نقد و بررسی این گوشی باشید.
مشخصات کلی :
مشخصات کلی: فرم گوشی : ساده - یک سیم کارته - وزن : 120 گرم
پردازنده: Dual-Core Cortex-A9, NovaThor U8500 Chipset 1GHz
حافظه: حافظه داخلی حافظه کلی 16384 مگابایت و حافظه در دسترس کاربر 13312 مگابایت - حافظه رم 1024 مگابایت
شبکه های ارتباطی: 3G - GPRS - WLAN - GPS - NFC - Bluetooth
صفحه نمایش: صفحه نمایش لمسی - رنگی خازنی از نوع LED-Backlit LCD - اندازه 4 اینچ - 540 × 960
دوربین: 8.0 مگاپیکسل - دوربین مکالمه ویدئویی - فوکوس اتوماتیک - فلاش
امکانات نرم افزاری: سیستم عامل Android نسخه v2.3 (Gingerbread), Planned Upgrade to v4.0 - جاوا - مایکروسافت آفیس - PDF
سایر مشخصات: رادیو - هندزفری - قطب نما - باتری 1305 میلی آمپر ساعت - زمان انتظار 470 ساعت - زمان مکالمه 6 ساعت

 

نام ها ديگر :
Sony LT22i Nypon

شکلک های محدثه

 


ÇÏÇãå ãØáÈ
[ پنج شنبه 21 شهريور 1392 ] [ 13:32 ] [ مهران ]
Sony Xperia U سونی
 
مشخصات کلی :
مشخصات کلی: فرم گوشی : ساده - یک سیم کارته - وزن : 110 گرم
پردازنده: Dual-Core Cortex-A9, STE U8500 Chipset 1GHz
حافظه: حافظه داخلی 8192 مگابایت و حافظه‌ی در دسترس کاربر 4096 مگابایت - حافظه رم 512 مگابایت
شبکه های ارتباطی: 3G - GPRS - WLAN - GPS - Bluetooth
صفحه نمایش: صفحه نمایش لمسی - رنگی خازنی از نوع LED-Backlit LCD - اندازه 3.5 اینچ - 480 × 854
دوربین: 5.0 مگاپیکسل - دوربین مکالمه ویدئویی - فوکوس اتوماتیک - فلاش
امکانات نرم افزاری: سیستم عامل Android نسخه v2.3 (Gingerbread), Planned Upgrade to v4.0 - جاوا - مایکروسافت آفیس - PDF
سایر مشخصات: رادیو - هندزفری - قطب نما - باتری 1320 میلی آمپر ساعت - زمان انتظار 260 ساعت - زمان مکالمه 6:36 ساعتطراحی و ساخت
بدون شک طراحی و ظاهر گوشی Sony Xperia U یکی از نقاط قوت آن است زیرا بدنه زاویه دار آن اگر چه از جنس پلاستیک ساخته شده است، اما زیبا و در عین حال بسیار مقاوم است. یکی از قسمت‌هایی که بیش از همه جلب نظر می‌کند پوشش قابل تعویض قسمت انتهای گوشی است. رنگ‌های متنوع این پوشش امکان انتخاب رنگ دلخواه را متناسب با علاقه شخصی به کاربر می‌دهد و نور پس زمینه نوار شفاف قرار گرفته در بالای این قسمت، متناسب با رنگ این پوشش تغییر می‌کند. این طراحی بسیار زیبا و در عین حال جوان پسند است.

در قسمت پایین صفحه نمایش 3.5 اینچی این گوشی سه دکمه لمسی قرار دارند که می‌توان از آن‌ها برای دستیابی به قسمت‌های مختلف رابط کاربری استفاده کرد. این دکمه‌ها توسط سه نقطه مشخص می‌شوند و آیکون آن‌ها بر روی نوار شفاف پایین دکمه‌ها قابل مشاهده است. نور پس زمینه این نوار شفاف متناسب با تم انتخاب شده برای گوشی تغییر می‌کند و خصوصا در شب جلوه زیبایی به آن می‌دهد. دوربین دوم VGA به همراه سنسور مجاورت در بالای صفحه نمایش جای گرفته‌اند. در لبه سمت چپ پورت micro USB و محل قرار گیری سیم کارت قرار دارند که برای قرار دادن سیم کارت باید قاب پشت گوشی را برداشت. در لبه سمت راست این دستگاه نیز دکمه کم و زیاد کردن صدا به همراه دکمه پاور/قفل و کلید شاتر دوربین تعبیه شده‌اند و به دلیل طراحی مناسب این دکمه‌ها، فشردن آن‌ها به آسانی امکان پذیر است. در لبه بالایی گوشی نیز جک هدفون 3.5 میلی متری و دومین میکروفون آن (برای کاهش نویز) تعبیه شده‌اند و میکروفون اصلی این دستگاه نیز در لبه پایینی قرار دارد. دوربین 5 مگاپیکسلی، فلاش LED و بلندگوی این گوشی نیز در پشت آن قرار دارند.

صفحه نمایش
صفحه نمایش 3.5 اینچی Sony Xperia U از نوع LCD است و قادر است تصاویر را با دقت 480x854 پیکسل نمایش دهد. در این صفحه نمایش از موتور پردازش تصویری Bravia Engine استفاده شده است و برای محافظت بیشتر یک پوشش محافظتی ضد خش نیز بر روی آن قرار گرفته است. اگرچه اندازه این صفحه نمایش چندان بزرگ نیست اما به طور کلی کیفیت تصاویر بر روی آن مناسب بوده و کنتراست، میزان روشنایی، غلظت رنگ‌ها و زوایای دید آن خوب هستند و به دلیل تراکم پیکسلی بالا (280 پیکسل در هر اینچ) حتی کوچک‌ترین جزئیات نیز کاملا واضح و مشخص به نظر می‌رسند.
[ پنج شنبه 21 شهريور 1392 ] [ 13:1 ] [ مهران ]
پس از معرفی گوشی Xperia S توسط کمپانی معتبر سونی در ابتدای سال 2012 و توفیق بسیاری که این گوشی محبوب کسب نمود، این بار این کمپانی ژاپنی، یک برادر برای مدل پیشین معرفی نموده است که به علت مشخصات تقریبا یکسان آن‌ها می‌توانیم آن‌ها را برادران دوقلوی یکدیگر بنامیم. سونی قبلا در مورد مدل Arc و پس از آن Arc S نیز چنین سیاستی را در پیش گرفته بود. مدل جدید سونی Xperia SL نام دارد. تنها تفاوت این گوشی با Xperia S در پردازنده آن است که به اندازه 200MHz قوی‌تر شده و با فرکانس 1.7GHz به بازار عرضه گردیده است. برای آشنایی بیشتر با این محصول، خواننده نقد و بررسی آن باشید.
مشخصات کلی :
مشخصات کلی: فرم گوشی : ساده - یک سیم کارته - وزن : 144 گرم
پردازنده: Qualcomm MSM8260 Snapdragon Chipset, Dual-Core CPU 1.7GHz
حافظه: حافظه داخلی 32768 مگابایت - حافظه رم 1024 مگابایت
شبکه های ارتباطی: 3G - GPRS - WLAN - GPS - NFC - Bluetooth
صفحه نمایش: صفحه نمایش لمسی - رنگی خازنی از نوع LED-Backlit LCD - اندازه 4.3 اینچ - 720 × 1280
دوربین: 12.0 مگاپیکسل - دوربین مکالمه ویدئویی - فوکوس اتوماتیک - فلاش
امکانات نرم افزاری: سیستم عامل Android نسخه 4.0.4 - جاوا - مایکروسافت آفیس - PDF
سایر مشخصات: رادیو - هندزفری - قطب نما - باتری 1750 میلی آمپر ساعت - زمان انتظار 420 ساعت - زمان مکالمه 8 ساعت
:: نقد و بررسی Sony Xperia SL
از لحاظ طراحی، گوشی لبه‌های نسبتا تیزی دارد. Xperia SL جزو گوشی‌های بسیار سبک محسوب نمی‌شود ولی وزن 144 گرمی آن، وزن بسیار مناسبی است. پشت گوشی یک حالت انحنا دارد که در کف دست فرو رفته و در دست گرفتن آن را بسیار لذت بخش می‌کند و همچنین بدنه پلاستیکی مات آن اثر انگشت را اصلا نشان نمی‌دهد به همین دلیل، گوشی همیشه ظاهر تمیز خود را حفظ می‌کند.

Xperia SL از همان طراحی کشیده استفاده شده در گوشی Arc بهره می‌برد که به کاربران کمک می‌کند حتی با وجود صفحه نمایش بزرگ 4.3 اینچی آن، به راحتی و با یک دست با گوشی کار کنند. در زیر صفحه نمایش سه نقطه وجود دارند که در حقیقت همان سه کلید لمسی خازنی کنترلی می‌باشند و آیکون هر کدام در زیر آن بر روی نوار اکرلیکی نشان داده شده است. شاید یکی از تنها مشکلات گوشی Xperia SL همین کلیدهای خازنی باشند که خیلی خوب تعبیه نشده بوده و لمس کردن آن‌ها خیلی بازخورد خوبی ندارد.

شکی در آن نیست که نوار اکرلیکی موجود در پایین گوشی بسیار زیبا بوده و یک ظاهر شیک و خاصی به گوشی داده است. البته لازم است بدانید که این نوار تنها جنبه تزئینی نداشته و آنتن اصلی گوشی در آن قرار دارد و طبق ادعای Sony وجود آنتن گوشی در این نوار اکرلیکی، باعث افزایش کیفیت آنتن دهی گوشی خواهد شد. در کل، از نظر طراحی کوچک‌ترین تفاوتی بین این دو مدل مشاهده نکردیم.

Xperia SL دارای صفحه نمایشی بی‌نظیر 4.3 اینچی با رزلوشن 1280x720 و موتور Moblie Bravia است. رنگ‌های تولید شده بی نهایت زنده و طبیعی هستند و زاویه دید به حدی بالاست که تا 170 درجه تغییر زاویه، هیچ‌گونه تغییری در کیفیت تصویر مشاهده نخواهید کرد. موتور Mobile Bravia که تنها هنگام تماشای فایل‌های ویدئویی فعال می‌شود، کیفیت رنگ و کنتراست تصویر را بهبود می‌بخشد. روشنایی صفحه نمایش بسیار زیاد و خوب بوده و ما هیچ‌گونه مشکلی در کار کردن با گوشی در محیط‌های خارجی و زیر نور آفتاب نداشتم بجز حالتی که نور خورشید مستقیما بر روی صفحه نمایش بود.

حتی با وجود اینکه بر روی گوشی‌های دیگری نیز صفحه‌های نمایش HD دیده بودیم، Xperia SL به دلیل داشتن صفحه نمایشی کوچک‌تر از آن‌ها، تراکم پیکسلی بسیار بیشتری را ارائه می‌کند. برای مثال گوشی‌های Samsung Galaxy Nexus و HTC One X به ترتیب دارای صفحات نمایش 4.65 و 4.7 اینچی هستند. به همین دلیل تراکم پیکسلی تولید شده توسط آن‌ها، کمتر از گوشی Xperia SL است. در مجموع، Xperia SL یکی از بهترین، شارپ ترین و با کیفیت‌ترین صفحات نمایش موجود بر روی گوشی‌های موبایل را دارد.بر خلاف بسیاری از گوشی‌های دیگر، پورت‌های موجود بر روی Xperia SL توسط درپوش پوشیده شده است، به همین دلیل بدنه گوشی فوق‌العاده زیبا و یک دست
 
[ پنج شنبه 21 شهريور 1392 ] [ 12:50 ] [ مهران ]
الاخره پس از ماه‌ها حدس و گمان و شایعه، سامسونگ در واپسین روزهای سال 1391 از پرچم‌دار جدید گوشی‌های اندرویدی خود یعنی Galaxy S4 پرده برداری کرد. Galaxy S4 یکی از بهترین گوشی‌های هوشمند ساخته شده تا به این تاریخ محسوب می‌شود و از مهم‌ترین تغییرات ایجاد شده در آن نسبت به Galaxy S3 می‌توان به صفحه نمایش با کیفیت‌تر، پردازنده قوی‌تر و دوربین بهتر اشاره کرد. حال پس از عرضه این گوشی به بازار، قصد داریم به نقد و بررسی آن بپردازیم. البته این گوشی در دو مدل با پردازنده هشت هسته ای و با پردازنده چهار هسته ای تولید شده است. پس از ورود آیفون 5 به بازار، اکثر کمپانی‌های رقیب شروع به انتقاد از اپل نمودند که چرا این آیفون نسبت به نسل‌های قبلی خود نو آوری و یا پیشرفتی نداشته است و در مجموع، متحول نشده است. حال می‌خواهیم بررسی کنیم که آیا سامسونگ در پرچمدار جدید خود تحولی ایجاد نموده یا اینکه کمپانی کره ای نیز همانند اپل در جا زده است. پس با ما همراه باشید تا در نقد و بررسی پدیده جدید سامسونگ، آنرا بررسی نماییم.
مشخصات کلی :
مشخصات کلی: فرم گوشی : ساده - یک سیم کارته - وزن : 130 گرم
پردازنده: Qualcomm Snapdragon 600 Chipset - Quad-Core Krait 300 CPU 1.9GHz
حافظه: حافظه داخلی 65536 مگابایت - حافظه رم 2048 مگابایت - حافظه رام - مگابایت - قابلیت استفاده از کارت حافظه Micro SD
شبکه های ارتباطی: 3G - 4G - GPRS - WLAN - GPS - NFC - Bluetooth
صفحه نمایش: صفحه نمایش لمسی - رنگی خازنی از نوع Super AMOLED - اندازه 4.99 اینچ - 1920 × 1080
دوربین: 13.0 مگاپیکسل - دوربین مکالمه ویدئویی - فوکوس اتوماتیک - فلاش
امکانات نرم افزاری: سیستم عامل Android نسخه v4.2.2 JellyBean - جاوا - مایکروسافت آفیس - PDF
سایر مشخصات: هندزفری - قطب نما - باتری 2600 میلی آمپر ساعت - زمان انتظار 350 ساعت - زمان مکالمه 17 ساعت
 
نقاط قوت وضعف
سخت افزار قدرتمند با عملکرد بی نقص
صفحه نمایش 4.99 اینچی از نوع Super AMOLED و با رزولوشن Full HD
قابلیت پشتیبانی از کارت حافظه جانبی
امکانات متنوع اتصال به اینترنت مانند 4G، 3G، Wi-Fi، Edge و GPRS
دارای فناوری‌های NFC و DLNA
دوربین 13 مگاپیکسلی به همراه دوربین مکالمات تصویری
سیستم عامل اندروید 4.2
دارای حسگر های متنوع با امکانات فراوان
امکانات نرم افزاری بسیار متنوع و کاربردی
باتری 2600 میلی آمپر ساعتی
50 گیگابایت حافظه مجازی DropBox

مقاومت نه چندان بالای بدنه نسبت به دیگر گوشی های هم رده
 
[ چهار شنبه 20 شهريور 1392 ] [ 10:9 ] [ مهران ]
همان‌طور که پیش بینی می‌شد، سونی بالاخره پرچمداران جدید خود برای سال 2013 را در نمایشگاه CES معرفی نمود. این گوشی‌ها که هر دو از خانواده Xperia می‌باشند، با تفاوتی اندک نسبت به یک دیگر با نام‌های Xperia Z وXperia ZL تولید گشته‌اند.
Xperia Z یکی از این دو گوشی است که می‌توان آن‌را رقیب آخرین گوشی معرفی شده توسط HTC یعنی Butterfly دانست. صفحه نمایش این گوشی یک صفحه نمایش 5 اینچی از نوع LED-backlit می‌باشد که رزولوشن 1080×1920 پیکسل را داراست و مجهز به نسل دوم تکنولوژی Mobile Bravia نیز شده است. اما سخت افزار این گوشی کاملا مشابه Butterfly است. یعنی یک چیپ Snapdragon S4 به همراه پردازنده چهار هسته ای از نوع Krait با فرکانس 1.5 گیگاهرتز و پردازشگر گرافیکی Adreno 320 که به همراه 2 گیگابایت حافظه رم، قدرت پردازشی فوق‌العاده ای را به وجود می‌آورند. دوربین موجود بر روی این گوشی یک دوربین 13 مگا پیکسلی با سنسور Exmor RS می‌باشد که قابلیت عکاسی HDR و Panorama و همچنین فیلم برداری FullHD را داراست. اما سیستم عامل استفاده شده بر روی Xperia Z، نسخه 4.1 از سیستم عامل محبوب اندروید می‌باشد که طبق گفته سونی، در آینده به نسخه 4.2 نیز به روز رسانی خواهد شد. باتری موجود بر روی این گوشی یک باتری 2330 میلی آمپر ساعتی است که امکان تعویض آن توسط کاربر وجود ندارد. اما بزرگ‌ترین قابلیت این گوشی، قابلیت مقاومت آن در برابر نفوذ آب می‌باشد. Xperia Z دارای گواهی نامه IP57 است که تضمین می‌نماید این گوشی تا 30 دقیقه در عمق 1 متری آب در مقابل نفوذ آب مقاومت می‌نماید. خواننده نقد و بررسی پرچمدار جدید سونی باشید.
مشخصات کلی :
مشخصات کلی: فرم گوشی : ساده - یک سیم کارته - وزن : 146 گرم
پردازنده: Qualcomm Snapdragon S4 Pro Chipset , Quad-Core Krait CPU 1.5GHz
حافظه: حافظه داخلی 16384 مگابایت - حافظه رم 2048 مگابایت - قابلیت استفاده از کارت حافظه Micro SD
شبکه های ارتباطی: 3G - 4G - GPRS - WLAN - GPS - NFC - Bluetooth
صفحه نمایش: صفحه نمایش لمسی - رنگی لمسی خازنی از نوع TFT - اندازه 5 اینچ - 1080 × 1920
دوربین: 13.0 مگاپیکسل - دوربین مکالمه ویدئویی - فوکوس اتوماتیک - فلاش
امکانات نرم افزاری: سیستم عامل Android نسخه v4.1.2 Jelly Bean - Upgradable to v4.2 - جاوا - مایکروسافت آفیس - PDF
سایر مشخصات: رادیو - هندزفری - قطب نما - باتری 2330 میلی آمپر ساعت - زمان انتظار 550 ساعت - زمان مکالمه 11 ساعت
طراحی و ساخت
اکسپریا زد از یک بدنه شیشه ای بهره می‌برد. یک بدنه شیشه ای کاملا مقاوم و البته بسیار خوش ساخت که هنگام در دست گرفتن آن، کیفیت خوب آن را احساس می‌کنید. به نظر می‌رسد سونی در مورد بدنه این گوشی ریسک نموده و به جای استفاده از یک قاب پشتی پلاستیکی، قاب پشتی گوشی را نیز شیشه ای تولید نموده است. اما این ریسک کاملا مثبت نموده و گوشی جدید سونی را به یک گوشی زیبا، مقاوم و البته شکیل تبدیل نموده است. اما زیبایی گوشی با قطر بسیار کم آن ، دو چندان می‌شود. قطر این گوشی تنها 7.9 میلی متر است که بسیار عالیست. اما ابعاد گوشی 71×139 میلی متر است که 146 گرم نیز وزن دارد. در کل از نظر ابعاد و وزن، می‌توان آن‌را یک گوشی کاملا متوازن دانست که در دست احساس بسیار خوبی را به کاربر القا می‌نماید. البته ناگفته نماند که بزرگی گوشی باعث می‌شود تا به راحتی نتوان با یک دست با آن کار کرد. اما برسیم به نحوه قرار گیری شکاف‌ها و کلید های کنترلی گوشی. دور تا دور گوشی را که نگاه کنید، در سمت راست و بر روی لبه راستی گوشی با کلید کنترل صدا و پاور مواجه می‌شوید که در کنار آن‌ها شکاف قرار گیری سیم کارت و بلندگو قرار دارند. کلید پاور این گوشی که کاملا فلزی است، به طور نا هماهنگی از بدنه بیرون زده، طوری که به نظر کمی عجیب و نا متناسب می‌رسد. در سمت چپ نیز، شکاف microSD قرار دارد که البته توسط روکشی مقاوم پوشانده شده است. همچنین درگاه microUSB و کانکتور داک نیز در همین سمت تعبیه شده‌اند. در بالای گوشی نیز جک 3.5 میلی متری هدفون قرار داده شده است که مانند بقیه شکاف‌های گوشی پوشیده شده است. نهایتا در قسمت پشتی گوشی نیز دوربین، فلاش LED و میکروفون دوم قرار گرفته‌اند که همراه با یک لوگوی Sony، قاب پشتی گوشی را نیز زیبا کرده‌اند. دور تا دور گوشی هیچ شکافی را نمی‌بینید که توسط محافظ پوشانده نشده باشد. اما نکته مهم طراحی این گوشی، وجود گواهینامه IP57 برای این گوشی می‌باشد. گواهی نامه IP57 این گوشی این نکته را تداعی می‌کند که این گوشی در مقابل غبار کاملا مقاوم است و در مورد آب نیز تا 30 دقیقه در عمق یک متری، مقاومت آن تضمین شده است. شاید برایتان سوال پیش بیاید که مگر می‌شود از خروجی‌های گوشی آب به داخل آن نفوذ نکند؟ در جواب باید بگوییم که بله، درپوش‌های پلاستیکی و کاملا چفت شده خروجی‌ها باعث می‌شوند که آب به هیچ وجه از این راه به داخل گوشی نفوذ ننماید. البته در عین استحکام، خارج کردن درپوش‌ها نیز بسیار آسان است. سیم کارت و کارت حافظه هم که در زیر درپوش جایشان کاملا امن است. به نظر می‌رسد فقط سونی قصد دارد در زمینه ساخت گوشی‌های مقاوم فعالیت نماید و حتی پرچمداران خود را نیز از این مزیت برخوردار سازد. در نهایت باید بگوییم که با دیدن ظاهر این گوشی، کیفیت ساخت آن و البته در عین مقاومت، زیبایی و ظرافت آن، مجذوب طراحی آن گشتیم که می‌توان در قسمت طراحی و ساخت Xperia Z را کاملا موفق دانست.

 

 

[ سه شنبه 19 شهريور 1392 ] [ 11:0 ] [ مهران ]
 
اوایل سال 2013، کمپانی هواوی یکی دیگر از گوشی‌های هوشمند خود را به بازار عرضه نمود. این گوشی که اسند جی 510 نام دارد، تقریبا مشابه مدل G600 است و دارای یک صفحه نمایش 4.5 اینچی از نوع IPS LCD می‌باشد. یک پردازنده دو هسته ای با فرکانس 1.2 گیگاهرتز به همراه 512 مگابایت حافظه رم نیز سخت افزار این گوشی را تشکیل می‌دهند. همچنین قابلیت پشتیبانی از کارت حافظه جانبی نیز بر روی Ascend G510 وجود دارد. دوربین 5 مگاپیکسلی به عنوان دوربین اصلی این گوشی، وظیفه ثبت لحظات کاربر را بر عهده دارد که یک دوربین جهت مکالمات تصویری نیز در قسمت جلویی گوشی مکمل آن می‌باشد. نسخه 4.1 از سیستم عامل اندروید، سیستم عامل منتخب هواوی برای گوشی جدیدش می‌باشد که عملکرد مناسب آن‌را تضمین می‌نماید. نام دیگر این گوشی، U8951 است که با این نام نیز شناخته می‌گردد. خواننده نقد و بررسی این گوشی جذاب و مقرون به صرفه باشید.
مشخصات کلی :
مشخصات کلی: فرم گوشی : ساده - یک سیم کارته - وزن : 150 گرم
پردازنده: Qualcomm MSM8225 Snapdragon Chipset , Dual-Core CPU 1.2GHz
حافظه: حافظه داخلی 4096 مگابایت - حافظه رم 512 مگابایت - قابلیت استفاده از کارت حافظه Micro SD
شبکه های ارتباطی: 3G - GPRS - WLAN - GPS - Bluetooth
صفحه نمایش: صفحه نمایش لمسی - رنگی خازنی از نوع IPS LCD - اندازه 4.5 اینچ - 854 × 480
دوربین: 5.0 مگاپیکسل - دوربین مکالمه ویدئویی - فوکوس اتوماتیک - فلاش
امکانات نرم افزاری: سیستم عامل Android نسخه v4.1 JellyBean - جاوا - مایکروسافت آفیس - PDF
سایر مشخصات: رادیو - هندزفری - باتری 1700 میلی آمپر ساعت - زمان انتظار 340 ساعت - زمان مکالمه 6 ساعت
[ سه شنبه 19 شهريور 1392 ] [ 10:52 ] [ مهران ]
یکی دیگر از گوشی‌های خانواده Xperia از کمپانی سونی، مدل Xperia J نام دارد. این گوشی، یک گوشی رده متوسط هوشمند با یک صفحه نمایش ضد خش4 اینچی لمسی خازنی از نوع TFT با دقت FWVGA مجهز به روکش ضد خش Gorilla Glass است. همچنین وزن این گوشی 130 گرم و ضخامت آن 9.2 میلی‌متر می‌باشد. چیپ این گوشی، Qualcomm Snapdragon بوده که پردازنده تک هسته ای 1 گیگاهرتزی Cortex A5 و پردازشگر گرافیکی Adreno 200 را پشتیبانی می‌کند. به علاوه این گوشی دارای 512 مگابایت حافظه RAM و 4 گیگابایت حافظه داخلی است که می‌توان حافظه داخلی را از طریق درگاه کارت حافظه microSD تا 32 گیگابایت دیگر افزایش داد. در پشت Xperia J یک دوربین 5 مگاپیکسلی و فلاش LED با قابلیت فیلم‌برداری VGA قرار دارد. سیستم عامل این گوشی نسخه 4 اندروید می‌باشد که یک سیستم عامل کاملا ایده آل محسوب می‌گردد. باتری این گوشی نیز دارای ظرفیت 1750 میلی آمپر است. خواننده نقد و بررسی این گوشی باشید تا اطلاعات بیشتری را در مورد آن کسب نمایید.
مشخصات کلی :
مشخصات کلی: فرم گوشی : ساده - یک سیم کارته - وزن : 130 گرم
پردازنده: Qualcomm MSM7227A Snapdragon Chipset, Single-Core Cortex-A5 1.0GHz
حافظه: حافظه داخلی 4096 مگابایت و حافظه‌ی در دسترس کاربر 2048 مگابایت - حافظه رم 512 مگابایت - قابلیت استفاده از کارت حافظه Micro SD
شبکه های ارتباطی: 3G - GPRS - WLAN - GPS - Bluetooth
صفحه نمایش: صفحه نمایش لمسی - رنگی خازنی از نوع TFT - اندازه 4.0 اینچ - 854 × 480
دوربین: 5.0 مگاپیکسل - دوربین مکالمه ویدئویی - فوکوس اتوماتیک - فلاش
امکانات نرم افزاری: سیستم عامل Android نسخه 4.0.4 (Ice Cream Sandwich) - جاوا - مایکروسافت آفیس - PDF
سایر مشخصات: رادیو - هندزفری - قطب نما - باتری 1750 میلی آمپر ساعت - زمان انتظار 600 ساعت - زمان مکالمه 7 ساعت
:: نقد و بررسی Sony Xperia J

طراحی و ساخت
Xperia J از نمای جلویی یک گوشی با طراحی ساده محسوب می‌گردد. همانند بسیاری از گوشی‌های ساخت سونی، برای ساخت این گوشی نیز بیشتر از پلاستیک استفاده شده است. حالت انحنا دار قاب پشتی گوشی اما شکل این گوشی را از گوشی‌های دیگر سونی متمایز می‌نماید. جنس قاب پشتی گوشی به گونه ایست که اثر انگشت را جذب نمی‌نماید و کاربر می‌تواند به راحتی و با یک دست با گوشی کار کند. ابعاد این گوشی 61×124 میلی متر است و 124 گرم نیز وزن دارد. این ابعاد برای یک گوشی با صفحه نمایش 4 اینچی مناسب است. بر روی بدنه این گوشی، دو چراغ هشدار تعبیه شده است. یکی که در کنار اسپیکر گوشی قرار دارد، چراغ هشدار شارژ است که مادامی که گوشی در حال شارژ شدن است این چراغ روشن است. اما چراغ دیگر در قسمت پایینی گوشی تعبیه گردیده که به علت طراحی خوب آن، در مواقع خاموش بودن، دیده نمی‌شود. این چراغ، بر حسب هشدار های متفاوت، رنگ‌های متفاوتی را نمایش می‌دهد. بستگی به اینکه هشدار برای یک تماس از دست رفته است، یا برای یک پیام ورودی و یا کم شدن شارژ گوشی، رنگ‌های مختلفی تولید می‌گردند که بسیار کاربردی و جذاب هستند. در لبه راست گوشی، کلید کنترل صدا و کلید پاور قرار دارند. در لبه سمت چپ نیز، درگاه micro USB تعبیه گردیده است. جک 3.5 میلی متری هدفون نیز در قسمت بالایی گوشی جای داده شده است. نهایتا بر روی قاب پشتی گوشی نیز دوربین به همراه فلاش LED و بلندگو به چشم می‌خورند که به زیبایی گوشی افزوده‌اند. ضمنا، این گوشی در رنگ‌های مشکی، سفید، طلایی و صورتی تولید گردیده است.

صفحه نمایش
صفحه نمایش به کار رفته در این گوشی یک صفحه نمایش4اینچی لمسی خازنی از نوع TFT می‌باشد که قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ را نیز داراست. در مورد عملکرد این صفحه نمایش باید بگوییم که بسیار خوب ارزیابی می‌گردد. این صفحه نمایش تصاویر را با رزولوشن 854×480 پیکسل نمایش می‌دهد و تراکم پیکسلی بسیار خوب 245ppi را تولید می‌نماید. به لطف بهره گیری سونی از موتور های Bravia در صفحه نمایش گوشی‌های ساخت این کمپانی، تصاویر تولید شده بسیار واضح و چشم نواز هستند. همچنین جنس آن Gorilla Glass است که ضد خش می‌باشد. در ضمن، این صفحه نمایش قابلیت دریافت دو لمس همزمان را نیز داراست که شاید در حین انجام بازی با این گوشی، اینکه فقط دو لمس همزمان درک می‌گردند مقداری کاربر را برنجاند. عملکرد این صفحه نمایش در زوایای مختلف و همچنین در زیر نور مستقیم آفتاب نیز کاهش چشم گیری ندارد و کاملا رضایت بخش است. یکی دیگر از موارد لازم به ذکر، فقدان سنسور تنظیم خودکار نور صفحه نمایش است که کاربر را مجبور به تنظیم دستی نوران مینماید.
[ سه شنبه 19 شهريور 1392 ] [ 10:46 ] [ مهران ]

سلام .به این وبلاگ خوش اومدید.

امیدوارم گوشی موردنظرتون رواینجاپیداکنیداگرهم پیدانکردیدکامنت بذاریدمن براتون میذارمش یاخواستیدمیل میکنم براتون.به

صفحات بعدهم سربزنیدپشیمون نمیشید.

 

www.goushi.loxblog.com

شکلک های محدثه

 

[ دو شنبه 18 شهريور 1398 ] [ 22:20 ] [ مهران ]
صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
ÏÑÈÇÑå æÈáǐ

سلام.امیدوارم ازاین وبلاگ خوشتون بیادمن این وبلاگوواسه این درست کردم تاشما بیایدوگوشی موردنظرتونو پیداکنید.
ÂÑÔíæ ãØÇáÈ
خرداد 1393
ارديبهشت 1393 بهمن 1392 آذر 1392 آبان 1392 شهريور 1392
Çã˜ÇäÇÊ æÈ

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 8
بازدید دیروز : 59
بازدید هفته : 67
بازدید ماه : 152
بازدید کل : 1157
تعداد مطالب : 25
تعداد نظرات : 7
تعداد آنلاین : 1